ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προτό: "Δουλεύω δυο φορές περισσότερο στη Λάτσιο σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες μου"

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Προτό EUROKINISSI

Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού και νυν της Λάτσιο, Σίλβιο Προτό, μίλησε για την εμπειρία του στην ιταλική ομάδα και στο πώς δουλεύει πλέον τώρα που είναι 35 ετών.

Ύστερα από μια σεζόν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όπου ήρθε ως δεύτερος πίσω από τον Στέφανο Καπίνο, αλλά γρήγορα έγινε πρώτος και έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Λάτσιο και έκανε το άλμα για το σαφώς πιο προηγμένο Καμπιονάτο.

Ο λόγος για τον Σίλβιο Προτό, ο οποίος στα 35 του χρόνια μετακόμισε στην Αιώνια Πόλη, αποτελώντας το back up του Στρακόσα, ο οποίος είναι ο βασικός γκολκίπερ της Λάτσιο.

Σε συνέντευξή του, εκθείασε τον Αλβανό πορτιέρε και είπε πως είναι νέος, ψηλός, δυνατός και εκρηκτικός.

Αφού ανέφερε ότι η Ρώμη είναι η αγαπημένη του πόλη και την επισκεπτόταν συνέχεια με τη σύζυγό του, θέλοντας κάποια στιγμή να παίξει σε μια από τις δυο ομάδες της πόλης.

"Έστω και αν είμαι 35 ετών, βρίσκομαι σε μια περίοδο της καριέρας μου, όπου είμαι πολύ δυνατός. Δεν έχω τα ίδια πόδια όπως στα 25 μου, αλλά παίζω με την εμπειρία και στην Ιταλία το αντιλαμβάνονται.

Όσο μεγαλώνεις, ηρεμείς και δεν ζεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για το ποδόσφαιρο. Δεν πας διακοπές όποτε θέλεις, δεν τρως ό,τι θέλεις. Απολαμβάνω όμως περισσότερο τη ζωή. Πίνω ένα ποτήρι κρασί, πηγαίνω σε εστιατόρια πιο συχνά, διαχειρίζομαι καλύτερα τον ύπνο μου, έχω λιγότερο στρες.

Όμως, πρέπει να πω ότι δουλεύω δυο φορές περισσότερο σε σχέση με τις άλλες ομάδες που αγωνίστηκα", ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Προτό και συνέχισε:

"Ο φόρτος εργασίας εδώ είναι πολύ πιο σημαντικός, ο σύλλογος δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες του, έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας, αλλά δεν είναι όπως στο Βέλγιο, όπου είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις συνεδρίες κρυοθεραπείας και όχι μόνο".

Τέλος, μίλησε και για την υπόθεση με τα στημένα στο Βέλγιο και είπε πως "με εκπλήσσει, διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφθορά στο Βέλγιο. Ελπίζω ότι οι διαιτητές που είναι εμπλεκόμενοι, να είναι αθώοι. Θα με εξέπληττε αν ήταν μπλεγμένοι σε ένα τέτοιο σκάνδαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ