SERIE A

Συγκλονιστικές σκηνές στο πρώτο ματς της Φιορεντίνα χωρίς τον Αστόρι

Συγκλονιστικές σκηνές στο πρώτο ματς της Φιορεντίνα χωρίς τον Αστόρι

Κάτω από τεράστια συγκινησιακή φόρτιση διεξήχθη η αναμέτρηση Φιορεντίνα - Μπενεβέντο, στο πρώτο παιχνίδι των "βιόλα" μετά τον τραγικό χαμό του αρχηγού τους Ντάβιντε Αστόρι, σε ηλικία 31 ετών στις 4 Μαρτίου.

Η κυριακάτικη (11/3) αναμέτρηση με την Μπενεβέντο στο "Artemio Franki" ήταν η πρώτη για την Φιορεντίνα, μετά την σοκαριστική είδηση του θανάτου του αρχηγού της, Ντάβιντε Αστόρι, στον ύπνο του στις 4 Μαρτίου. Όπως ήταν επόμενο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης...

"Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πεθαίνουν ποτέ... Υπάρχουν ιστορίες που μεταλαμπαδεύονται στην αιωνιότητα... Καλό ταξίδι αρχηγέ", έγραφε ένα τεράστιο πανό των φίλων της Φιορεντίνα στην κεντρική εξέδρα, ενώ στο πέταλο του γηπέδου ξεχώριζε ένα τρομερό κορεό σε μωβ απόχρωση που έγραφε "Ντάβιντε 13".

"Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, όχι απλά για να διατηρήσω το πνεύμα του ζωντανό, αλλά πάντα παρών και απτό σε όλους εμάς που ήμασταν κοντά του.

Θα προσπαθήσουμε για όλα αυτά που πάντα εκείνος έκανε, τη σκληρή δουλειά, το πνεύμα, την θέληση και την αποφασιστικότητα. Θα προσπαθήσω να το μεταδώσω αυτό σε όλη την ομάδα.

Αυτός ήταν που κρατούσε όλους εμάς μαζί και βοηθούσε αυτή τη σχετικά καινούρια και νέα ομάδα να αναπτυχθεί γρήγορα. Θέλουμε να συνεχίσουμε την υπέροχη δουλειά που έκανε", δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο νέος αρχηγός της Φιορεντίνα, Μίλαν Μπάντελ.

Το Νο13 που φορούσε ο Ντάβιντε Αστόρι αποσύρθηκε, ωστόσο όλοι οι παίκτες των "βιόλα" που έκαναν προθέρμανση, όπως και ο κόουτς Στέφανο Πιόλι, φορούσαν φανέλες με το "13", προς τιμήν του εκλιπόντος.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν στο χορτάρι πριν ξεκινήσει το παιχνίδι κρατώντας ένα πανό που έγραφε "Αντίο Ντάβιντε". Μια σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε σε πολλά παιχνίδια που διεξήχθησαν το διήμερο 10-11/3 στην Ιταλία, με ανθρώπους του ποδοσφαίρου να θέλουν να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο τη μνήμη του Ντάβιντε Αστόρι, όπως ο Στέφανο Σορεντίνο που αγωνίστηκε με γάντια τα οποία έγραφαν "Αντίο Ντάβιντε".

Ο Βίτορ σκόραρε στο 24ο λεπτό από ασίστ του Σαπονάρα και φυσικά αφιέρωσε το τέρμα στον αδικοχαμένο αρχηγό του, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης χιλιάδες μπαλόνια έφυγαν στον ουρανό και ένα μεγάλο πανό ήταν απλωμένο στον αγωνιστικό χώρο με το μήνυμα "Αρχηγός για πάντα".

Νωρίτερα, το ματς διακόπηκε μόλις το ρολόι σημάδεψε το 13ο λεπτό...

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ