SERIE A

Νάπολι - Σαμπντόρια 2-0: Καθάρισε με δύο γκολ ο Μέρτενς

Napoli's Dries Mertens celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Napoli's Dries Mertens celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

O Nτρις Μέρτενς σκόραρε δις για την Νάπολι και υπέγραψε το 2-0 απέναντι στην Σαμπντόρια για την 3η αγωνιστική, που έφερε τους παρτενοπέι στο -1 από την Γιουβέντους.

Η Νάπολι χρειαζόταν πάση θυσία το τρίποντο κόντρα στην Σαμπντόρια για να αφήσει οριστικά πίσω της την επώδυνη ήττα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Γιουβέντους (αυτή ήρθε στο 92' με το απίστευτο αυτογκόλ του Κουλιμπαλί) και το πέτυχε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν ο Ντρις Μέρτενς, ο οποίος με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (13', 69') υπέγραψε τη δεύτερη νίκη των παρτενοπέι στη φετινή Serie A (η ασίστ στο δεύτερο γκολ ήρθε από τον Φερνάντο Γιορέντε, στο ντεμπούτο του με την γαλάζια φανέλα), με την Σαμπντόρια από την πλευρά της να μετρά 3 ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Σημειώνεται πως με τα δύο αυτά γκολ ο Βέλγος διεθνής επιθετικός εφτασε τα 112 με τη φανέλα της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις και είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του ιταλικού Νότου, απέχοντας 3 γκολ από τον Ντιέγκο Μαραντονα και 9 από τον Μάρεκ Χάμσικ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-0

Νάπολι - Σαμπντορια 2-0 (13' 68' Μέρτενς)

Ίντερ - Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Τζένοα - Αταλάντα (13:30)

Μπρέσια - Μπολόνια (16:00)

Πάρμα - Κάλιαρι

ΣΠΑΛ - Λάτσιο

Ρόμα - Σασουόλο (19:00)

Βερόνα - Μίλαν (21:45)

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Τορίνο - Λέτσε (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ