SERIE A

Serie A: Ο Σμόλινγκ καθάρισε με γκολ και ασίστ για την Ρόμα

Roma's Chris Smalling, number 6, celebrates with his teammate Roma's Gianluca Mancini after scoring his side's opening goalduring the Serie A soccer match between Roma and Brescia at the Rome Olympic Stadium, Sunday, Nov. 24, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma's Chris Smalling, number 6, celebrates with his teammate Roma's Gianluca Mancini after scoring his side's opening goalduring the Serie A soccer match between Roma and Brescia at the Rome Olympic Stadium, Sunday, Nov. 24, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Με τον Κρις Σμόλινγκ να πρωταγωνιστεί έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ, η Ρόμα επιβλήθηκε με 3-0 της Μπρέσια και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Πέμπτη σερί νίκη και 3η θέση για Λάτσιο.

Μετά από την ήττα στο "Ταρντίνι" από την Πάρμα πριν από δύο εβδομάδες, η Ρόμα ήθελε πάση θυσία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και το έκανε με εμφατικό τρόπο, νικώντας στο "Ολίμπικο" με 3-0 την Μπρέσια (εκτός αποστολής ο Μπαλοτέλι μετά από απόφαση του προπονητή του Φάμπιο Γκρόσο) για την 13η αγωνιστική της Serie A.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους τζαλορόσι ήταν ο στόπερ τους, Κρις Σμόλινγκ, που είχε συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του, τα οποία σημειώθηκαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Στο 49' ο δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπακ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ενώ στο 57' και στο 77' έγινε δημιουργός για τα γκολ των Μαντσίνι και Τζέκο, τροφοδοτώντας και τους δύο συμπαίκτες του με το κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως έγινε ο πρώτος Άγγλος παίκτης που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ σε μία σεζόν της Serie A μετά από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο με τη φανέλα της Μίλαν τη σεζόν 2008-09.

Στο Mapei Stadium η Λάτσιο συνάντησε μεγάλες δυσκολίες απέναντι στην Σασουόλο, όμως το φινάλε την βρήκε να αποδρά με το τρίποντο επικρατώντας με 2-1 και να εδραιώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι λατσιάλι προηγήθηκαν με τον συνήθη ύποπτο Ιμόμπιλε στο 34' για να ισοφαριστούν από τον Καπούτο στο 45', για να έρθει ο Καϊσέδο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από ασίστ του Λουίς Αλμπέρτο για να τους χαρίσει την πέμπτη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως ο Ιμόμπιλε έπιασε τον Τομάσο Ρόκι στην 3η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Λάτσιο στην Serie A, έχοντας πλέον 82 γκολ με την φανέλα των αετών.

Σπουδαία νίκη με 1-0 πανηγύρισε στο "Μπεντεγκόντι" κόντρα στην Φιορεντίνα η Βερόνα, με τον Ντι Κάρμινε να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του ματς στο 66' και να επιτρέπει στην ομάδα του να ανέβει στην 8η θέση της βαθμολογίας προσπερνώντας τους βιόλα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-3 (56' Γκόζενς / 74' 82 Ιγκουαΐν, 90+2' Ντιμπάλα)

Μίλαν - Νάπολι 1-1 (29' Μποναβεντούρα / 24' Λοσάνο)

Τορίνο - Ίντερ 0-3 (12'Μαρτίνες, 32' Ντε Φράι,55'Λουκάκου)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Μπολόνια - Πάρμα 2-2 (40' Παλάσιο, 90+5' Τζεμαϊλί / 17' Κουλουσέβσκι, 71' Ιακοπόνι)

Ρόμα - Μπρέσια 3-0 (49' Σμόλινγκ, 57' Μαντσίνι, 66' Τζέκο)

Βερόνα - Φιορεντίνα 1-0 (66' Ντι Κάρμινε)

Σασουόλο - Λάτσιο 1-2 (45' Καπούτο / 34' Ιμόμπιλε, 90+1' Καϊσέδο)

Σαμπντόρια - Ουντινέζε 2-1 (45' Γκαμπιαντίνι, 75' πεν. Ραμίρες / 29' Νεστορόβσκι)

Λέτσε - Κάλιαρι Αναβολή λόγω βροχόπτωσης

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

ΣΠΑΛ - Τζένοα (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τορίνο - Ίντερ 0-3: Λουκάκου και Μαρτίνες την οδηγούν
Μίλαν - Νάπολι 1-1: Συνέχεια στον εφιάλτη για ροσονέρι και παρτενοπέι
Αταλάντα - Γιουβέντους 1-3: Τεράστια ανατροπή με υπογραφή Ιγκουαΐν
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ