SERIE A

Τι έδειξε η νεκροψία του Αστόρι

Fiorentina's Davide Astori controls the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni)
Fiorentina's Davide Astori controls the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο ιατροδικαστής και έμπειρο προσωπικό που διενέργησαν τη νεκροψία του Ντάβιντε Αστόρι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο.

"Θάνατος από καρδιακό επεισόδιο, χωρίς μακροσκοπικά ευρήματα, πιθανώς λόγω βραδυαρρυθμίας", αναφέρει το πόρισμα μετά από τη νεκροψία στη σορό του Ντάβιντε Αστόρι, του αρχηγού της Φιορεντίνα που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που προέβη στη διαδικασία, η καρδιά του 31χρονου Ιταλού άρχισε να χτυπά ολοένα και πιο αργά, μέχρι που σταμάτησε να χτυπά το πρωί της Κυριακής, όσο εκείνος κοιμόταν σε ξενοδοχείο του Ούντινε όπου είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας του.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου του Ούντινε και του Πορντενόνε Κάρλο Μορέσκι διενήργησε τη νεκροψία μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάντοβας και διευθυντή του Κέντρου Αγγειακής Παθολογίας, ενός εκ των πιο εξειδικευμένων γιατρών στην Ιταλία σε περίπτωση "ξαφνικών θανάτων", Γκαετάνο Τιένε.

Περαιτέρω ανάλυση για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν γενετικές αιτίες που προκάλεσαν αυτήν την επιβράδυνση του χτύπου της καρδιάς θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες.

Η σορός του Αστόρι βρίσκεται ήδη στα χέρια της οικογένειάς του. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του, ο Μάρκο Αστόρι, προσέλαβε ειδικό σύμβουλο για να παρευρεθεί στη νεκροψία, ώστε οι συγγενείς του να καταλάβουν τι συνέβη στο αγαπημένο πρόσωπό τους. Την ίδια στιγμή, απορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα της Φιορεντίνα να συμμετάσχει δικός της ειδικός στη διαδικασία.

Την Τετάρτη, οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα αλλά και ο απλός κόσμος θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Αστόρι στο προπονητικό κέντρο του Κοβερτσιάνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και την Πέμπτη η ταφή.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ