Αθωώθηκε ο Ιακουίντα, 19 χρόνια φυλακή για τον πατέρα του

Ο Βιτσέντσο Ιακουίντα έκατσε στο σκαμνί στην πολύκροτη δίκη για τη βοήθεια φυσικών προσώπων προς μέλη της μαφίας της Καλαβρίας και τελικά κρίθηκε αθώος, εν αντιθέσει με τον πατέρα του που θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 19 ετών.

Το 2006 ο Βιτσέντσο Ιακουίντα πανηγύριζε με την εθνική Ιταλίας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Γερμανίας. Τον Δεκέμβριο του 2015 κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων, όπως επίσης και για πρόθεση από την πλευρά του να παρέχει υπηρεσίες στην Ντραγκέτα, την Μαφία της Καλαβρίας.

Τον Μάιο ο εισαγγελέας είχε προτείνει τη φυλάκιση του Ιακουίντα για έξι χρόνια και του πατέρα του Τζουζέπε, για την ίδια υπόθεση, για 19 χρόνια, με την απόφαση τελικά του δικαστηρίου να είναι διετής φυλάκιση για τον ίδιο (απαλλάχτηκε από την κατηγορία για πρόθεση να βοηθήσει την μαφία) και 19ετή κάθειρξη για τον πατέρα του.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε πως ο Βιτσέντζο είχε σκοπό να βοηθήσει τον πατέρα του κι όχι τη μαφία, γι' αυτό και αθωώθηκε, ενώ ο πατέρας του καταδικάστηκε με 19 χρόνια φυλάκιση, καθώς χαρακτηρίστηκε στρατηγικό πρόσωπο σε εγκληματική οργάνωση. Σημειώνεται πως για την υπόθεση της Ντραγκέτα αποδόθηκαν κατηγορίες σε 148 συνολικά άτομα.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS