SERIE A

Serie A: Ρεκόρ σε μισθούς με τον Ρονάλντο στην κορυφή

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after he scored his side's second goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after he scored his side's second goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η "Gazzetta dello Sport" έκανε έρευνα και δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν τους μισθούς των παικτών της Serie A που "χτυπάνε" ρεκόρ, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν οι ομάδες για συμβόλαια, με Γιουβέντους και Ρονάλντο να βρίσκονται στην κορυφή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην κορυφή, αφού απολαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 553 ποδοσφαιριστές της Serie A, όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Ιταλία και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε η "Gazzetta dello Sport" μετά από έρευνα που έκανε και αφορά το συνολικό ποσό που ξόδεψαν οι ομάδες του Campionato για μισθούς ποδοσφαιριστών που αποτελεί ρεκόρ.

Συνολικά, όλες οι ομάδες τις Ιταλίας δαπανούν για μισθούς ποδοσφαιριστών το εξωφρενικό ποσό των 1.350 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα δίνει η Γιουβέντους, με το μισθολόγιο της να φτάνει τα 294 εκατ. ευρώ.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ίντερ, που απέχει πολύ από την "Βέκια Σινιόρα", με το κόστος των συμβολαίων να ανέρχεται στα 139 εκατ. ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ρόμα με 125 εκατ. ευρώ.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Μίλαν που ξοδεύει συνολικά 115 εκατ. ευρώ, ενώ την πεντάδα κλείνει η Νάπολι με 103 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην πρώτη θέση, λαμβάνοντας 31 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τον δεύτερο, Ματάις Ντε Λίχτ, να βρίσκεται "έτη φωτός" μακριά από τον Πορτογάλο. Ο Ολλανδός αμοίβεται με 8 εκατ. ευρώ συν 4 εκατ. ως μπόνους και τον Ρομέλου Λουκάκου να είναι τρίτος με 7.5 εκατ. ευρώ και 1.5 εκατ. ως μπόνους.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γκονσάλο Ιγκουαίν με 7.5 εκατ. ευρώ, με τον Πάουλο Ντιμπάλα να κλείνει την πεντάδα με 7.3 εκατ. ευρώ.

Ο Κώστας Μανωλάς βρίσκεται στην 23η θέση με τους καλύτερα αμοιβόμενους ποδοσφαιριστές στην Ιταλία, λαμβάνοντας 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

AP Photo/Luca Bruno

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ