SERIE A

Πάντα πρώτη η Νάπολι, εύκολα η Γιουβέντους, ξύλο από Ντε Ρόσι

Πάντα πρώτη η Νάπολι, εύκολα η Γιουβέντους, ξύλο από Ντε Ρόσι

Η Νάπολι ανέκτησε την πρωτιά της Serie A με δύσκολη νίκη στο Ούντινε, την ώρα που ο Ντανιέλε ντε Ρόσι... σκότωνε τις ελπίδες της Ρόμα για κάτι καλό στη Γένοβα. Νίκη για τη Γιουβέντους, αποδοκιμασίες στους παίκτες της Μίλαν μετά από τη νέα απώλεια.

Τρίτη σερί νίκη για τη Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις, με την οποία επιστρέφει την πίεση στην Ίντερ και στη Γιουβέντους, τις δύο βασικές διώκτριές της για το φετινό σκουντέτο. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι επικράτησε με 1-0 στο "Φρίουλι" της Ουντινέζε και με αυτό το "τρίποντο" ανέκτησε την κορυφή από τους "νερατζούρι".

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με νέο προπονητή, αφού τη θέση του Λουίτζι Ντελνέρι πήρε ο Μάσιμο Όντο προ ημερών, όμως δεν βελτίωσαν την εικόνα τους, αφού σε όλο το παιχνίδι απέτυχαν να ανησυχήσουν τον Πέπε Ρέινα. Οι "παρτενοπέι" δεν ήταν κατά πολύ ανώτεροι, ωστόσο τους δόθηκε ευκαιρία στο 33ο λεπτό να προηγηθούν με πέναλτι. Ο Σιμόνε Σκουφέτ απέκρουσε την προσπάθεια του Ζορζίνιο, ωστόσο ο πολιτογραφημένος Ιταλός μέσος πήρε το ριμπάουντ και σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Πάντα πρώτη η Νάπολι, εύκολα η Γιουβέντους, ξύλο από Ντε Ρόσι

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στο 1ο ημίχρονο, η Γιουβέντους το πέτυχε στο 2ο και με το 3-0 επί της Κροτόνε συνεχίζει να κυνηγάει τη Νάπολι, πέντε ημέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι που θα κρίνει πολλά στην κούρσα του σκουντέτο. Οι "μπιανκονέρι" είχαν την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, με τους "νεοφώτιστους" να ολοκληρώνουν τον αγώνα με μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες και μόλις μία εύστοχη. Παρ' όλα αυτά, το 1ο μέρος έληξε δίχως σκορ, μέχρι να παρέμβει ο Μάριο Μάντζουκιτς και να δώσει το σύνθημα στο 52'. Τον ακολούθησαν δύο αναπληρωματικοί αμυντικοί, ο Ματία ντε Σίλιο και ο Μεχντί Μπενατιά, οι οποίοι αύξησαν τον δείκτη του σκορ.

Πάντα πρώτη η Νάπολι, εύκολα η Γιουβέντους, ξύλο από Ντε Ρόσι

Μετά από 24 χρόνια, Τζένοα και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες ( 1-1) στο πρωτάθλημα και για να συμβεί αυτό ο Κώστας Μανωλάς χρειάστηκε να παραμείνει στον πάγκο του "Μαράσι" και ο Ντανιέλε ντε Ρόσι να... καταστρέψει την ομάδα του. Ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" χτύπησε αντίπαλο στο 69ο λεπτό, κάτι που έγινε αντιληπτό μέσω VAR, αποβλήθηκε και από το πέναλτι των "γκριφόνι", ο Τζιανλούκα Λαπαντούλα ισοφάρισε το τέρμα που είχε σημειώσει νωρίτερα ο Στεφάν ελ Σαραουί. Ο Κέβιν Στρούτμαν είχε δοκάρι για τη Ρόμα, ο Λαπαντούλα μία καλή ευκαιρία για την Τζένοα, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε το σκορ, που έφερε μία απώλεια εκτός προγράμματος για την ομάδα του Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο και την πορεία πρωταθλητισμού της.

AC Milan's Nikola Kalinic kneels on the pitch after missing a scoring chance during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Nikola Kalinic kneels on the pitch after missing a scoring chance during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Μίλαν συνεχίζει να απογοητεύει με τα αποτελέσματά της, αφού αυτήν τη φορά έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Τορίνο στον Σαν Σίρο. Τις δύο ομάδες χώριζε ένας βαθμός πριν από τη σέντρα του αγώνα, σε μία μάχη πολύ σημαντική για τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια". Οι "ροσονέρι" ήταν ανώτεροι, είχαν δύο πολύ καλές στιγμές με εκτέλεση φάουλ του Σούσο και προσπάθεια του Αντρέ Σίλβα στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με τις ευκαιρίες του Νίκολα Κάλινιτς στο 2ο μέρος. Ο Κροάτης επιθετικός έχασε... βέβαια γκολ και η απλή κριτική που του ασκούταν πριν από τον αγώνα έγινε έντονες αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, όταν στο 76' έγινε αλλαγή, σε σημείο που ο αρχηγός Λεονάρντο Μπονούτσι χρειάστηκε να χειροκροτήσει την ώρα που έβγαινε ο συμπαίκτης του για να τον υποστηρίξει.

Πάντα πρώτη η Νάπολι, εύκολα η Γιουβέντους, ξύλο από Ντε Ρόσι

Ένα πέναλτι που αποφάσισε ο... VAR στέρησε τους βαθμούς της νίκης από τη Λάτσιο με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Ο Κουμά Μπαμπακάρ ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα, ισοφάρισε σε 1-1 και οι Τοσκανοί πήραν έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη της Ευρώπης. Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ήττα στο Derby della Capitale και έψαχναν αγωνιωδώς τη νίκη ανάκαμψης. Ο Στέφαν ντε Φράι τους έβαλε μπροστά στο σκορ στο 25ο λεπτό και στη συνέχεια είχαν τις περισσότερες τελικές για να σημειώσουν το επόμενο τέρμα του αγώνα. Δεν τα κατάφεραν και τιμωρήθηκαν στις καθυστερήσεις, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του πέναλτι.

Οι συνθέσεις

ΤΖΕΝΟΑ: Περίν, Ίτσο, Σπόλι, Ζουκάνοβιτς, Ρόζι, Ριγκόνι, Βελόζο (90+5' Κοφί), Μπερτολάτσι, Λασάλτ, Πάντεβ (63' Λαπαντούλα), Τααράμπτ (86' Ομεονγκά)

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντζι, Φάσιο, Ζεζούς, Κολάροβ, Ναϊνγκολάν (87' Σικ), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Ελ Σαραουί (78' Γκοναλόν), Τζέκο, Περότι (58' Ντεφρέλ)

* κόκκινη 69' Ντε Ρόσι

ΜΙΛΑΝ: Τζ. Ντοναρούμα, Σαπάτα, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σούσο, Κεσιέ, Μοντολίβο, Μποναβεντούρα (71' Τσαλχάνογλου), Ροντρίγκεθ, Σίλβα, Κάλινιτς (77' Κουτρόνε)

ΤΟΡΙΝΟ: Σίριγκου, Ντε Σιλβέστρι, Ενκουλού, Μπουρδίσο, Ανσάλντι, Μπαζέλι (87' Ακουά), Ρινκόν, Όμπι, Νιάνγκ (77' Μπογέ), Μπελότι, Λιάγιτς (69' Φαλκέ)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σκουφέτ, Άντζελα (83' Μπάγιτς), Ντανίλο, Σαμίρ, Βίντμερ, Μπαράκ, Φοφανά (74' Γιάνκτο), Μπάλιτς, Αλί Αντνάν, Ντε Πάουλ, Πέριτσα (60' Λαζάνια)

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Μάτζιο, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Ισάι, Αλάν, Ζορζίνιο (71' Ντιαβαρά), Χάμσικ (83' Ρογκ), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (78' Ζιελίνσκι)

* χαμένο πέναλτι 33' Ζορζίνιο (σκόραρε στο ριμπάουντ)

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Μπάστος, Ντε Φράι, Ράντου, Μάρουσιτς (77' Μπάστα), Παρόλο, Λούκας, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Λούλιτς (62' Λουκακού), Αλμπέρτο (88' Καϊσέδο), Ιμόμπιλε

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Σπορτιέλο, Λορινί (65' Ούγκο), Πεζέλα, Αστόρι, Μπιράγκι, Μπενάσι (77' Σαπονάρα), Μπάντελ, Βερτού, Κιέζα, Σιμεόνε, Τερεό (60' Μπαμπακάρ)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Χέβεντες (68' Πιάνιτς), Μπενατιά, Λίχτσταϊνερ (57' Ντε Σίλιο), Μαρκίζιο (77' Στουράρο), Ματουιντί, Σάντρο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Κόστα

ΚΡΟΤΟΝΕ: Κορντάτς, Σαμπιρίζι, Αϊετί, Τσεκερίνι, Ναλίνι (85' Φαραόνι), Ρόντεν, Μπαρμπέρις (79' Ρομέρο), Μαντραγκόρα, Πάβλοβιτς, Μπούντιμιρ, Τόνεφ (75' Τρότα)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Μπολόνια - Σαμπντόρια 3-0 (3' Βέρντι, 23' Εμπάιγ, 73' Οκβόνκβο)

Κιέβο - ΣΠΑΛ 2-1 (66', 81' Ινγκλέζε / 17' αυτ. Σέζαρ)

Σασουόλο - Βερόνα 0-2 (22' Σουκουλίνι, 31' Βέρντε)

Κάλιαρι - Ίντερ 1-3 (71' Παβολέτι / 29', 83' Ικάρντι, 55' Μπρόζοβιτς)

Κυριακή

Τζένοα - Ρόμα 1-1 (70' πέν. Λαπαντούλα / 59' Ελ Σαραουί)

Μίλαν - Τορίνο 0-0

Ουντινέζε - Νάπολι 0-1 (33' Ζορζίνιο)

Λάτσιο - Φιορεντίνα 1-1 (25' Ντε Φράι / 90+4' πέν. Μπαμπακάρ)

Γιουβέντους - Κροτόνε 3-0 (52' Μάντζουκιτς, 60' Ντε Σίλιο, 71' Μπενατιά)

Δευτέρα

Αταλάντα - Μπενεβέντο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Νάπολι 38

2. Ίντερ 36

3. Γιουβέντους 34

4. Ρόμα 31*

5. Λάτσιο 29*

6. Σαμπντόρια 26*

7. Κιέβο 20

8. Μίλαν 20

9. Τορίνο 19

10. Φιορεντίνα 18

11. Μπολόνια 17

12. Αταλάντα 16

13. Κάλιαρι 15

14. Ουντινέζε 12*

15. Κροτόνε 12

16. Σασουόλο 11

17. ΣΠΑΛ 10

18. Τζένοα 10

19. Βερόνα 9

20. Μπενεβέντο 0

*Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο & Ουντινέζε έχουν ένα ματς λιγότερο

**οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

***ο 5ος και το 6ος στο Europa League, όπως και ο κάτοχος του Coppa Italia

****υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται κλήρωση (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

15 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο)

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

12 γκολ

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

10 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

7 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Σαμπντόρια)

6 γκολ

Σιρίλ Τερεό (Ουντινέζε / Φιορεντίνα)

Ρομπέρτο Ινγκλέζε (Κιέβο)

5 γκολ

Σούσο (Μίλαν)

Ιάγο Φαλκέ (Τορίνο)

Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Ντουβάν Σαπάτα (Σαμπντόρια)

Ουντινέζε - Νάπολι 0-1

Μίλαν - Τορίνο 0-0

Τζένοα - Ρόμα 1-1

Λάτσιο - Φιορεντίνα 1-1

Γιουβέντους - Κροτόνε 3-0

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ