ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουντινέζε - Μίλαν: 0-1: Ο Ρομανιόλι τους τρέλανε και πάλι με νικητήριο γκολ στην εκπνοή!

AC Milan's Alessio Romagnoli celebrates his side's 2-1 win at the end of the Serie A soccer match between AC Milan and Genoa at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Alessio Romagnoli celebrates his side's 2-1 win at the end of the Serie A soccer match between AC Milan and Genoa at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με τον Αλέσιο Ρομανιόλι να γίνεται ήρωας για την Μίλαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έριξε στο καναβάτσο και την Ουντινέζε και διατήρησε την 4η θέση στη βαθμολογία της Serie A.

Οι δύο κολλητές ήττες από την Ίντερ και την Μπέτις πλήγωσαν την Μίλαν όμως δεν την "σκότωσαν", και το αποτέλεσμα είναι η ομάδα του Μιλάνου να μεταμορφωθεί σε ένα θηρίο άκρως επικίνδυνο.

Η πιο λαμπρή απόδειξη είναι οι πέντε νίκες που μετρούν οι "ροσονέρι" στα έξι τελευταία παιχνίδια τους στη Serie A και οι οποίες την έχουν φέρει στην 4η θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Λάτσιο), με τις δύο τελευταίες μάλιστα επιτυχίες να έχουν την υπογραφή ενός παίκτη.

Αυτός δεν είναι ούτε ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της, ο Σούσο, ούτε το βαρύ πυροβολικό της στη γραμμή κρούσης, Γκονσάλο Ιγκουαΐν (τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο "Φρίουλι" στο πρώτο μέρος) αλλά ένας αμυντικός, ο Αλέσιο Ρομανιόλι!

Μεσοβδόμαδα ήταν εκείνος που χάρισε το τρίποντο στην Μίλαν όταν νίκησε 2-1 την Τζένοα στο "Σαν Σίρο" με γκολ στο 91' σε εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας, ενώ το βράδυ της Κυριακής έδωσε νέο ρεσιτάλ με αντίπαλο την Ουντινέζε.

Το ματς όδευε ολοταχώς για "λευκή ισοπαλία" μιας που οι δύο τερματοφύλακες Ντοναρούμα και Μούσο ήταν σε τρομερή βραδιά, όμως στο 97' οι "ροσονέρι" χτύπησαν σαν.. κόμπρα σε μία απίστευτη φάση!

Ο Ρομανιόλι έκανε τάκλιν στον Οκόκου και του έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Σούσο από τον άξονα έδωσε αριστερά στον Κουτρόνε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Ουντινέζε.

Ο Ιταλός φορ έκανε το γύρισμα από αριστερά με αποδέκτη τον Σούσο, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έδωσε στον Ρομανιόλι, αυτός ξανά στον Σούσο, ο Σούσο στον Ρομανιόλι, ο οποίος εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή!

Έγινε μέχρι και χρήση του VAR για να καταλογιστεί το τέρμα του Ιταλού αμυντικού (οι διαιτητές έλεγξαν αν υπήρχε οφσάιντ στη φάση), με το φινάλε να βρίσκει όμως την Μίλαν να πανηγυρίζει όχι μόνο για το τρίποντο αλλά και για το ότι κράτησε για πρώτη φορά στο φετινό Καμπιονάτο ανέπαφη την εστία της!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ SERIE A

Παρασκευή (2/11)

Νάπολι - Έμπολι 5-1 (9' Ινσίνιε, 38' 65' 94' Μέρτενς, 90' Μίλικ / 58' Καπούτο)

Σάββατο (3/11)

Ίντερ - Τζένοα 5-0 (13' 49' Γκαλιαρντίνι, 17' Πολιτάνο, 91' Ζοάο Μάριο, 94' Ναϊνγκολάν)

Φιορεντίνα - Ρόμα 1-1 (32' πεν. Βερετούτ / 85' Φλορέντσι)

Γιουβέντους - Κάλιαρι 3-1 (1' Ντιμπάλα, 38' αυτ. Μπράνταριτς, 86' Κουαδράδο / 36' Ζοάο Πέδρο)

Κυριακή (4/11)

Λάτσιο - SPAL 4-1 (26' 35' Ιμόμπιλε, 58' Κατάλντι, 70' Παρόλο / 28' Αντενούτσι)

Κιέβο - Σασουόλο 0-2(42' Ντι Φραντσέσκο, 93' αυτ. Τζακερίνι)

Πάρμα - Φροζινόνε 0-0

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-4 (65' Κουαλιαρέλα / 12' 42' πεν. Μπελότι, 55' Φάλκε, 78' Ίτσο)

Μπολόνια - Αταλάντα 1-2 (3' Εμπαγέ / 57' Μαντσίνι, 70' Σαπάτα)

Ουντινέζε - Μίλαν 0-1 (97' Ρομανιόλι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ