SERIE A

Serie A: Πολυβόλο η Λάτσιο, γκέλα για Μίλαν και Αταλάντα

Lazio's Ciro Immobile, right, celebrates with Felipe Caicedo and Manuel Lazzari, left, after scoring his side's 3rd goal during a Serie A soccer match between Lazio and Spal at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 2, 2020. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Lazio's Ciro Immobile, right, celebrates with Felipe Caicedo and Manuel Lazzari, left, after scoring his side's 3rd goal during a Serie A soccer match between Lazio and Spal at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 2, 2020. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Η Λάτσιο επιβλήθηκε άνετα με 5-1 της ΣΠΑΛ με νέο σόου του Ιμόμπιλε και παρέμεινε στο κυνήγι της Γιουβέντους ενώ Μίλαν και Αταλάντα έχασαν σημαντικό έδαφος στη μάχη της Ευρώπης.

Η Λάτσιο ήθελε να επιστρέψει πάση θυσία στις επιτυχίες μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Coppa Italia από την Νάπολι (ήττα με 1-0 στο Σαν Πάολο) και την ισοπαλία στο ντέρμπι της αιώνιας πόλης με την Ρόμα (1-1) και το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Serie A, καθώς συνέτριψε με 5-1 την ΣΠΑΛ και πανηγύρισε τη 12η νίκη της στα 13 τελευταία ματς πρωταθλήματος!

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε με δύο γκολ (έφτασε τα 25 στο πρωτάθλημα και ηγείται της λίστας των αρχισκόρερ, με τον δεύτερο Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει 19) και ο Καϊσέδο με ισάριθμα γκολ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη των λατσιάλι, η οποία τους έφερε στο -5 από την κορυφή και με ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Στο Σαν Σίρο, η Μίλαν είχε ως στόχο το 4Χ4 για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μετά από τις τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι σε Κάλιαρι, Ουντινέζε και Μπρέσια, όμως η Βερόνα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

Οι τζαλομπλού προηγήθηκαν στο 13 με τον Φαραόνι και οι ροσονέρι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Τσαλχάνογλου στο 29' όμως δεν μπόρεσαν μέσα σε μία αγωνιστική ώρα που είχαν ακόμα στη διάθεσή τους να βρουν ένα ακόμα γκολ, παρότι έπαιζαν από το 68' με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Άμραμπατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως απόντας από το ματς για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι ήταν ο Ιμπραχίμοβιτς λόγω ίωσης, ενώ ο 18χρονος επιθετικός Ντάνιελ Μαλντίνι -γιος του Πάολο και εγγονός του Τσέζαρε- έκανε το ντεμπούτο του στην Serie με τη ροσονέρα φανέλα μπαίνοντας ως αλλαγή στο 93ο λεπτό.

Σε εντός έδρας γκέλα υποχρεώθηκε και η Αταλάντα το απόγευμα της Κυριακής, με την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να μένει στο 2-2 με την Τζένοα και να χάνει την ευκαιρία να προσπεράσει την Ρόμα και να βρεθεί μόνη στην 4η θέση του πίνακα.

Όλα τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στα πρώτα 35 λεπτά (!), με τους Γενοβέζους να αντέχουν αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 82' (αποβολή Μπεχράμι) και να παίρνουν έναν χρυσό βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην Serie A.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Μπρέσια 2-1 (43' Ορσολίνι, 89' Μπάνι / 36' πεν. Τορεγκρόσα)

Κάλιαρι - Πάρμα 2-2 (19' Πέδρο, 53' Σιμεόνε / 42' Κούτσκα, 90+4' Κορνέλιους)

Σασουόλο - Ρόμα 4-2 (7' 16' Καπούτο, 26' Τζούρισιτς, 74' Μπογκά / 55' Τζέκο, 73' πεν. Βερετούτ)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 3-0 (39', 80' πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο, 90+1' Ντε Λιχτ)

Μίλαν - Βερόνα 1-1 (29' Τσαλχάνογλου / 13' Φαραόνι)

Αταλάντα - Τζένοα 2-2 (12' Τολόι, 35' Ίλιτσιτς / 19' πεν. Κρίσιτο, 33' Σανάμπρια)

Λάτσιο - ΣΠΑΛ 5-1 (3' 29' Ιμόμπιλε, 16' 38' Καϊσέδο, 58' Αντεκάνιε / 65' Μισιρόλι)

Λέτσε - Τορίνο (19:00)

Ουντινέζε - Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 3 Φεβρουαριου

Σαμπντόρια - Νάπολι (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 3-0: Μόνη πρώτη με "50άρη" Κριστιάνο on fire
Σασουόλο - Ρόμα 4-2: Δυνατό χαστούκι για τους Ρωμαίους
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ