ΙΤΑΛΙΑ

Απάντηση στις κατηγορίες για ρατσισμό με νέο πρωτοσέλιδο!

Απάντηση στις κατηγορίες για ρατσισμό με νέο πρωτοσέλιδο!

Η Corriere dello Sport δέχτηκε έντονη κριτική για τον τρόπο με το οποίο επέλεξε να προσεγγίσει το Ίντερ - Ρόμα και θέλησε να απαντήσει με ένα άκρως δυναμικό πρωτοσέλιδο.

Έχουν απομείνει λίγες ώρες για την πρώτη σέντρα στο ντέρμπι της πρωτοπόρου Ίντερ με την Ρόμα στο Τζουζέπε Μεάτσα και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως περισσότερο από το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, αυτό που συζητιέται περισσότερο στην ποδοσφαιρική Ιταλία είναι η... Corriere dello Sport.

Ο λόγος; Η επιλογή της εφημερίδας να προσεγγίσει το παιχνίδι χρησιμοποιώντας ως βασικό τίτλο στο πρωτοσέλιδο της Πέμπτης το "Black Friday", έχοντας τη φωτογραφία των Λουκακού και Σμόλινγκ και θέλοντας να κάνει λογοπαίγνιο λόγω της ημέρας που γίνεται το ματς, με την έμπνευσή όμως αυτή να μην αποδεικνύεται σοφή.

Στα social media πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να καταδικάσουν αυτή την επιλογή υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο η εφημερίδα έδωσε λαβή στους ρατσιστές για τους οποίους γίνεται αγώνα ώστε να απομακρυνθούν οριστικά από τα γήπεδα, ενώ και η επίσημη Ρόμα τοποθετήθηκε κατά του πρωτοσέλιδου με μήνυμά της στο Twitter.

Όσοι περίμεναν πως θα είχε καταλαγιάσει ο θόρυβος λίγες ώρες μετά διαψεύστηκαν καθώς η Corriere dello Sport θεώρησε κατάφορα άδικη την κριτική που της έγινε και επέλεξε να απαντήσει σε όσα της καταμαρτύρησαν μέσα από το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής!

Απάντηση στις κατηγορίες για ρατσισμό με νέο πρωτοσέλιδο!

"Ρατσιστές σε ποιους;", είναι ο τίτλος που συνοδεύεται εκτός από το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης σε άλλα επτά παλαιότερα πρωτοσέλιδα με μηνύματα κατά του ρατσισμού, για να προσθέσει η εφημερίδα: "Θανάτωση χωρίς δίκη κόντρα σε μία εφημερίδα που εδώ και έναν αιώνα υπερασπίζεται την ελευθερία και την ισότητα".

Συμπληρώνει δε μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης πως ο λόγος που επέλεξε τον τίτλο της Πέμπτης έχοντας φωτογραφίες των Ρομελού Λουκακού και Κρις Σμόλινγκ, ήταν επειδή οι δύο αυτοί παίκτες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή παρουσία των ομάδων τους τη φετινή σεζόν και επειδή αμφότεροι έχουν στείλει πολλάκις μηνύματα κατά των φαινμένων ρατσισμού στα γήπεδα.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ