SERIE A

Serie A: Αυλαία με ήττα η Γιουβέντους, τερμάτισε 2η η Ίντερ, νίκη με Μανωλά η Νάπολι

Roma's Diego Perotti, right, celebrates after scoring his side's third goal during a Serie A soccer match between Juventus and Roma, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, Aug.1, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Roma's Diego Perotti, right, celebrates after scoring his side's third goal during a Serie A soccer match between Juventus and Roma, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Saturday, Aug.1, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Στην αυλαία της Serie A η Γιουβέντους που έπαιξε με αρκετές αλλαγές γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της από τη Ρόμα. Στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Ίντερ κέρδισε 2-0 εκτός έδρας την Αταλάντα και τερμάτισε δεύτερη ενώ η Νάπολι με τον Μανωλά στη σύνθεση της κέρδισε τη Λάτσιο.

Η Serie A ολοκληρώθηκε για τις επτά πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να αλλάξει τίποτα στη βαθμολογία αλλά με αρκετά ωραία παιχνίδια και αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανείς. Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους με πολλές αλλαγές στη σύνθεση αφού έπαιξε χωρίς τους Ρονάλντο, Ντι Μπάλα, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρόμα που τερμάτισε στην 5η θέση. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη ήττα της "Γιούβε" φέτος στην έδρας της και παράλληλα η πρώτη νίκη των "Ρωμαίων" στο "Allianz Arena".

Στο ντέρμπι για τη δεύτερη θέση η Αταλάντα υποδέχτηκε την Ίντερ με τις δύο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα να έχουν ένα βαθμό διαφορά. Οι "νερατζούρι" που ήταν στο +1 σκόραραν από τα αποδυτήρια και τελικά έφτασαν στη νίκη με 2-0 και πήραν τη δεύτερη θέση τερματίζοντας ένα μόλις βαθμό πίσω από τη Γιουβέντους στη μάχη του τίτλου.

Inter Milan's Lautaro Martinez, foreground, controls the ball as Atalanta's Rafael Tolói chases, during a serie A soccer match between Atalanta and Inter Milan, at the Gewiss stadium in Bergamo, Italy, Saturday, Aug. 1, 2020. (Giuseppe Zanardelli/LaPresse via AP)
Inter Milan's Lautaro Martinez, foreground, controls the ball as Atalanta's Rafael Tolói chases, during a serie A soccer match between Atalanta and Inter Milan, at the Gewiss stadium in Bergamo, Italy, Saturday, Aug. 1, 2020. (Giuseppe Zanardelli/LaPresse via AP) AP

Ωραίο παιχνίδι έγινε στη Νάπολι όπου η ομάδα του Κώστα Μανωλά με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό στη σύνθεση της νίκησε τη Λάτσιο του Τσίρο Ιμόμπιλε με 3-1 με τον πρώτο σκόρερ στα Ευρωπαϊκά γήπεδα να σκοράρει και πάλι φτάνοντας τα 36 τέρματα συνολικά. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι για τον Μανωλά μετά τον τραυματισμό του που είχε ανησυχήσει τους "μπλε" ενόψει Champions League ενώ στον αντίποδα με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Ινσίνιε.

Στο Μίλαν - Κάλιαρι οι γηπεδούχοι είχαν εύκολο έργο και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν το χαμένο πέναλτι του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο πρώτο μερος. Ο Σουηδός φορ βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα στο 55' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σαββάτο 1 Αυγούστου

Γιουβέντους - Ρόμα 1-3 (5' Ιγκουαίν/23' Κάλινιτς, 44'-52' Περότι)

Αταλάντα - Ίντερ 0-2 (1' Αμπρόσιο, 20' Γιουνγκ)

Νάπολι - Λάτσιο 3-1 (9' Ρουίζ, 54' Ινσίνιε, 92' Πολιτάνο/22' Ιμόμπιλε)

Μίλαν - Κάλιαρι 3-0 (10' Κλαβάν (αυτ), 55' Ιμπραχίμοβιτς, 57' Καστιγιέχο)

Μπρέσια - Σαμπντόρια 1-1 (49' Τορεγκρόσα/41' Λερίς)

Κυριακή 2 Αυγούστου

ΣΠΑΛ - Φιορεντίνα

Τζένοα - Βερόνα

Λέτσε - Πάρμα

Μπολόνια - Τορίνο

Σασουόλο - Ουντινέζε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιουβέντους 83

2. Ίντερ 82

3. Αταλάντα 78

4. Λάτσιο 78

.................................

5. Ρόμα 70

.................................

6. Μίλαν 66

.................................

7. Νάπολι 62

8. Σασουόλο 51

9. Βερόνα 49

10. Φιορεντίνα 46

11. Πάρμα 46

12. Μπολόνια 46

13. Κάλιαρι 45

14. Ουντινέζε 42

15. Σαμπντόρια 41

16. Τορίνο 39

17. Τζένοα 36

.................................

18. Λέτσε 32

19. Μπρέσια 24

20. ΣΠΑΛ 20

*Οι τέσσερις πρώτοι στους ομίλους του Champions League

**O 5oς στους ομίλους του Europa League

***O 6oς στο δεύτερο προκριματικό του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο) 35

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους) 31

Ρομελού Λουκακού (Ίντερ) 23

Φραντσέσκο Καπούτο (Σασουόλο) 21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ