SERIE A

Μπουφόν: Σκέφτεται να κλείσει την καριέρα του στην Πάρμα

ATALANTA-PARMA 1-2:  esulta il portiere del Parma Buffon dopo il secondo gol di Chiesa. (Ap Photo/Vincenzo Lombardi)
ATALANTA-PARMA 1-2: esulta il portiere del Parma Buffon dopo il secondo gol di Chiesa. (Ap Photo/Vincenzo Lombardi) ASSOCIATED PRESS

Η Τζανλουίτζι Μπουφόν σκέφτεται έντονα την επιστροφή του στην Πάρμα, προκειμένου να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε στα πρώτα του επαγγελματικά χρόνια.

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που ο Τζανλουίτζι Μπουφόν άφησε την Πάρμα και έκανε το μεγάλο άλμα για τη Γιουβέντους, με την φανέλα της οποίας έζησε τα πάντα και αποτελεί ζωντανό θρύλο της ιστορίας της "Βέκια Σινιόρα".

Το μονοετές πέρασμα από την Παρί Σεν Ζερμέν δεν κύλησε όπως θα περίμεναν και οι δυο πλευρές, με τον 41χρονο Ιταλό γκολκίπερ να ετοιμάζεται για το κύκνειο άσμα, φορώντας όμως πρωτα για δεύτερη φορά την φανέλα της Πάρμα.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας σκέφτεται να επιστρέψει στο "Ένιο Ταρντίνι" για λογαριασμό των "παρμέντσι" και να κλείσει την καριέρα του για λογαριασμό της. Θα ήταν το τέλειο φινάλε μια μυθικής και ονειρεμένης διαδρομής.

Ο Μπουφόν φόρεσε τα γάντια της Πάρμα σε 220 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις από το 1995 ως το 2001, έκανε καλό όνομα εκεί και εν συνεχεία... εκτοξεύτηκε στη Γιουβέντους. Μεταξύ άλλων, έχει χριστεί και 176 φορές διεθνής και έχει σηκώσει Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.

Βέβαια, μόνο με την Πάρμα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο και ήταν το Κύπελλο UEFA το 1999, σε μια χρονιά που πήρε ακόμα το Κύπελλο Ιταλίας και το εγχώριο Σούπερ Καπ. Οι συζητήσεις φέρεται να είναι σε καλό δρόμο ανάμεσα στις δυο πλευρές.

AP Photo/Vincenzo Lombardi

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ