ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κανονιέρης Πιάτεκ τρελαίνει κόσμο, "4 στα 4" στο σπίτι της η Φιορεντίνα

Fiorentina's Giovanni Simone, left, celebrates after he scored during a Serie A soccer match between Roma and Fiorentina, at Rome's Olympic Stadium, Saturday, April 7, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Fiorentina's Giovanni Simone, left, celebrates after he scored during a Serie A soccer match between Roma and Fiorentina, at Rome's Olympic Stadium, Saturday, April 7, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο Κριστόφ Πιάτεκ βρήκε δις δίχτυα με τη φανέλα της Τζένοα και πέρα από τη νίκη που της χάρισε κόντρα στην Φροζινόνε, έγραψε ιστορία στη Serie A από την 7η αγωνιστική! Πανίσχυρη στο "Φράνκι" η Φιορεντίνα.

Δεν σταματάει να "σμπαραλιάζει" τις αντίπαλες άμυνες ο Κριστόφ Πιάτεκ και να οδηγεί ψηλά την Τζένοα. Ο 23χρονος φορ πέτυχε και τα δύο γκολ των "ροσομπλού" στο εκτός έδρας 2-1 επί της Φροζινόνε (μέσα σε 4 λεπτά μάλιστα) και πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης που τους χάρισε και τους εκτόξευσε στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, έγραψε ιστορίας ο ίδιος.

Και αυτό γιατί έφτασε ήδη τα οκτώ γκολ στη φετινή Serie A μετά από επτά αγωνιστικές (ακολουθεί ο Ινσίνιε της Νάπολι με 5) και μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως ξεπέρασε τους Μπόνιεκ και Γκλικ και είναι πλέον εκείνος ο πιο παραγωγικός Πολωνός σε μία μόνο σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Χάρη σε ένα αυστηρό πέναλτι που δόθηκε υπέρ της και μία εκτέλεση φάουλ η Φιορεντίνα νίκησε 2-0 την Αταλάντα και διατήρησε το απόλυτο που έχει στην έδρα της φέτος (4 νίκες σε ισάριθμα ματς) ενώ η Τορίνο απέδρασε από την ουραγού Κιέβο χάρη σε γκολ του Σιμόνε Τζάτζα στο 88'.

Δεύτερη σερί εντός έδρας επιτυχία για την Μπολόνια καθώς μετά την Ρόμα έκαμψε και την αντίσταση της Ουντινέζε (2-1), με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό να επιτρέπει στην ομάδα του Φιλίπο Ιντσάγκι να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Ρόμα - Λάτσιο 3-1 (45' Πελεγκρίνι, 71' Κολάροβ, 86' Φάσιο / 67' Ιμόμπιλε)

Γιουβέντους - Νάπολι 3-1 (26' 49' Μάντζουκιτς, 76' Μπονούτσι / 10' Μέρτενς)

Ίντερ - Κάλιαρι 2-0 (12' Λαουτάρο Μαρτίνες, 89' Πολιτάνο)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Μπολόνια - Ουντινέζε 2-1 (42' Σανταντέρ, 82' Ορσολίνι / 32' Ρουσέτο)

Κιέβο - Τορίνο 0-1 (88' Τζάτζα)

Φιορεντίνα - Αταλάντα 2-0 (63' πεν. Βερετούτ, 90' Μπιράγκι)

Φροζινόνε - Τζένοα 1-2 (41' πεν. Τσάνο / 33' 36' Πιάτεκ)

Πάρμα - Έμπολι 1-0 (33' Ζερβινιό)

Σασουόλο - Μίλαν 1-4 (68' Τζούρισιτς / 39' Κεσιέ, 50' 95' Σούσο, 59' Καστιγέχο)

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

Σαμπντόρια - SPAL (21:30)

Αναλυτικά η βαθμολογία της Serie A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ