SERIE A

Serie A: Αταλάντα και Ίντερ στο Champions League, έπεσε η Έμπολι

Inter Milan's Keita Balde celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Empoli, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Keita Balde celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Empoli, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Αταλάντα επιβλήθηκε 3-1 της Σασουόλο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League ενώ την ακολούθησε η Ίντερ που νίκησε 2-1 σε ματς θρίλερ την Έμπολι και την έστειλε στην Serie B.

Τρομερο σασπένς και απίστευτες συγκινήσεις επεφύλασε η τελευταία αγωνιστική της Serie A, με τρεις ομάδες (Αταλάντα, Ίντερ, Μίλαν) να διεκδικούν με νύχια και με δόντια δύο θέσεις για το Champions League και άλλες δύο (Τζένοα, Έμπολι) να μάχονται για ένα και μοναδικό εισιτήριο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Στη Ρέτζο-Εμίλια, η Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήξερε πως με δικό της τρίποντο ήταν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της και δεν άφησε την τεράστια ευκαιρία που της παρουσιάστηκε (μετά από μία εκπληκτική σεζόν στο πρωταθλημα αλλά και στο Κύπελλο που έφτασε ως τον τελικό) να πάει χαμένη.

Η Σασουόλο πάγωσε το "Mapei Stadium" (φιλοξένησε την Αταλάντα καθως το "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" είναι υπό ανακατασκευή) όταν προηγήθηκε με τον Μπεράρντι στο 19', όμως η ομάδα του Μπέργκαμο απάντησε τρεις φορές με τους Σαπάτα, Γκόμες και Πάσαλιτς και έκανε πραγματικότητα έναν στόχο που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο στην αρχή της σεζόν.

Atalanta's coach Gian Piero Gasperini, center, celebrates the victory at the end of the Europa League group E soccer match between Everton and Atalanta at the Goodison Park stadium in Liverpool, England on Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Atalanta's coach Gian Piero Gasperini, center, celebrates the victory at the end of the Europa League group E soccer match between Everton and Atalanta at the Goodison Park stadium in Liverpool, England on Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Την ίδια ώρα, στο "Μεάτσα" εξελίχτηκε ένα ματς θρίλερ, με την Ίντερ να χρειάζεται μόνο νίκη για να βγει στο Champions League και την Έμπολι να θέλει έστω και την ισοπαλία για την παραμονή!

Οι "νερατζούρι" προηγήθηκαν στο 51' με τον Κεϊτά Μπαλντέ και στο 61' είχαν χαμένο πέναλτι με τον Ικάρντι όμως στο 76' βρέθηκαν στην κόλαση από το γκολ του Τραορέ που έγραψε το 1-1, για να επιστρέψουν στον παράδεισο στο 81' με τον Ναϊνγκολάν να τους ξαναδινει το προβάδισμα (2-1).

Τα τελευταία 17 λεπτά μέχρι το φινάλε των καθυστερήσεων ήταν συγκλονιστικά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 2 κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν αλλά να μην βρίσκουν στόχο (ο Χαντάνοβιτς έκανε απίστευτη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Ουτσάν ενώ ο Ντ'Αμπρόζιο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι) και έτσι η Ίντερ να παίρνει έστω και μετά κόπων και βασάνων την 4η θέση στη βαθμολογία.

Inter Milan's Keita Balde, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Empoli, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Keita Balde, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Empoli, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Την ίδια ώρα η Μίλαν επικρατούσε 3-2 της ΣΠΑΛ εκτός έδρας αλλά δεν της έφτανε για την είσοδο στην τετράδα και έτσι περιορίστηκε στο Europa League, ενώ η Τζένοα πήρε το βαθμό που έψαχνε στην Τοσκάνη κόντρα στην Φιορεντίνα (0-0) και έμεινε στη Serie A ρίχνοντας στο γκρεμό την Έμπολι.

Φυσικά, την ώρα που γίνονταν όλα αυτά, ο οργανισμός Ρόμα (πήρε το δεύτερο εισιτήριο για το Europa League ως 6η στη βαθμολογία) ζούσε ξεχωριστές στιγμές, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να αγωνίζεται για τελευταία φορα με την τζαλορόσα φανέλα στο 2-1 επί της Πάρμα και να γνωρίζει την αποθέωση από 70.000 οπαδούς τόσο πριν, όσο κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά το τέλος του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 38ΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 5 Μαΐου

Φροζινόνε - Κιέβο 0-0

Μπολόνια - Νάπολι 3-2 (43' 88' Σανταντέρ, 45' Τζεμαϊλί / 57' Γκουλάμ, 77' Μέρτενς)

Κυριακή 6 Μαΐου

Τορίνο - Λάτσιο 3-1 (51' Φάλκε, 53' Λούκιτς, 80' Ντε Σιλβέστρι / 66' Ιμόμπιλε)

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 2-0 (84' Ντεφρέλ, 91' Καπράρι)

Φιορεντίνα - Τζένοα 0-0

Ρόμα - Πάρμα 2-1 (35' Πελεγκρίνι, 89' Περότι / 86' Ζερβινιό)

Αταλάντα - Σασουόλο 3-1 (35' Σαπάτα, 53' Γκόμες, 65' Πάσαλιτς / 19' Μπεράρντι)

Κάλιαρι - Ουντινέζε 1-2 (17' Παβολέτι / 59' Χάλφρεντσον, 69' Ντε Μάιο)

Ίντερ - Έμπολι 2-1 (51' Κεϊτά Μπαλντέ, 81' Ναϊνγκολάν / 76' Τραορέ)

ΣΠΑΛ - Μίλαν 2-3 (28' Βικάρι, 53' Φάρες / 18' Τσαλχάνογλου, 23' 66' πεν. Κεσιέ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ