SERIE A

Μπολόνια - Γιουβέντους 0-2: Ρονάλντο και Ντιμπάλα την κρατούν στην κορυφή

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring during the Serie A soccer match between Bologna FC and Juventus FC at Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Monday June 22, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring during the Serie A soccer match between Bologna FC and Juventus FC at Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Monday June 22, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP) MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE VIA AP

Η πρωτοπόρος της Serie A Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα από το "Νταλ'Άρα" επικρατώντας 2-0 της Μπολόνια με τα γκολ των Ρονάλντο και Ντιμπάλα και άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω την Λάτσιο, έχοντας ματς περισσότερο.

Αποστολή εξετελέσθη! Η Γιουβέντους ήθελε πάση θυσία τη νίκη στην έδρα της Μπολόνια για να κάνει "δήλωση τίτλου" αλλά και να επουλώσει κάπως τις πληγές της μετά από την απώλεια του Κυπέλλου από την Νάπολι, και την πήρε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα.

Ο Κριστιάνο Ροναλντο στο 23' με εκτέλεση πέναλτι και ο -κορυφαίος παίκτης της στο ματς- Ντιμπάλα στο 36' με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής ήταν οι σκόρερ για τους μπιανκονέρι, που έφεραν τη διαφορα στο +4 από την Λάτσιο και θα μείνουν στην κορυφή μετά το πέρας της 27ης αγωνιστικής ακόμα και αν η ομάδα της Ρώμης αποδράσει με το τρίποντο από την έδρα της Αταλάντα το βράδυ της Πέμπτης.

Σημειώνεται πως η βέκια σινιόρα πανηγύρισε την 13η νίκη της στα 14 τελευταία ραντεβού των δύο ομαδων (υπάρχει και 1 ισοπαλία αυτό το διάστημα), με την Μπολόνια από την πλευρά της να έχει μόλις μία επιτυχία στα 35 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων και να γράφει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της δεχόμενη γκολ στα τελευταία 22 ματς πρωταθλήματος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο "Νταλ'Άρα" δεν είχε καλό ρυθμό και σημαδεύτηκε από τα πολλά φάουλ και τις αρκετές διακοπές, με την Γιουβέντους να έχει πάντως την υπεροχή ελέγχοντας το χώρο του κέντρου και να είναι τρομερά αποτελεσματική μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ο Ρονάλντο απείλησε για πρώτη φορά στο 7' όταν το δυνατό συρτό σουτ του αποκρούστηκε από τον Σκορούπσκι ενώ στο 23' έγινε το 1-0 για την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Ρόκι είδε -με τη βοήθεια του VAR- το τράβηγμα της φανέλας του Ντε Λιχτ από τον Ντένσβιλ μέσα στην περιοχή και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον CR7 να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να βάζει μπροστά στο σκορ την βέκια σινιόρα με το 22ο γκολ του στη φετινή Serie A.

Η επόμενη καλή στιγμή των μπιανκονέρι καταγράφηκε στο 36' και η μπάλα κούνησε και πάλι τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ντε Λιχτ τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Μπερναρντέσκι που βρήκε με εκπληκτικό τακουνάκι τον Ντιμπάλα και ο Αργεντινός με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σκορούπσκι (0-2).

Juventus' Paulo Dybala celebrates scoring during the Serie A soccer match between Bologna FC and Juventus FC at Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Monday June 22, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP)
Juventus' Paulo Dybala celebrates scoring during the Serie A soccer match between Bologna FC and Juventus FC at Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Monday June 22, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP) MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE VIA AP

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπολόνιο εμφανίστηκε λίγο πιο τολμηρή επιθετικά, όμως η εικόνα δεν άλλαξε. Η Γιουβέντους δεν επέτρεπε -με τη σωστή αμυντική λειτουργία της- στον Στσέσνι να νιώσει ουσιαστική απειλή για την εστία του ενώ ήταν εκείνη που είχε τις καλύτερες φάσεις για να σκοράρει.

Χαρακτηριστικό ήταν το διάστημα από το 52' ως το 55' όπου είχε τρεις καλές ευκαιρίες με ισάριθμους διαφορετικούς παίκτες: ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σκορούπσκι σε τετ α τετ, ο Μπερναρντέσκι έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι με δυνατό διαγώνιο σουτ ενώ ο Ντιμπάλα έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 73' ο Ρονάλντο είχε νέα καλή στιγμή αλλά το σουτ του δεν ήταν εύστοχο, ενώ στο 90' βρήκε δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή, για να δει όμως το τέρμα του να μην μετράει καθώς είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ ο Ντάγκλας Κόστα που τον τροφοδότησε.

Juventus' Paulo Dybala, no. 10, celebrates scoring with teammate Cristiano Ronaldo, right, and teammates during the Serie A soccer match between Bologna FC and Juventus FC at Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Monday June 22, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP)
Juventus' Paulo Dybala, no. 10, celebrates scoring with teammate Cristiano Ronaldo, right, and teammates during the Serie A soccer match between Bologna FC and Juventus FC at Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna, Monday June 22, 2020. (Massimo Paolone/LaPresse via AP) MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE VIA AP

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Τομιγιάσου, Ντανίλο, Ντένσβιλ, Ντάικς, Μεδέλ (82' Τζουάρα), Σβάνμπεργκ (57' Παλάσιο), Ορσολίνι (82' Πόλι), Σοριάνο (75' Ντομίνγκες), Σανσόνε (82' Καντζάνο), Μπάροου

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο (66' Ντανίλο), Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (70' Ράμσεϊ), Ραμπιό (70' Ματουιντί), Μπερναρντέσκι, Ντιμπάλα (79' Κόστα), Ρονάλντο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Δευτέρα 22 Ιουνίου

Φιορεντίνα - Μπρέσια 1-1 (29' Πεσέλα / 17' πεν. Ντοναρούμα)

Λέτσε - Μίλαν 1-4 (54' πεν. Μανκόζου / 26' Καστιγέχο, 55' Μποναβεντούρα, 57' Ρέμπιτς, 72' Λεάο)

Μπολόνια - Γιουβέντους 0-2 (23' πεν. Ρονάλντο, 36' Ντιμπάλα)

Τετάρτη 23 Ιουνίου

Βερόνα - Νάπολι (20:30)

ΣΠΑΛ - Κάλιαρι

Τζένοα - Πάρμα (22:45)

Τορίνο - Ουντινέζε

Πέμπτη 24 Ιουνίου

Ίντερ - Σασουόλο (20:30)

Αταλάντα - Λάτσιο (22:45)

Ρόμα - Σαμπντόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ