SERIE A

Τα "έσπασαν" Νάπολι - Σάρι

Τα "έσπασαν" Νάπολι - Σάρι
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις διέκοψε τις συζητήσεις με τον Μαουρίτζιο Σάρι για ανανέωση του συμβολαίου του στη Νάπολι, αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν για τη νέα σεζόν.

Μία σεζόν που εξελίχθηκε με τους καλύτερους οιωνούς στο μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρώνεται καταστροφικά για τη Νάπολι, η οποία αποκλείστηκε άδοξα από την Ευρώπη, μένει πίσω στη μάχη του τίτλου και πιθανότατα χάνει τον προπονητή της, Μαουρίτζιο Σάρι.

Σύμφωνα με το "Calciomercato.com", ο ιδιοκτήτης των "παρτενοπέι", Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, αποφάσισε να μπλοκάρει τις συζητήσεις για το συμβόλαιο του Ιταλού προπονητή και να εξετάσει άλλες περιπτώσεις τεχνικών για την επόμενη σεζόν.

Το οικονομικό δεν αποτελεί βασική αιτία, αφού ήταν διατεθειμένος από τα 1.400.000 ευρώ του τρέχοντος συμβολαίου να ανέβει στα 4.000.000 ευρώ που ζητάει ο 59χρονος.

Το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών έγκειται στις απαιτήσεις του Σάρι όσον αφορά στο ρόστερ της νέας περιόδου. Ο τεχνικός των "παρτενοπέι" ζήτησε δύο μεταγραφές της τάξης των 50.000.000 ευρώ,, με εμπειρία από τις διεθνείς διοργανώσεις, κι η απάντηση του Ντε Λαουρέντις ήταν αρνητική.

Εξάλλου, είχε δώσει το στίγμα του στην πρόσφατη συνεδρίαση της ECA, λέγοντας ότι "εάν ο Σάρι θέλει, ας βάλει στοίχημα μαζί μου...", εννοώντας ότι η Νάπολι μπορεί να κάνει επανεκκίνηση, στηριζόμενη σε σημαντικούς, αλλά νεαρούς παίκτες και όχι σε κοστοβόρες μεταγραφές.

Ο Σάρι θεωρεί ότι χωρίς τέτοιες μεταγραφές δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και να ανεβάσει επίπεδο τον σύλλογο και γι' αυτό δεν έχει ανανεώσει μέχρι στιγμής. Η κίνηση της διοίκησης να αφήσει τον Πέπε Ρέινα ελεύθερο το καλοκαίρι (καταλήγει στη Μίλαν) παρά την επιθυμία του Σάρι να παραμείνει στην ομάδα, έπαιξε ρόλο στο να οξυνθούν τα πνεύματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, δεν άργησαν να ακουστούν τα πρώτα ονόματα για τον διάδοχό του στο "Σαν Πάολο". Ο Μαρθελίνο της Βαλένθια ήταν το πρώτο εξ αυτών, όπως προκύπτει από τον ισπανικό Τύπο, με την "Corriere dello Sport" να κάνει λόγο για πρόταση της Μονακό για 6.000.000 ευρώ ετησίως στον Σάρι.

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ