SERIE A

Ρόμα - Γιουβέντους 2-0: Νίκησε τους πρωταθλητές και ελπίζει στην 4η θέση

Ρόμα - Γιουβέντους 2-0: Νίκησε τους πρωταθλητές και ελπίζει στην 4η θέση

Με τους Φλορέντσι και Τζέκο να εκτελούν την Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρόμα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 2-0 που την κρατάει ζωντανή στο κόλπο της εξόδου στο νέο Champions League.

Την τρίτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής η Ρόμα, με την ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) να υποτάσσει με 2-0 την Γιουβέντους για την 36η αγωνιστική και να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για την 4η θέση που χαρίζει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι Ρωμαίοι έπιασαν την Μίλαν στην 5η θέση και έχουν μπροστά τους Ίντερ και Αταλάντα (αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν δύο εισιτήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση) ενώ στον αντίποδα η πρωταθλήτρια Γιουβέντους γνώρισε την τρίτη συνολικά ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα μετά από αυτές κόντρα στην Τζένοα και την ΣΠΑΛ.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο ημίωρο, με την Γιουβέντους να είναι η ομάδα που αισθανόταν αδικημένη από το 0-0, καθώς -πέρα από την κατοχή της μπάλας- είχε χάσει τις πιο κλασικές ευκαιρίες.

Έπεσε όμως πάνω σε έναν εξαιρετικό Μιράντε που πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ντιμπάλα και Κουαδράδο ενώ είχε και σύμμαχο το αριστερό του δοκάρι στην ευκαιρία του Αργεντινού επιθετικού.

Από την πλευρά της η Ρόμα στηριζόταν στις αντεπιθέσεις, με την καλύτερη στιγμή της στο πρώτο 45λεπτο να είναι το σουτ του Ελ Σααραουί στο 18' που έστειλε τη μπάλα να βρει τη συμβολή των δοκών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ρανιέρι κατάφερε να ισορροπήσει, έκλεισε την άμυνά της με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την εστία του Μιράντε και προσπαθούσε να χτυπήσει την "βέκια σινιόρα" με τους ταχύτατους στις πτέρυγες Ελ Σααραουί και Κλάιφερτ.

Τελικά, το 1-0 για τους Ρωμαίους ήρθε στο 79' με τον δεξιό μπακ τους, με τον Φλορέντσι να συνεργάζεται άψογα με τον Τζέκο για να βγει απέναντι στον εξερχόμενο Στσέσνι και να "τσιμπήσει" τη μπάλα προ του Πολωνού πορτιέρε για να ανοίξει το σκορ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρόμα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι παίκτες του Αλέγκρι βγήκαν σχεδόν όλοι μπροστά και τους τιμώρησε μέσω ταχύτατης αντεπίθεσης.

Πρωταγωνιστής της κόντρας που έβγαλαν οι "λύκοι" ήταν ο Ουντέρ που την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Τζέκο και ο Βόσνιος εκτέλεσε με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι τον Στσέσνι για το τελικό 2-0.

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Τζανιόλο, Ενζονζί, Πελεγκρίνι (67' Κριστάντε), Κλάιφερτ (78' Ουντέρ), Τζέκο, Ελ Σααραουί

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Σίλιο (85' Ζοάο Κανσέλο), Κάσερες, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Τζαν, Πιάνιτς (71' Μπεντανκούρ), Ματουιντί (84' Αλέξ Σάντρο), Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ρονάλντο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Μαΐου

Αταλάντα - Τζένοα 2-1(46' Μούσα Μπάροου, 53' Καστάν / 89' Πάντεφ)

Κάλιαρι - Λάτσιο 1-2 (91' Παβολέτι / 31' Λουίς Αλμπέρτο, 53' Κορέα)

Φιορεντίνα - Μίλαν 0-1 (35' Τσαλχάνογλου)

Κυριακή 12 Μαΐου

Τορίνο - Σασουόλο 3-2 (56' 82' Μπελότι, 81' Τζάτζα / 27' Μπουράμπια, 71' Λιρόλα)

Φροζινόνε - Ουντινέζε 1-3 (85' Ντιονίζι / 11' 44' Οκακά, 41' Σαμίρ)

Σαμπντόρια - Έμπολι 1-2 (90' πεν. Κουαλιαρέλα / 56' Φαρίας, 75' Ντι Λορέντσο)

ΣΠΑΛ - Νάπολι 1-2 (84' πεν. Πετάνια / 49' Άλαν, 88' Μάριο Ρούι)

Ρόμα - Γιουβέντους 2-0 (79' Φλορέντσι, 90+2' Τζέκο)

Δευτέρα 13 Μαΐου

Μπολόνια - Πάρμα (20:00)

Ίντερ - Κιέβο (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ