SERIE A

Νίκη της Μίλαν επί της Ρόμα στο 95' με γκολ του Κουτρόνε

AC Milan's Patrick Cutrone celebrates after scoring his side's 2nd goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Roma at the Milan San Siro Stadium, Italy, Friday, Aug. 31, 2018. AC Milan won 2-1. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Patrick Cutrone celebrates after scoring his side's 2nd goal during the Serie A soccer match between AC Milan and Roma at the Milan San Siro Stadium, Italy, Friday, Aug. 31, 2018. AC Milan won 2-1. (AP Photo/Antonio Calanni) AP IMAGES/AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με τον Κουτρόνε να μπαίνει στο 84' και να σκοράρει δευτερόλεπτα πριν τη λήξη η Μίλαν επικράτησε με 2-1 της Ρόμα στο Μιλάνο και πανηγύρισε έξαλλα τη πρώτη φετινής της επικράτηση.

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Ρόμα που διεξήχθη την Παρασκευή το βράδυ στο Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 με ένα γκολ που πέτυχε ο Κουτρόνε στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων και ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο 84' της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν κακό με τη Μίλαν να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με τον Κεσιέ ενώ η Ρόμα είχε περισσότερο παθητικό ρόλο.

Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε καλύτερο, ήρθε η ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους με γκολ του Φάσιο ενώ εν συνεχεία ακυρώθηκαν δυο γκολ, σωστά, ένα για κάθε ομάδα λόγω VAR.

Ο Γκατούζο δεν έδειχνε ικανοποιημένος από την ισοπαλία για αυτό και πέρασε στο ματς τον Κουτρόνε με τον έμπειρο επιθετικό να αποδεικνύεται σε χρυσή αλλαγή σκοράροντας στις καθυστερήσεις.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Η ΜΙΛΑΝ

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο έχοντας τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της και απειλώντας την εστία του Όλσεν. Από την άλλη η Ρόμα ήταν αρκετά παθητική στο παιχνίδι της.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές στο 16' και το 17' με σουτ από τους Καλάμπρια και Ιγκουαίν τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Ενώ άστο ήταν και το σουτ του Τσαλχάνογλου στο 24' ενώ στο 28' ο Όλσεν έδιωξε το σουτ του Σούσο. Την ίδια ώρα η Ρόμα είχε μόνο μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Σικ που έπιασε ο Ντοναρούμα.

Το γκολ για τη Μίλαν ήρθε στο 40' μετά από ωραία ενέργεια του Ροντρίγκες και παράλληλο γύρισμα με τον Κεσιέ να έρχεται από δεξιά και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ελ Σαράουι πέρασε στο παιχνίδι για τη Ρόμα η οποία έγινε πιο επιθετική και άρχισε να απειλεί και στο 49' το σουτ του Τζέκο έφυγε λίγο έξω. Στο 59' όμως έγινε το 1-1 σε φάση διαρκείας όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Φάσιο που σούταρε και νίκησε τον Ντοναρούμα.

Η Μίλαν προσπάθησε να αντιδράσει και στο 61' σκόραρε με τον Ιγκουαΐν αλλά το τέρμα του Αργεντινού επιθετικού σωστά ακυρώθηκε αφού στο ξεκίνημα της φάσης όπως έδειξε το VAR ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την άμυνα της Ρόμα.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και αυτοί τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 79' με τον Εζονζί να σκοράρει μετά από κόρνερ αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Γάλλος επιθετικός είχε κατεβάσει τη μπάλα με το χέρι του.

Οι δυο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη με τη Μίλαν να το πετυχαίνει δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Εζονζί έκανε το λάθος ο Ιγκουαΐν έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε τη πάσα στον Κουτρόνε ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 της Μίλαν.

ΜΙΛΑΝ:Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Mουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες (76' Λαξάλ), Κεσιέ, Μπίγλια, Μποναβεντούρα (84' Κουτρόνε), Σούσο, Ιγκουαΐν, Τσαλχάνογλου (81' Καστιγιέχο)

ΡΟΜΑ:Ολσεν, Φάζιο, Μανωλάς, Μαρκάνο (46' Ελ Σαράουι), Κάρσντορπ (76' Σαντόν), Ντε Ρόσι, Ενζονζί, Κολάροβ, Παστόρε (46' Κριστάντε), Ντζέκο, Σικ

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Μίλαν-Ρόμα 2-1 (40' Κεσιέ, 95' Κουτρόνε/59' Φάσιο)

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Μπολόνια-Ίντερ

Πάρμα-Γιουβέντους

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Φιορεντίνα-Ουντινέζε

Αταλάντα-Κάλιαρι

Κιέβο-Έμπολι

Λάτσιο-Φροζινόνε

Σαμπντόρια-Νάπολι

Σασουόλ-Τζένοα

Τόρινο-Σπαλ

Photo credits: AP IMAGES/AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ