SERIE A

Serie A: Σώθηκε η Πάρμα, στην Ευρώπη η Ρόμα

Parma's Roberto Inglese , third from right, celebrates with his teammates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Parma at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Dec. 2, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Parma's Roberto Inglese , third from right, celebrates with his teammates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Parma at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Dec. 2, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ένα αυτογκόλ ήταν αρκετό για την Πάρμα για να ρίξει στο καναβάτσο την Φιορεντίνα και να κερδίσει το εισιτήριο της παραμονής στην Serie A και τη νέα σεζόν.. Τεσσάρα για Έμπολι, δώρο για Ρόμα.

Δεν πήρε πρωτάθλημα, δεν εξασφάλισε έξοδο είτε στο Champions League είτε στο Europa League, παρόλα αυτά οι φίλοι της Πάρμα είναι από τους πλέον ευτυχισμένους φιλάθλους ομάδας της Serie A φετινή σεζόν.

Αιτία το γεγονός πως οι "παρμέντσι" επέστρεψαν φέτος στα μεγάλα σαλόνια ανεβαίνοντας κατηγορίες για τρεις διαδοχικές σεζόν και μπόρεσαν να παραμείνουν σε αυτά, με το 1-0 επί της Φιορεντίνα στο "Ένιο Ταρντίνι" το απόγευμα της Κυριακής με το αυτογκόλ του Ζέρσον στο 80' να τους κρατάει στη Serie A και τη σεζόν 2019-2020.

Την ίδια ώρα η Έμπολι πέτυχε τεράστια νίκη με 4-1 επί της Τορίνο που της επέτρεψε να ανέβει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (ο Νικολάου έμεινε στον πάγκο), με την ήττα της "γκρανάτα" να ευνοεί την Ρόμα που έχει εξασφαλισμένη πλέον την παρουσία της στην Ευρώπη τη νέα σεζόν όποιο και αν ειναι το αποτέλεσμα που θα φέρει την τελευταία αγωνιστική στο "Ολίμπικο" με την Πάρμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Μαΐου

Ουντινέζε - ΣΠΑΛ 3-2 (5' Σαμίρ, 31' 35' Οκάκα / 53' Πετάνια, 59' Βαλότι)

Τζένοα - Κάλιαρι 1-1 (89' πεν. Κρίσιτο / 40' Παβολέτι)

Σασουόλο - Ρόμα 0-0

Κυριακή 19 Μαΐου

Κιέβο - Σαμπντόρια 0-0

Έμπολι - Τορίνο 4-1 (27' Άκουα, 65' Μπρίγκι, 70' Ντι Λορέντσο, 88' Καπούτο / 56' Φάλκε)

Πάρμα - Φιορεντίνα 1-0 (80' αυτ. Ζέρσον)

Μίλαν - Φροζινόνε (19:00)

Γιουβέντους - Αταλάντα (21:30)

Νάπολι - Ίντερ

Δευτέρα 20 Μαΐου

Λάτσο - Μπολόνια (21:30)

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Serie A: Πικρή ισοπαλία για Ρόμα, κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης!
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ