SERIE A

Νάπολι - Γιουβέντους 2-1: Ζιελίνσκι και Ινσίνιε έριξαν νοκ-άουτ την βέκια σινιόρα

Napoli's Konstantinos Manolas, center, and his teammates celebrate the victory over Lazio during their Italian Cup Serie A quarterfinal soccer match at San Paolo stadium in Napoli, Italy, Tuesday, Jan. 21, 2020. (LaPresse via AP)
Napoli's Konstantinos Manolas, center, and his teammates celebrate the victory over Lazio during their Italian Cup Serie A quarterfinal soccer match at San Paolo stadium in Napoli, Italy, Tuesday, Jan. 21, 2020. (LaPresse via AP) LAPRESSE VIA AP

Η Νάπολι επιβλήθηκε 2-1 της Γιουβέντους στο "Σαν Πάολο" στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Serie A και έβαλε ξανά φωτιά στη μαχη της κορυφής.

Νάπολι και Γιουβέντους παρατάχτηκαν στο χορτάρι του "Σαν Πάολο" με τους Γιουβεντίνους να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, από τη στιγμή που η βαθμολογική απόσταση των δύο ομάδων ήταν 27 πόντοι και η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο μετρούσε τρεις διαδοχικές ήττες και τέσσερις στα πέντε ματς με εκείνον στην τεχνική ηγεσία της.

Απέναντι όμως στην βέκια σινιόρα, την παραδοσιακά μεγάλη εχθρό της, η ομάδα του ιταλικού Νότου παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο το βράδυ της Κυριακής (26/1) και πήρε μία τεράστια σε βαθμολογική και ψυχολογική σημασία νίκη, επικρατώντας με σκορ 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες συγκινήσεις, φτωχό θέαμα και πάρα πολλή τακτική, με τους γηπεδούχους να είναι πάντως καλύτεροι σε σύγκριση με την πρωτοπόρο και να στέλνουν το μήνυμα πως μόνο εύκολη δεν θα ήταν η αποστολή της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι στο δεύτερο μέρος.

Χρειάστηκε να περάσουν 62 λεπτά για να απειλήσει ουσιαστικά η Γιουβέντους, με το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Ιγκουαΐν να βρίσκει τον Μέρετ σε ετοιμότητα, για να έρθει το 1-0 για την ομάδα του Κώστα Μανωλά (βασικός, αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε) ένα λεπτό αργότερα.

Ο Ινσίνιε έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί, ο Στσέσνι απέκρουσε ασταθώς και ο Ζιελίνσκι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον κίπερ των μπιανκονέρι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι παρτενοπέι δεν σταμάτησαν όμως εκεί αλλά βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 86', με τον Καγεχόν να κάνει σέντρα από τα δεξιά και τον Ινσίνιε να σκοράρει με εκπληκτικό γυριστό σουτ (2-0).

Από την πλευρά της η Γιουβέντους κατάφερε να μειώσει στο 90' με πλασέ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή που κυνήγησε μία βαθιά μπαλιά του Μπεντανκούρ, με το 17ο γκολ του Πορτογάλου στη φετινή Serie A να μην είναι ωστόσο αρκετό για να αλλάξει τα πράγματα και το 2-1 να μένει ως το φινάλε.

Αποτέλεσμα που εκτός των άλλων έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου, με την απόσταση της Γιουβέντους από την 2η Ίντερ να μειώνεται στους τρεις βαθμούς και από την 3η Λάτσιο στους πέντε, με τους πρωτευουσιάνους να έχουν μάλιστα και ματς λιγότερο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Μπρέσια - Μίλαν 0-1 (71' Ρέμπιτς)

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

ΣΠΑΛ - Μπολόνια 1-3 (23' πεν. Πετάνια / 24' αυτ. Βικάρι, 59' Μπάροου, 63' Πόλι)

Φιορεντίνα - Τζένοα 0-0

Τορίνο - Αταλάντα 0-7 (17' 53' 54' Ίλιτσιτς, 29' Γκόζεν, 45+1' πεν. Σαπάτα, 86' πεν. 88' Μουριέλ)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Ίντερ - Κάλιαρι 1-1 (29' Λαουτάρο Μαρτίνες / 78' Ναϊνγκολάν)

Βερόνα - Λέτσε 3-0 (19' Νταβίντοβιτς, 34' Πεσίνα, 87' πεν. Πατσίνι)

Πάρμα - Ουντινέζε 2-0 (19' Γκαλιόλο, 34' Κουλουσέβσκι)

Σαμπντόρια - Σασουόλο 0-0

Ρόμα - Λάτσιο 1-1 (26' Τζέκο / 34' Ατσέρμπι)

Νάπολι - Γιουβέντους 2-1 (63' Ζιελίνσκι, 86' Ινσίνιε / 90' Ρονάλντο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ