ΙΤΑΛΙΑ

Αντίο στο ποδόσφαιρο από Μοντολίβο με αιχμές για την Μίλαν

AC Milan midfielder Riccardo Montolivo celebrates after scoring during the Serie A soccer match between Catania and AC Milan at the Angelo Massimino stadium in Catania, Italy, Sunday, Dec. 1, 2013. (AP Photo/Carmelo Imbesi)
AC Milan midfielder Riccardo Montolivo celebrates after scoring during the Serie A soccer match between Catania and AC Milan at the Angelo Massimino stadium in Catania, Italy, Sunday, Dec. 1, 2013. (AP Photo/Carmelo Imbesi) AP PHOTO/CARMELO IMBESI

Ο Ρικάρντο Μοντολίβο έκανε γνωστή μέσω συνέντευξής του την απόφαση να κρεμάσει οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, βγάζοντας πίκρα για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η Μίλαν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Αγωνίστηκε για 16 χρόνια σε συλλογικό επίπεδο και μέσα σε αυτά φόρεσε 10 χρόνια τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, με τον Ρικάρντο Μοντολίβο να παίρνει τη σκληρή απόφαση στα 34 του να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο "ποδοσφαιριστής".

Την απόφαση την έκανε γνωστό μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην "Corriere dello Sport" και η οποία φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, με τον Ιταλό διεθνή μέσο να μην κρύβει την απογοήτευσή του για την τελευταία του σεζόν στην Μίλαν όπου σημαδεύτηκε από ένα τεράστιο μηδενικό σε χρόνο συμμετοχής!

"Εγώ, μετά από επτά χρόνια, βρέθηκα μόνος, χωρίς το περιβραχιόνιο του αρχηγού, εκτός ακόμα και από την Primavera. Από αγάπη για το σύλλογο δεν μίλησα ποτέ.

Αντίο στο ποδόσφαιρο από Μοντολίβο με αιχμές για την Μίλαν

Αποφάσισα να αφήσω έναν κόσμο που δεν μου αρέσει πια", ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια του Μοντολίβο, ο οποίος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να εξωτερικεύσει την απογοήτευση του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε η Μίλαν.

"Σε ηλικία 33 ετών αγωνίστηκα για τελευταία φορά στην καριέρα μου. Τον Μάιο του 2018 στο Ατλέτικ Ατζούρι Ντ'Ιτάλια όπου είχα κάνει το ντεμπούτο μου 16 χρόνια πριν. Δύο, επτά, επτά.

Δύο σεζόν στην Αταλάντα, επτά στην Φιορεντίνα και επτά στην Μίλαν, αν και ο τελευταίος 1,5 χρόνος στην Μίλαν ήταν μία δοκιμασία.

Με έβαλαν στο περιθώριο, δεν έπαιρνα απαντήσεις, με άφηναν εκτός ομάδας χωρίς εξήγηση. Με καταδίκασαν να σταματήσω. Δεν έχω πάντως μνησικακία.

Italy's Riccardo Montolivo, right, takes on Uruguay's Alvaro Gonzalez during a friendly soccer match between Italy and Uruguay, at the Nice Allianz Riviera stadium, France, Wednesday, June 7, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Italy's Riccardo Montolivo, right, takes on Uruguay's Alvaro Gonzalez during a friendly soccer match between Italy and Uruguay, at the Nice Allianz Riviera stadium, France, Wednesday, June 7, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Όσοι έκαναν λάθη απέναντί μου, όσοι έδειξαν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό μου, ας κάνουν τους λογαριασμούς με τη συνείδησή τους", υπογράμμισε ο Μοντολίβο, για να κάνει μάλιστα και ειδική αναφορά στην προβληματική σχέση του με τον Γκατούζο καθόλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

"Ο Γκατούζο δεν μου εξηγούσε ποτέ για ποιο λόγο με απέκλειε. Μου έλεγε πως δεν έπαιζα επειδή δεν είχαν χρόνο συμμεοχής στα πόδια μου. Αλλά δεν με έβαζε ποτέ να παίξω..."

Σημειώνεται πως ο Μοντολίβο μέτρησε 7 γκολ σε 82 συμμετοχές του με την Αταλάντα, 19 γκολ σε 259 παιχνίδια του με την Φιορεντίνα10 γκολ σε 158 ματς με την Μίλαν και 2 γκολ σε 66 αγώνες με την εθνική Ιταλίας, με τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του να είναι το ιταλικό Super Cup που πήρε με τους ροσονέρι απέναντι στην Γιουβέντους το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μίλαν: Ο Μαλντίνι ονειρεύεται την επιστροφή του Αντσελότι
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ