SERIE A

Πρόεδρος Τορίνο: "13 ή 20 Ιούνιου θα επανεκκινήσει η Serie A"

AC Milan's Zlatan Ibrahimovic, top, jumps for the ball with Torino's Lyanco during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Feb. 17, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Zlatan Ibrahimovic, top, jumps for the ball with Torino's Lyanco during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Feb. 17, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο πρόεδρος της Τορίνο, Ούρμπανο Κάιρο, τόνισε ότι το πρωτάθλημα της Serie A αναμένεται να συνεχίσει είτε στις 13, είτε στις 20 του Ιουνίου.

Προσπάθειες γίνονται σε αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης, προκειμένου να επανεκκινήσουν. Στην Ιταλία, η Κυβέρνηση, η Serie A και η Ομοσπονδία (FIGC) αποφάσισαν το υγειονομικό πρωτόκολλο για την έναρξη των προπονήσεων. Στις 28 Μαΐου μάλιστα θα αποφασιστεί και η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

"Μου φάινεται ότι η ημερομηνία έχει αποφασιστεί. Είτε στις 13 Ιουνίου, είτε στις 20 και το πρωτόκολλο είναι έτοιμο επίσης" δήλωσε ο πρόεδρος της Τορίνο, Ούρμπανο Κάιρο, στο Rai Radio 1.

Ωστόσο, ο Κάιρο ανησυχεί για το πώς η επανέναρξη μπορεί να επηρεάσει την επόμενη σεζόν: "Αν παίζουμε μέχρι τις 20 Αυγούστου, αφιερώνοντας όλη μας την ενέργεια σε αυτή τη σεζόν, τι θα γίνει μετά. Οι παίκτες χρειάζονται τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες διακοπών και έπειτα έναν ακόμη μήνα προετοιμασίας για να είναι έτοιμοι. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν δεν θα ξεκινήσει πριν τις 20 Οκτωβρίου, ενώ το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει και το Euro. Μου φαίνεται περίπλοκο".

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης προπονητών, Ρέντσο Ουλιβιέρι: "Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στο γήπεδο στις 20 Ιουνίου. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος και δεν πιστεύω ότι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι για τις 13 Ιουνίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαντσίνι: "Ουδείς ήθελε να κάτσει στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας"

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ