SERIE A

Serie A: Κορυφή με πέναλτι-δώρο και Κριστιάνο στο 90+5' η Γιουβέντους

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Atalanta at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Atalanta at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Γιουβέντους φλέρταρε με την τρίτη βαθμολογική απώλειά της στη Serie Α, αλλά ο Κριστιάνο με πέναλτι που κακώς σφυρίχτηκε στο 90+5' χάρισε τη νίκη (2-1) επί της Τζένοα και την μοναξιά της κορυφής της Serie A. Άνετες νίκες για Ρόμα και Λάτσιο, με ανατροπή Φιορεντίνα και Κάλιαρι. Αποβλήθηκε ο Ταχτσίδης.

Το Σάββατο στην εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Λέτσε έλειπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο Μαουρίτσιο Σάρι τον άφησε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί. Ο Πορτογάλος ήταν παρών στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Τζένοα και γλίτωσε τη Γιουβέντους από τη δεύτερη διαδοχική βαθμολογική απώλεια και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Οι μπιανκονέρι υποδέχθηκαν στο Τορίνο την Τζένοα και ο Λεονάρντο Μπονούτσι άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό. Οι ροσομπλού, ωστόσο, έφθασαν στην ισοφάριση με τον Κουαμέ στο 41ο λεπτό.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε καθώς ευρίσκετο σε θέση οφσάιντ. Ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι - το οποίο κακώς καταλογίστηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων - το εκτέλεσε εύστοχα στο 90+5' χάρισε τη νίκη (2-1) επί της Τζένοα και την μοναξιά της κορυφής της Serie A.

H Λάτσιο υποδέχθηκε στο Ολίμπικο την Τορίνο και δεν συνάντησε αντίσταση από την γκρανάτα. Ο Ατσέρμπι άνοιξε το σκορ 25 λεπτά μετά από την έναρξη του ματς στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ ο πρώτος σκόρερ της Serie A, Τσίρο Ιμόμπιλε, έφθασε τα 11 γκολ κι έκανε το 2-0.

Πέτυχε και τρίτο γκολ - με εκτέλεση πέναλτι αυτή τη φορά - στο 70' και έκανε (3-0). Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ενκουλού για την Τορίνο, η οποία δεν είχε ελπίδα. Το τελικό σκορ 4-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μπελότι.

Η Ρόμα ταξίδεψε στο Ούντινε κι έφυγε από εκεί με άνετη νίκη. Οι τζαλορόσι άνοιξαν το σκορ με τον Τζανιόλο στο 14'. Δεν πτοήθηκαν από την αποβολή του Φάσιο με απευθείας κόκκινη και διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Σμόλινγκ.

Ύστερα από τρία λεπτά (54') ο Κλάιφερτ έκανε το 0-3 για τους Ρωμαίους. Το τελικό 0-4 έγινε στο 64' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού, Κολάροβ. Η Σασουόλο υποδέχθηκε τη Φιορεντίνα και προηγήθηκε. Ο Μπόγκα άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό για τους νεροβέρντι, ενώ στον πάγκο έμεινε για τους γηπεδούχους ο Κυριακόπουλος. Οι βιόλα έφθασαν όχι μόνο στην ισοφάριση με τον Καστροβίλι στο 63', αλλά έκαναν και την ανατροπή, φθάνοντας στην εκτός έδρας νίκη (1-2) με τον Μιλένκοβιτς στο 82'!

Η Μπολόνια άνοιξε το σκορ στη Σαρδηνία με τον Φελίπε Σανταντέρ στο 23ο λεπτό, αλλά η Κάλιαρι βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση με γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 49ο. Ολοκλήρωσε μάλιστα την ανατροπή κι έκανε το 2-1 με το γκολ του Χιοβάνι Σιμεόνε στο 72ο λεπτό. Έκανε και το 3-1 με το δεύτερο γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 83', ενώ η Μπολόνια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Το γκολ του Λαπαντούλα οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του ματς στη Γένοβα ήταν αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ η Λέτσε. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αντίκρισε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, τη δεύτερη στο 72' και αποβλήθηκε. Η Σαμπντόρια βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τον Ραμίρες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου

Πάρμα - Βερόνα 0-1 (10' Λάζοβιτς)

Μπρέσια - Ίντερ 1-2 (76' αυτ. Σκρίνιαρ / 23' Λαουτάρο Μαρτίνες, 63' Λουκακού)

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Νάπολι - Αταλάντα 2-2 (16' Μακσίμοβιτς, 71' Μίλικ / 41' Φρόιλερ, 86' Ίλιτσιτς)

Κάλιαρι - Μπολόνια 3-2 (49', 83' Ζοάο Πέδρο, 72' Σιμεόνε / 23' Σανταντέρ, 90+1 Όλσεν)

Γιουβέντους - Τζένοα 2-1 (36' Μπονούτσι, 90+5' Κριστιάνο/ 41' Κουαμέ)

Λάτσιο - Τορίνο 4-0 (25' Ατσέρμπι, 33', 70' Ιμόμπιλε, 90' αυτ. Μπελότι)

Σαμπντόρια - Λέτσε 1-1 (90+2' Ραμίρες / 8' Λαπαντούλα)

Σασουόλο - Φιορεντίνα 1-2 (24' Μπόγκα / 63' Καστροβίλι, 82' Μιλένκοβιτς)

Ουντινέζε - Ρόμα 0-4 (14' Τζανιόλο, 51' Σμολινγκ, 54' Κλάιφερτ, 64' πεν. Κολάροβ)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

Μίλαν - ΣΠΑΛ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ