SERIE A

Το τρίτο ημιχρονο του Νάπολι - Αταλάντα παίχτηκε στην ιταλική Βουλή

Napoli's Dries Mertens, right, celebrates with teammate Napoli's Jose Callejon after scoring his side's second goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/ Kerstin Joensson)
Napoli's Dries Mertens, right, celebrates with teammate Napoli's Jose Callejon after scoring his side's second goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/ Kerstin Joensson) AP PHOTO/ KERSTIN JOENSSON

Ο τρόπος που έχασε δύο βαθμούς η Νάπολι στον αγώνα με την Αταλάντα προκάλεσε έντονη αντίδραση ακόμα και σε πολιτικούς που την υποστηρίζουν, με αποτέλεσμα να φτάσουν το θέμα της διαιτησίας του συγκεκριμένου αγώνα στην ιταλική Βουλή.

Η 10η αγωνιστική της Serie A άναψε φωτιές στο ιταλικό ποδόσφαιρο και εκείνη που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης ήταν η Νάπολι, με τον Κάρλο Αντσελότι και τους παίκτες του να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του αγώνα τους με την Αταλάντα στο "Σαν Πάολο" και να την φέρνουν μάλιστα σε αντιπαραβολή με τη μεταχείριση που είχε η Γιουβέντους στο δικό της παιχνίδι λίγη ώρα αργότερα κόντρα στην Τζένοα.

Συγκεκριμένα, οι παρτενοπέι φώναξαν για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ τους όταν ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 κόντρα στην Αταλάντα λίγο δεχτούν το γκολ της ισοφάρισης και αφήσουν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου, ενώ αργότερα αμφισβήτησαν το πέναλτι που πήρε η Γιουβέντους που της χάρισε το τρίποντο κόντρα στους Γενοβέζους.

Το εντυπωσιακό είναι πως το 2-2 μεταξύ της Νάπολι και της Αταλάντα και ο τρόπος που ήρθε αυτό, έκανε μία μερίδα πολιτικών που υποστηρίζουν την ομάδα του ιταλικού Νότου, να καταθέσουν επερώτηση στην ιταλική Βουλή απευθυνόμενοι στο Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας.

Napoli's Dries Mertens scorer of the first goal leaves the pitch after the Champions League Group E soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. Napoili won 2-0. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Napoli's Dries Mertens scorer of the first goal leaves the pitch after the Champions League Group E soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. Napoili won 2-0. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

"Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την ορθότητα και την αμεροληψία της Serie A για τους εκατομμύρια φιλάθλους του ποδοσφαίρου", ήταν το ερώτημα που έθεσαν 12 συνολικά βουλευτές, που πήραν αφορμή για αυτή την επερώτηση από την άρνηση του διαιτητή να δώσει πέναλτι υπέρ της Νάπολι αν και μπορούσε να κάνει χρήση του VAR.

"Εκλάπησαν δύο πόντοι από την Νάπολι και έτσι έπεσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας", αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επερώτησή τους και μένει να δούμε αν η φωτιά που άναψε για τη διαιτησία στη γειτονική χώρα θα σβήσει γρήγορα ή θα επεκταθεί στις προσεχείς αγωνιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νάπολι - Αταλάντα 2-2: Ο Ίλιτσιτς σόκαρε το Σαν Πάολο στο 86'
Οργή από τον αδερφό του Ινσίνιε για το πέναλτι υπέρ του Ρονάλντο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ