SERIE A

Serie A: Άλωσε το "Σαν Πάολο" και φουλάρει για CL η Αταλάντα

Atalanta's Emiliano Rigoni, second from right, celebrates with teammate Atalanta's Mario Pasalic, right, after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Atalanta's Emiliano Rigoni, second from right, celebrates with teammate Atalanta's Mario Pasalic, right, after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Με ηγέτη τον Ντουβάν Σαπάτα (γκολ και ασίστ) η Αταλάντα επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2-1 της Νάπολι με ανατροπή και έπιασε την Μίλαν στην 4η θέση της βαθμολογίας της Serie A.

Η εκπληκτική πορεία για το σύνολο του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στο φετινό Καμπιονάτο συνεχίζεται. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Νάπολι, η Αταλάντα πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή στο "Σαν Πάολο" σκοράροντας δις μέσα σε 12 λεπτά και με το υπέρ της 2-1 έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για έξοδο στο Champions League μέσω της προνομιούχου 4ης θεσης.

Οι "παρτενοπέι" προηγήθηκαν στο 28' με πλασέ του Μέρτενς μεσα από την περιοχή, σε μία φάση όπου συμμετείχαν επίσης οι Καγεχόν και Μαλκουίτ (έβγαλε την ασίστ), όμως στο δεύτερο μέρος ο Βέλγος χαράμισε την ευκαιρία που είχε για δεύτερο γκολ όπως και ο Μίλικ και η τιμωρία δεν άργησε να έρθει.

Και αυτο γιατί η ομάδα του Μπέργκαμο ανέβασε στροφές και κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο, κεφαλαιώνοντας την υπεροχή της με δύο γκολ που ήταν προϊόντα ομαδικών προσπαθειών.

Στο 69' ο Χάτεμπουρ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σαπάτα που έγραψε το 1-1 φτάνοντας τα 21 γκολ στο πρωτάθλημα (τα 14 είναι εκτός έδρας, μόνο ο Μέσι με 15, έχει παραπάνω εκτός έδρας γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης) ενώ στο 80' ο Σαπάτα έγινε δημιουργός και με υπέροχο τακουνάκι βρήκε μέσα στην περιοχή τον Πάσαλιτς που εκτέλεσε τον Οσπίνα.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μαλκουίτ, Κίρικες (13' Λουπέρτο) Κουλιμπαλί, Χισάι, Καγεχόν, Άλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι (81' Βέρντι), Μέρτενς (77' Γιουνές), Μίλικ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Μαντσίνι (46' Παλομίνο), Τζιμιστί, Μασιέλο, Χάτεμπουρ (76' Γκόζενς), Ντε Ρόον, Φρόιλερ (54' Ίλιτσιτς), Καστάνιε, Παπού Γκόμες, Πάσαλιτς, Σαπάτα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 20 Απριλίου

Πάρμα - Μίλαν 1-1 (87' Μπρούνο Άλβες / 69' Καστιγέχο)

Μπολόνια - Σαμπντόρια 3-0 (54' αυτ. Τονέλι, 69' Πούλγκαρ, 83' Ορσολίνι)

Κάλιαρι - Φροζινόνε 1-0 (27' πεν. Πέδρο)

Έμπολι - ΣΠΑΛ 2-4 (22' Καπούτο, 47' Τραορέ / 38' 61' Πετάνια, 44' Φλόκαρι, 88' Αντενούτσι)

Τζένοα - Τορίνο 0-1 (58' Ανσάλντι)

Λάτσιο - Κιέβο 1-2 (67' Καϊσέδο / 49' Βινιάτο, 51' Χετεμάι)

Ουντινέζε - Σασουόλο 1-1 (80' αυτ. Λιρόλα / 31' Σένσι)

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-1 (37' Σάντρο, 53' αυτ. Πετσέλα / 6' Μιλένκοβιτς)

Ίντερ - Ρόμα 1-1 (61' Πέρισιτς / 14' Ελ Σααραουί)

Δευτέρα 22 Απριλίου

Νάπολι - Αταλάντα 1-2 (28' Μέρτενς / 69' Σαπάτα, 78' Πάσαλιτς)

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ίντερ - Ρόμα 1-1: Ο Πέρισιτς έδωσε βαθμό στους "νερατζούρι"
Serie A: Πρωταθλήτρια για όγδοη σερί σεζόν η Γιουβέντους
Serie A: O 37χρονος Άλβες πλήγωσε την Μίλαν
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ