SERIE A

Serie A: Χωρίς προπονητή Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα!

Napoli coach Maurizio Sarri greets Juventus coach Massimiliano Allegri during a Serie A soccer match between Napoli and Juventus, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Saturday, Sept. 26, 2015. (AP Photo/Salvatore Laporta)
Napoli coach Maurizio Sarri greets Juventus coach Massimiliano Allegri during a Serie A soccer match between Napoli and Juventus, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Saturday, Sept. 26, 2015. (AP Photo/Salvatore Laporta) AP

Ορφανός ο πάγκος τεσσάρων μεγάλων ιταλικών ομάδων. Μετά τις Γιουβέντους, Ρόμα, Μίλαν η αποχώρηση του Λουτσιάνο Σπαλέτι αφήνει χωρίς προπονητή και την Ίντερ. Τα φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση σε Τορίνο, Μιλάνο και Ρώμη.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ίντερ αποτελεί κι επίσημα από το πρωί της Πέμπτης (30/5) ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, λαμβάνοντας εκτιμώμενη αποζημίωση ύψους 25.000.000 ευρώ!

Έτσι τέσσερις από τις κορυφαίες ιταλικές ομάδες αυτή τη στιγμή δεν έχουν προπονητή, καθώς είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις/απομακρύνσεις των Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τη Γιουβέντους, Κλάουντιο Ρανιέρι από τη Ρόμα και Τζενάρο Γκατούσο από τη Μίλαν.

Τι γίνεται, όμως, με την επόμενη ημέρα σε Τορίνο, Μιλάνο και Ρώμη; Πιο σίγουρη μοιάζει η διάδοχη κατάσταση στους νερατζούρι και τους μπιανκονέρι. Η Ίντερ έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αντόνιο Κόντε για να διαδεχθεί τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο 49χρονος Ιταλός τεχνικός, ο οποίος την Τετάρτη (29/5) συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Τύπου της Ίντερ (για να ρυθμίσει λεπτομέρειες της παρουσίασής του), επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από το διάλειμμα στην Premier League (2016-2018) και το επεισοδιακό διαζύγιο με την Τσέλσι.

Οι ετήσιες απολαβές του πρώην προπονητή των Αρέτσο, Μπάρι, Αταλάντα, Σιένα, Γιουβέντους κι εθνικής Ιταλίας θ' ανέρχονται σε 9.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Η Γιουβέντους ήταν η πρώτη χρονικά που έκανε γνωστό ότι δεν θα πορεύεται πλέον με τον Μασιμιλιάνο Αλέκγρι. Ο σχεδόν βέβαιος διάδοχός του θα είναι ο Μαουρίτσιο Σάρι. Ο 60χρονος Ναπολιτάνος τεχνικός, ο οποίος γιόρτασε με πούρο καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατακτά το τρόπαιο (πρώην κύπελλο UEFA) μετά τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι την τελευταία 20ετία με τις δηλώσεις του παραδέχθηκε εμμέσως ότι αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Γηραιάς Κυρίας.

Ο πρόεδρος άλλωστε των μπιανκονέρι, Αντρέα Ανιέλι, βρέθηκε στο Μπακού την Τετάρτη (29/5) και φέρεται να ρύθμισε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τον τελικό του Europa League ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ.

Στη Ρόμα ήταν δεδομένο ότι ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν θα συνέχιζε, παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε γι' ακόμη μια φορά "πιστός στρατιώτης" των "τζαλορόσι". Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας βούρκωσε στο τελευταίο του ματς στο "Ολίμπικο", αλλά ο αντικαταστάτης του δεν έχει βρεθεί.

Ο πρώτος στόχος ήταν ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος οδήγησε την Αταλάντα στην 3η θέση της Serie A και της εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μόλις την Τετάρτη (29/5) όμως ανανέωσε με την ομάδα από το Μπέργκαμο.

Εν αναμονή της σύσκεψης κορυφής υπό την προεδρία του Τζέιμς Παλότα, φαβορί σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ είναι 51χρονος προπονητής της Σαμπντόρια, Μάρκο Τζαμπάολο.

Παρελθόν από τη Μίλαν αποτελεί και ο Τζενάρο Γκατούζο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (28/5). Θολό παραμένει το τοπίο και στους ροσονέρι. Φαβορί είναι ο προπονητής της Λάτσιο, Σιμόνε Ιντσάγκι, αδελφός του πρώην παίκτη και προπονητή της ομάδας από το Μιλάνο, Φίλιπο. Σύμφωνα με την Record έγινε κρούση και στον προπονητή της Πόρτο, Σέρζιο Κονσεϊσάο.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, ωστόσο, τέσσερις Ιταλοί αποχωρούν (Αλέγκρι, Σπαλέτι, Γκατούζο, Ρανιέρι), τέσσερις συμπατριώτες τους είναι φαβορί να τους διαδεχθούν (Σάρι, Κόντε, Ιντσάγκι, Τζαμπάολο (γεννήθηκε στην Ελβετία, έχει όμως ιταλική υπηκοότητα).

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ