SERIE A

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

Η Νάπολι προσπέρασε την Ίντερ με ηγέτη τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν και ζει ημέρες δεκατίας '80 με... Ντιέγκο Μαραντόνα. Διαβάστε για το ρεκόρ του "Πιπίτα" και των "παρτενοπέι".

Μετά από τις Γιουβέντους, Μίλαν, Λάτσιο και Φιορεντίνα, ήταν η σειρά της Ίντερ να υποταχτεί στην τρομερή και φοβερή φέτος Νάπολι του Μαουρίτσιο Σάρι , ωστόσο η νίκη με 2-1 που πέτυχε η ομάδα του ιταλικού Νότου το βράδυ της Δευτέρας είχε άλλη... γλύκα σε σχέση με τις προηγούμενες.

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

Βασική διαφορά ήταν πως με αυτό το τρίποντο έκανε το προσπέρασμα επί της Ίντερ και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογίας της Serie A (έχει 31 πόντους έναντι 30 των "νερατζούρι"), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1990 όταν και κατέκτησε το τελευταίο της σκουντέτο.

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

Αυτή δεν είναι πάντως η μοναδική ομοιότητα ανάμεσα στο τότε και το τώρα καθώς τη θέση του Μαραντόνα έχει πάρει ένας άλλος Αργεντίνος, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος με τα δύο γκολ του κόντρα στην Ίντερ (καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, είχε δεχτεί μόλις 7 γκολ στις πρώτες 13 αγωνιστικές) έφτασε τα 12 και είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής Serie A.

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

Ο "Πιπίτα" σκόραρε μάλιστα για όγδοο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Νάπολι και ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε ο Μαραντόνα από τη σεζόν 1987-88 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο τελευταίο πρωτάθλημα των "παρτενοπέι" (1990) ο "Πίμπε Ντ'Όρο" ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 γκολ.

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

"Ο Ιγκουαΐν είναι ο διάδοχός μου. Είναι ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός που είχε ποτέ η Αργεντινή", είχε δηλώσει πριν την τελευταία διακοπή των πρωταθλημάτων ο Μαραντόνα για τον Ιγκουαϊν, σε συνέντευξή του στην "Corriere del Mezziogiorno" και φαίνεται πως ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει βαλθεί να τον δικαιώσει στον απόλυτο βαθμό..

"Πετάει" η Νάπολι και ο Ιγκουαΐν!

Σημειώνεται πως η Νάπολι μετράει πλέον 18 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (14 νίκες - 4 ισοπαλίες) και έχει ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της από τη σεζόν 1989-1990 ενώ η τελευταία φορά που είδε την Ίντερ να την νικάει μέσα στο "San Paolo" ήταν το 1997!

Νάπολι - Ίντερ 2-1

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ