SERIE A

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στη Λάτσιο για τα αντισημιτικά αυτοκόλλητα με την Άννα Φρανκ

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στη Λάτσιο για τα αντισημιτικά αυτοκόλλητα με την Άννα Φρανκ

Η ιταλική ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στη Λάτσιο για το αντισημιτικό παραλήρημα στο ματς με την Κάλιαρι, όπου οπαδοί της κόλλησαν αυτοκόλλητα με την Άννα Φρανκ να φορά τη φανέλα της Ρόμα.

Οπαδοί της Λάτσιο κόλλησαν στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κάλιαρι (3-0) για την 9η αγωνιστική της Serie A αυτοκόλλητα της Άννα Φρανκ, τα οποία απεικόνιζαν το θύμα του Ολοκαυτώματος και της κτηνωδίας των ναζί να φορά τη φανέλα της Ρόμα, σε κερκίδα όπου συνήθως κάθονται οπαδοί των "τζαλορόσι" στο "Stadio Olimpico".

Μπορεί η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας να προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την κατάπτυστη ενέργεια των οπαδών της, αλλά δεν γλίτωσε το πρόστιμο.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία της επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, θεωρώντας την "υπεύθυνη" για το αντισημιτικό παραλήρημα των οπαδών της.

Από την έρευνα, ταυτοποιήθηκαν δεκατρείς (13) οπαδοί της Λάτσιο ως εμπνευστές κι εκτελεστές της ενέργειας. Σε όλους απαγορεύθηκε η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα της Ρώμης, ωστόσο, γλίτωσε την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατακραυγή, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, Φελίπε Άντερσον και Ουάλας, επισκέφτηκαν συναγωγή στη Ρώμη για να ζητήσουν συγγνώμη για την πράξη των οπαδών της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Λοτίτο ανακοίνωσε ότι η διοίκηση θα οργανώσει επίσκεψη νεαρών ultras της στο Άουσβιτς (στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας όπου βασανίστηκαν και βρήκαν φρικτό θάνατο εκατομμύρια άνθρωποι) για να μάθουν την ιστορία.

Πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ της Μπολόνια και της Λάτσιο (25/10), οι παίκτες των "λατσιάλι" φόρεσαν μπλουζάκια με τη μορφή της Άννας Φρανκ, στέλνοντας μήνυμα ένα ισχυρό μήνυμα εναντίον του αντισημιτισμού.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ