SERIE A

Serie A: Ντεμπούτο Ζλάταν στη Μίλαν με ισοπαλία, χατ-τρικ ο Κριστιάνο

AC Milan's Zlatan Ibahimovic, left, challenges for the ball with Sampdoria's players during the Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Jan. 6, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Zlatan Ibahimovic, left, challenges for the ball with Sampdoria's players during the Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Jan. 6, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έκανε ντεμπούτο με τη Μίλαν, η οποία όμως κόλλησε (0-0) μπροστά σε 60000 θεατές με τη Σαμπντόρια του Ρανιέρι. Με χατ-τρικ Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουβέντους, 4-0 την Κάλιαρι. Πεντάρα η Αταλάντα στην Πάρμα.

Ήταν η στιγμή που περίμεναν όλοι στο Σαν Σίρο. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς φόρεσε ξανά τη φανέλα της Μίλαν μετά από οκτώ χρόνια. Συνολικά 60000 θεατές έκλεισαν θέση στο Σαν Σίρο - ο ίδιος ζήτησε με δήλωσή του να βρίσκονται 70000 - για να δουν από κοντά τον 38χρονο Σουηδό στην δεύτερη του θητεία (η πρώτη ξεκίνησε αρχικά τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα) στους ροσονέρι.

Ο Στέφανο Πιόλι τον πέρασε στο 55ο λεπτό στη θέση του Κριστόφ Πιάτεκ και ο Σκανδιναβός έδωσε ώθηση στους νωχελικούς μέχρι τότε Μιλανέζους. Δεν ήταν αρκετό, ωστόσο, για να χαρίσει στη Μίλαν το τρίποντο παρά το γεγονός ότι τροφοδότησε τον Ραφαέλ Λεάο και προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Αουντέρο. Η Μίλαν είχε απόλυτη υπεροχή στο ματς, σφυροκόπησε τους Γενοβέζους, αλλά εις μάτην.

Οι μπλουτσερκιάτι της Γένοβας από την άλλη προσπάθησαν να βρουν το γκολ στην αντεπίθεση. Γκαμπιαντίνι και Κουαλιαρέλα βρήκαν χώρους, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Τζίτζι Ντοναρούμα. Τελικό αποτέλεσμα 0-0.

Η Γιουβέντους υποδέχθηκε την Κάλιαρι και τη συνέτριψε με 4-0. Καθάρισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το δώρο της άμυνας της ομάδας από τη Σαρδηνία - ο Έλληνας μπακ, Μπάμπης Λυκογιάννης, έμεινε στον πάγκο - και νίκησε τον πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, ανοίγοντας το σκορ 48ο λεπτό.

Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ με εκτέλεση πέναλτι - το οποίο κέρδισε ο Πάουλο Ντιμπάλα - στο 67ο λεπτό διεύρυνε το μπιανκονέρο προβάδισμα. Στο 81ο λεπτό ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος νίκησε τον Όλσεν και με τη βοήθεια της κόντρας έκανε το 3-0. O CR7 στο 82ο λεπτό έφθασε στο χατ-τρικ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-0) της ομάδας του Τορίνο.

Ακόμη μια καλή εμφάνιση για την Αταλάντα, η οποία υποδέχθηκε την Πάρμα στο Μπέργκαμο και τη συνέτριψε με 5-0.

Άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Πάπου Γκόμες, έκανε το 2-0 με τον Φρόιλερ στο 34' και πήγε στ' αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησαν δυο γκολ του Γιόσιπ Ίλιτσιτς για το 4-0 και το τελικό σκορ (5-0).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

Μπρέσια - Λάτσιο 1-2 (18' Μπαλοτέλι / 42' πεν., 90+1' Ιμόμπιλε)

ΣΠΑΛ - Βερόνα 0-2 (14' Πατσίνι, 86' Στεπίνσκι)

Τζένοα - Σασουόλο 2-1 (29' πεν. Κρισίτο, 86' Πάντεφ / 33' Ομπιάνγκ)

Ρόμα - Τορίνο 0-2 (45+2', 86' πεν. Μπελότι)

Κυριακή 6 Ιανουαρίου

Μπολόνια - Φιορεντίνα 1-1 (90+4' Ορσολίνι / 27' Μπενάσι)

Αταλάντα - Πάρμα 5-0 (11' Γκόμες, 34' Φρόιλερ, 43' Γκόζενς, 60', 71' Ίλιτσιτς)

Γιουβέντους - Κάλιαρι 4-0 (49', 67' πεν., 82' Κριστιάνο Ρονάλντο, 81' Ιγκουαΐν)

Μίλαν - Σαμπντόρια 0-0

Λέτσε - Ουντινέζε (19:00)

Νάπολι - Ίντερ (19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ