SERIE A

Serie A: Η Σαμπντόρια πήρε το ντέρμπι με υπογραφή Κουαλιαρέλα

Sampdoria's Fabio Quagliarella celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Inter Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Monday, April 3, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Sampdoria's Fabio Quagliarella celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Inter Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Monday, April 3, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και γκολ στο δεύτερο ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα οδήγησε την Σαμπντόρια στη νίκη με 2-0 επί της Τζένοα στο ντέρμπι της Γένοβας και ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Η Σαμπντόρια ήταν η θριαμβεύτρια στο "Derby della Lanterna" απέναντι στην Τζένοα καθώς επιβλήθηκε 2-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Ο Ιταλός διεθνής φορ έδωσε την ασίστ στον Ντεφρέλ ο οποίος μόλις στο 3' έβαλε τους "μπλουτσερκιάτι" μπροστά στο σκορ ενώ στο 53' ήταν εκείνος που σφράγισε το τρίποντο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, με το οποίο μάλιστα προσπέρασε τον Πιάτεκ και είναι μόνος στην κορυφή του πίκακα των σκόρερ της Serie A (22 γκολ).

Είναι δε εντυπωσιακό πως ο 36χρονος επιθετικός έχει συμμετοχή πλέον σε 30 γκολ της Σαμπντόρια στο ιταλικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν (22 γκολ - 8 ασίστ) και είναι στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα όσον αφορά στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πίσω μόνο από τους Λιονέλ Μέσι (45) και Κιλιάν Εμπαπέ (33).

Όσον αφορά στα άλλα δύο ματς που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Παρασκευής παράλληλα με το ντέρμπι της Γένοβας, η Μπολόνια απέσπασε λευκή ισοπαλία στο "Φράνκι" κόντρα στην Φιορεντίνα (0-0), όπως και η Πάρμα στο "Μαπέι" απέναντι στην Σασουόλο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Αουντέρο, Σάλα (81' Μπερεζνίσκι), Άντερσεν, Κόλεϊ, Μούρου, Πράετ, Έκνταλ, Λινέτι (58' Γιάνκτο), Ραμίρες, Κουαλιαρέλα, Ντεφρέλ (71' Γκαμπιαντίνι)

ΤΖΕΝΟΑ: Ράντου, Μπιράσκι, Ρομέρο, Κρίσιτο, Περέιρα, Ρολόν (56' Λεράγκερ), Βελόζο, Μπέσα (78' Φαβίλι), Λάζοβιτς, Πάντεβ, Κουαμέ (73' Σανάμπρια)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 13 Απριλίου

ΣΠΑΛ - Γιουβέντους 2-1 (49' Μπονιφάτσι, 74' Φλόκαρι / 30' Κεν)

Ρόμα - Ουντινέζε 1-0 (67' Τζέκο)

Μίλαν - Λάτσιο 1-0 (79 πεν. Κεσιέ)

Κυριακή 14 Απριλίου

Τορίνο - Κάλιαρι 1-1 (52' Τζάτζα / 78' Παβολέτι)

Φιορεντίνα - Μπολόνια 0-0

Σαμπντόρια - Τζένοα 2-0 (3' Ντεφρέλ, 53' πεν. Κουαλιαρέλα)

Σασουόλο - Πάρμα 0-0

Κιέβο - Νάπολι (19:00)

Φροζινόνε - Ίντερ (21:30)

Δευτέρα 15 Απριλίου

Αταλάντα - Έμπολι (21:30)

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ