SERIE A

Σάκι: "Η Γιουβέντους είναι σαν την Ρόζενμποργκ, νικάει μόνο στην Ιταλία"

FLORENCE, ITALY - MARCH 23:  Italian Football Youth Coordinator Arrigo Sacchi during a training session ahead of their EURO 2012 qualifier against Slovenia at Coverciano on March 23, 2011 in Florence, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - MARCH 23: Italian Football Youth Coordinator Arrigo Sacchi during a training session ahead of their EURO 2012 qualifier against Slovenia at Coverciano on March 23, 2011 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Αρίγκο Σάκι έσταξε... φαρμάκι για τη Γιουβέντους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η "βέκια σινιόρα" θυμίζει τη Ρόζενμποργκ από τη στιγμή που νικάει συνέχεια εντός συνόρων αλλά αποτυγχάνει στο Champions League.

Η Γιουβέντους είναι πρωτοπόρος στη Serie A (με +3 από τη δεύτερη Νάπολι) και έχει τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πέμπτου σερί σκουντέτο όμως απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε μειονεκτική θέση μετα το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, στη μάχη των δύο ομάδων για πρόκριση στους "8" του Champions League.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αρίγκο Σάκι να ασκήσει κριτική στην "βέκια σινιόρα", κάνοντας αναφορά στην δυσαρμονία που παρατηρείται μεταξύ των επιτυχιών της εντός και εκτός συνόρων.

"Η Γιουβέντους είναι δέκα χρόνια μπροστά από όλες τις άλλες ομάδες όσον αφορά στη συνοχή και στην ικανότητά της να κερδίζει αγώνες. Τα όριό της είναι τα ρήματα.

Εμείς στη Μίλαν συνδυάζαμε τρία: νικώ, πείθω, διασκεδάζω. Η Γιουβέντους συνδυνάζει μόνο ένα, το "νικώ", υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "La Presse" ο Ιταλός τεχνικός, για να προχωρήσει κατόπιν σε μία σύγκριση που δεν θα περίμενε κανείς:

"Λένε ότι η Ιταλία συνεχίζει να νικάει στην Ιταλία. Και εγώ θα πω: και η Ρόζενμποργκ παίρνει πάντα το πρωτάθλημα στη Νορβηγία. Όμως αυτό που μετράει είναι το Champions League και στην Ευρώπη η Γιουβέντους αντιμετωπίζει δυσκολίες".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ