SERIE A

Serie A: Τα γλυκόπικρα ρεκόρ του μπόμπερ Κουαλιαρέλα

Serie A: Τα γλυκόπικρα ρεκόρ του μπόμπερ Κουαλιαρέλα
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα πέτυχε ένα ιστορικό γκολ με διπλή σημασία με τη φανέλα της Σαμπντόρια, που όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν οι Γενοβέζοι μία εντός έδρας ήττα από την νεοφώτιστη Μπενεβέντο.

Το πρώτο παιχνίδι της Σαμπντόρια τη φετινή σεζόν στο "Λουίτζι Φεράρις" άρχισε ιδανικά για αυτήν αφού προηγήθηκε 2-0 απέναντι στην Μπενεβέντο πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, με τα τέρματα των Κουαλιαρέλα και Κόλεϊ όμως το φινάλε ήταν εφιαλτικό.

Και αυτό γιατί οι νεοφερμένοι στην Serie A κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 72' με τον Καλντιρόλα, ενώ στο 88' έκαναν την ολική ανατροπή με τον Λετίτσια που υπέγραψε το 3-2 για τους τζαλορόσι.

Μοναδική παρηγοριά για την "Σαμπ" σε αυτό το ματς; Τι άλλο από τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, με τον βετεράνο επιθετικό να δείχνει πως και φέτος θα είναι συνδεδεμένος με τα αντίπαλα δίχτυα.

Με το τέρμα του στο 8' της αναμέτρησης έφτασε τον Τζανλούκα Βιάλι στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας, πίσω από τους Ρομπέρτο Μαντσίνι (132) και Αντριάνο Μπασέτο (92) ενώ κατάφερε να συνεχίσει μία άκρως εντυπωσιακή παράδοση.

Αυτή του σκοραρίσματος για πολλές σερί σεζόν, με τον 37χρονο φορ να βρίσκει δίχτυα για 16η διαδοχική σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας και να καμαρώνει για το γεγονός πως μόνο 6 παίκτες είναι πάνω από αυτόν στην τιμητική αυτή λίστα.

Στην κορυφή είναι ο Φραντσέσκο Τότι που σκόραρε 23 σερί σεζόν, στη 2η θέση είναι ο Τζάνι Ριβέρα (20 σεζόν), την τρίτη θέση την μοιράζονται οι Ρομπέρτο Μπάτζο, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Αλταφίνι (18) ενώ λίγο πιο μπροστά από τον Κουαλιαρέλα είναι ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (17).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ