SERIE A

Τζένοα - Μίλαν 0-2: Χρυσό τρίποντο και εκτόξευση στην 4η θέση για τους "ροσονέρι"

AC Milan's Suso, left, celebrates with his teammate Patrick Cutrone after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Genoa at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Suso, left, celebrates with his teammate Patrick Cutrone after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Genoa at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με δύο τέρματα των Μπορίνι και Σούσο στο τελευταίο 20λεπτο, η Μίλαν επίβλήθηκε 2-0 της Τζένοα στο "Λουίτζι Φεράρις" και μπήκε για τα καλά σε τροχιά Champions League σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση.

Στο προτελευταίο ματς της 20ης αγωνιστικής της Serie A η Μίλαν ήταν εκείνη που χαμογέλασε πλατιά αφού πέρασε νικηφόρα από τη Γένοβα επικρατώντας 2-0 της τοπικής Τζένοα και αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τις Λάτσιο και Ρόμα.

Το πρώτο ημίωρο βρήκε τους γηπεδούχους να υπερέχουν αλλά έπεσαν πάνω στον Ντοναρούμα που σταμάτησε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Λάζοβιτς και Μπέσα, ενώ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Πακέτα άγγιξε το γκολ στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα αλλά μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν, με τους παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο είναι καλύτεροι και να δικαιώνονται στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Μπορίνι να ανοίγει το σκορ στο 72' μετά από ασίστ του Κόντι και τον Σούσο να το κλείνει στο 83' για το τελικό 2-0, εκμεταλλευόμενος έξοχη ασίστ του Κουτρόνε.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για τους "ροσονέρι" (είχε προηγηθεί το εντός έδρας 2-1 επί της ΣΠΑΛ), που προηγουμένως είχαν ένα αρνητικό σερί που κρατούσε τέσσερις αγωνιστικές, με απολογισμό 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

ΤΖΕΝΟΑ: Ράντου, Μπιράσκι (76' Περέιρα), Ρομέρο, Τζουκάνοβιτς, Κρίσιτο, Λάζοβιτς, Ρολόν, Βελόζο (84' Νταλμόντε), Μπέσα, Πάντεβ (58' Φαβίλι), Κουαμέ

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Αμπάτε, Μουσάκιο, Σαπάτα (14' Κόντι), Ροντρίγκες, Πακετά, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου (79' Μάουρι), Σούσο (88' Καστιγέχο), Κουτρόνε, Μπορίνι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ