SERIE A

Ο Ρονάλντο δεν σκόραρε, η Γιουβέντους νίκησε στο 93'

Ο Ρονάλντο δεν σκόραρε, η Γιουβέντους νίκησε στο 93'
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του στη Γιουβέντους με γκολ, όμως ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι έδωσε τη λύση στο 93' κόντρα στην Κιέβο.

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη για τον ίδιο. Η "γηραιά κυρία" νίκησε με 3-2 την Κιέβο με γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο ήρωά της δεν ήταν ο Πορτογάλος, αλλά η αλλαγή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Φεντερίκο Μπερναρντέσκι. Παρ' όλα αυτά, ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" ήταν αρκετά δραστήριος και θα μπορούσε να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις, αν δεν του έλεγε "όχι" ο Στέφανο Σορεντίνο.

Ο κόσμος είχε αρχίσει από νωρίς να συρρέει έξω από το "Μπεντεγκόντι", περιμένοντας να δει από κοντά την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κάλτσιο. Οι ουρές έξω από το γήπεδο ήταν ατελείωτες και πριν καλά καλά μπουν όλοι οι φίλαθλοι στις κερκίδες, το σκορ είχε ανοίξει με σκορ του Σάμι Κεντίρα στο 3'. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ρονάλντο ουσιαστικά να παίρνει τη θέση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Πάουλο Ντιμπάλα από πίσω του. Η Γιουβέντους ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως μία στιγμή αδράνειας στην άμυνά της έφερε την ισοφάριση από τον Μάριους Στεπίνσκι στο 38'.

Αν και οι Χουάν Κουαδράδο και Ντόουγκλας Κόστα... αψηφούσαν την παρουσία του Ρονάλντο και τελείωναν μόνοι τους φάσεις αντί να τροφοδοτήσουν τον συμπαίκτη τους, ο CR7 βρήκε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει κι ο ίδιος, αν δεν υπήρχε ο Σορεντίνο και ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο 56ο λεπτό ο Ζοάο Κανσέλο υπέπεσε σε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους, Εμανουέλε Τζιακερίνι, κι ο Αλέγκρι έριξε εσπευσμένα στη μάχη τους Μπερναρντέσκι και Μάριο Μάντζουκιτς. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή της Κιέβο και από ένα κόρνερ, ο Ματία Μπάνι σημείωσε αυτογκόλ υπό την πίεση του Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό τρόπο του, δείχνοντας το πρόσωπό του.

Ο Ρονάλντο δεν σκόραρε, η Γιουβέντους νίκησε στο 93'
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Όλα έδειχναν ότι δεν θα υπάρξει νικητής, όταν σε μία περίεργη φάση, έγινε το γέμισμα στη μικρή περιοχή, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο χέρι του Ρονάλντο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε και τραυμάτισε τον Σορεντίνο. Ο Μάντζουκιτς έστειλε την μπάλα στην κενή εστία με κεφαλιά, αλλά έδιωξαν αμυντικοί της Κιέβο. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία γραμμής κι έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη, ωστόσο κατόπιν ερωτήθηκε ο VAR για τη φάση και εξετάστηκε το video, όπου φανερώθηκε το χέρι του Ρονάλντο. Το 2-2 παρέμεινε, όχι όμως και ο Σορεντίνο στον αγωνιστικό χώρο, που όλο αυτό το διάστημα ήταν στο έδαφος μετά από το χτύπημα στο κεφάλι,

Όταν άρχισε ξανά το παιχνίδι, στο 93ο λεπτό, ο Άλεξ Σάντρο έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, ο Μπερναρνέσκι έβαλε το πόδι του, έκανε το 3-2 και έριξε τους γηπεδούχους στο καναβάτσο.

ΚΙΕΒΟ (4-3-3): Σορεντίνο (90+1' Σέμπερ), Τόμοβιτς, Ροσετίνι, Μάνι, Κατσιατόρε, Ριγκόνι, Ραντοβάνοβιτς, Χετεμάι (78' Όμπι), Ντεπάολι, Στεπίνσκι (66' Τζόρτζεβιτς), Τζιακερίνι

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (4-2-3-1): Στσέσνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα (84' Τζαν), Πιάνιτς, Κουαδράδο (56' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Κόστα (64' Μάντζουκιτς), Ρονάλντο

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κιέβο - Γιουβέντους 2-3 (38' Στεπίνσκι, 56' πέν. Τζιακερίνι / 3' Κεντίρα, 75' αυτ. Μπάνι, 90+3' Μπερναρντέσκι)

Λάτσιο - Νάπολι 1-2 (25' Ιμόμπιλε / 45+2' Μίλικ, 59' Ινσίνιε)

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

19:00 Τορίνο - Ρόμα

21:30 Σασουόλο - Ίντερ

21:30 Μπολόνια - ΣΠΑΛ

21:30 Έμπολι - Κάλιαρι

21:30 Πάρμα - Ουντινέζε

Μίλαν - Τζένοα αναβλήθηκε

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα αναβλήθηκε

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

21:30 Αταλάντα - Φροζινόνε

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ