SERIE A

Το συγκινητικό μήνυμα του προπονητή της Κροτόνε στον νεκρό γιο του

Livorno coach Davide Nicola calls out to his players during a Serie A soccer match at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy Sunday  Jan. 5, 2014. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
Livorno coach Davide Nicola calls out to his players during a Serie A soccer match at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy Sunday Jan. 5, 2014. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi) AP

Ο Ντάβιντε Νικόλα έχασε τον γιο του σε τροχαίο προ τριών ετών και μετά από την παραμονή της Κροτόνε στη Serie A, του αφιέρωσε την επιτυχία με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook.

Ο Ντάβιντε Νικόλα κατόρθωσε το αδιανόητο και με ένα ντεμαράζ στον 2ο γύρο, κράτησε στη Serie A την Κροτόνε, τη μικρότερη ομάδα που έχει αγωνιστεί στην κατηγορία.

Ο Ιταλός τεχνικός πανηγύρισε με τον δικό του τρόπο αυτήν την επιτυχία, με ένα μήνυμα που έγραψε στο facebook του γιου του, Αλεσάντρο, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή.

Ο Αλεσάντρο Νικόλα σκοτώθηκε σε ηλικία 14 ετών λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του τον Ιούνιο του 2014, όταν έκανε ποδήλατο και παρασύρθηκε από λεωφορείο.

Ο 44χρονος προπονητής δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται το αδικοχαμένο παιδί του και έκτοτε του αφιερώνει κάθε επαγγελματική επιτυχία του.

"Άλε, αυτή δεν είναι δική μου νίκη, αλλά δική μας", έγραψε μεταξύ άλλων σε ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα ενός πατέρα που βίωσε το χειρότερο πρόσωπο της ζωής.

Το μήνυμα του Νταβίντε Νικόλα

Το συγκινητικό μήνυμα του προπονητή της Κροτόνε στον νεκρό γιο του

"Γεια σου αγάπη μου. Δεν ξέρω που είσαι. Δεν ξέρω τι κάνεις. Ίσως είσαι σε εκείνο το σύννεφο που ήταν πάνω από μένα εκείνη τη μέρα, όταν έτρεχα για να ανάψω το φανάρι σου. Ή ίσως είσαι εδώ, δίπλα σε μένα. Ναι, είμαι σίγουρος ότι είσαι εδώ με μένα.

"Παλέψαμε μαζί σε αυτόν τον περίπλοκο χρόνο, όμως... Σήμερα, ξέρω ότι εσύ είσαι πάντοτε μαζί μου. Κατάφερες να μου δώσεις την ενέργειά σου και να μου δώσεις τη δύναμη να παλέψω και να συνεχίσω και μετατρέπω το αδύνατο σε δυνατό, το δυνατό σε πιθανό και το πιθανό σε βέβαιο.

Άλε, αυτή δεν είναι δική μου νίκη, αλλά δική μας, όπως εκείνος ο προβιβασμός στη Serie A με τη Λιβόρνο. Ήθελα να χαρώ μαζί σου, να δω τα μάτια σου και το χαμόγελό σου, να σε πάρω στα χέρια και μαζί να τρέξουμε και να πανηγυρίσουμε. Αυτό είναι μόνο για σένα και κάθε νίκη είναι δική σου, κάθε όνειρό μου είναι θα είναι επίσης δικό σου. Θέλω η καρδιά μου να συνεχίσει να χτυπάει για σένα και εσύ να μπορείς να ζεις μέσα από μένα.

Τα έξι προτερήματα: Γενναιοδωρία, πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, συγκέντρωση και υπερβατική γνώση (Δαλάι Λάμα)".

Photo credits: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ