ΙΤΑΛΙΑ

Επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν

Επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Το... θλιμμένο "αντίο" που είπε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας στον αποκλεισμό από το Μουντιάλ ανήκει στο παρελθόν, αφού ο 40χρονος πορτιέρε κλήθηκε για τα φιλικά με Αργεντινή και Αγγλία.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν βρίσκεται ξανά στην εθνική Ιταλίας, λίγους μήνες μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε ολοκληρώσει τη διεθνή καριέρα του μετά από τον αποκλεισμό της "σκουάντρα ατζούρα" στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Σουηδία, ωστόσο ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίτζι ντι Μπιάτζιο, τον έπεισε να επιστρέψει για ένα καλύτερο φινάλε.

Ο 40χρονος αρχηγός των Ιταλών αποδέχθηκε την κλήση και θα έχει την ευκαιρία να πει "αντίο" στο κοινό σε πιο ευχάριστες συνθήκες, στο φιλικό με αντίπαλο την Αργεντινή στο Μάντσεστερ (23/03, 21:45) και στο φιλικό με την Αγγλία στο Λονδίνο (27/03, 22:00).

Ο προπονητής της κ-21 κάλεσε δύο παίκτες του από τους "μικρούς", τον επιθετικό Φεντερίκο Κιέζα της Φιορεντίνα, καθώς και τον 20χρονο επιθετικό της Μίλαν, Πάτρικ Κουτρόνε, με συνέπεια να αφήσει εκτός τον Σιμόνε Τζάτζα της Βαλένθια και τον Μάριο Μπαλοτέλι της Νις (παρά τις φήμες για πρώτη κλήση μετά από το 2014), αν και αμφότεροι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Εκτός έμεινε και ο στόπερ της Μίλαν Αλέσιο Ρομανιόλι, διότι δεν είναι απολύτως έτοιμος σύμφωνα με το "Sky Sport", ενώ ο συμπαίκτης του στους "ροσονέρι" Τζιάκομο Μποναβεντούρα, κλήθηκε ξανά μετά από τον Νοέμβριο του 2016.

Η αποστολή της εθνικής Ιταλίας

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Ματία Περίν (Τζένοα)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Αλεσάντρο Φλορέντζι (Ρόμα), Ντάβιντε Τζαπακόστα (Τσέλσι), Λεονάρντο Σπινατσόλα (Αταλάντα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Μίλαν), Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ματέο Νταρμιάν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ματία ντε Σίλιο (Γιουβέντους), Άλεξ Φεράρι (Βερόνα), Ντανιέλε Ρουγκάνι (Γιουβέντους)

ΜΕΣΟΙ

Τζιάκομο Μποναβεντούρα (Μίλαν), Μπράιαν Κριστάντε (Αταλάντα), Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι (Ίντερ), Ζορζίνιο (Νάπολι), Μάρκο Παρόλο (Λάτσιο), Λορέντζο Πελεγκρίνι (Ρόμα), Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερέν), Αντόνιο Καντρέβα (Ίντερ), Σιμόνε Βέρντι (Μπολόνια)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αντρέα Μπελότι (Τορίνο), Φεντερίκο Κιέζα (Φιορεντίνα), Πάτρικ Κουτρόνε (Μίλαν), Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Λορέντζο Ινσίνιε (Νάπολι)

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ