SERIE A

"Μπλόκο" Μπολόνια σε Γιουβέντους

"Μπλόκο" Μπολόνια σε Γιουβέντους

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Μπολόνια, εκτός έδρας, και υπέστη την πρώτη της απώλεια βαθμών στη Serie A από τις 28 Οκτώβρη του περασμένου έτους.

Σερί ήταν και πάει (15 διαδοχικές νίκες). Η Μπολόνια - η οποία είναι αναμορφωμένη με τον Ντοναντόνι στον πάγκο - υποχρέωσε τη Γιουβέντους στην πρώτη της απώλεια βαθμών στη Serie A από τις 28 Οκτώβρη του περασμένου έτους και την εκτός έδρας ήττα από τη Σασουόλο με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες χωρίς τέρματα. "Μοιραίος" ο Πογκμπά, στον πάγκο έμεινε ο Μάριος Οικονόμου για τη γηπεδούχο.

Η Γιουβέντους είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Μπολόνια την πρώτη ευκαιρία στο ματς, με τους Ντέστρο και Ντόνσα να μην μπορούν να νικήσουν τον Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα στο ματς, η Γιουβέντους άγγιξε το γκολ. Μετά το κόρνερ του Μαρκίζιο, ο Εβρά βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 52ο λεπτό, ο Λιχτστάινερ πρόλαβε να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πογκμπά παρέλαβε την μπάλα εντός περιοχής, αλλά του που έκανε πέρασε έξω, από το αριστερό δοκάρι της εστίας της γηπεδούχου.

Η "Γηραιά Κυρία" είχε την μπάλα στην κατοχή της, στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο υστερούσε στην παραγωγή των φάσεων.

Η Μπολόνια, ως επί το πλείστον μαζικά αμυνόμενη, προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις αλλά η άστοχη τελική προσπάθεια δεν της άφησε ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Όσο περνούσε η ώρα, η "Γιούβε" αύξανε την πίεσή της. Στο 84ο λεπτό, ο Μαρκίσιο τροφοδότησε τον Πολ Πογκμπά, αλλά εκ νέου το σουτ του Γάλλου διεθνούς άσου δεν ήταν το ιδανικό και η μπάλα πέρασε έξω.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Άλβαρο Μοράτα έκανε ωραία κίνησε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Ούτε μετά τη σύγχυση της "ροσομπλού" άμυνας στο 89ο λεπτό, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μιράντε.

Αυτή που σίγουρα "χαμογελά" από το αποτέλεσμα αυτό είναι η Νάπολι, η οποία εάν τη Δευτέρα επικρατήσει της Μίλαν, περνά μόνη πρώτη στην κορυφή της κατάταξης.

Η Γιουβέντους εκτός από τους βαθμούς έχασε και την ευκαιρία για το σερί, το οποίο σταμάτησε στα 15. Το ρεκόρ ανήκει στην Ίντερ, η οποία τη σεζόν 2006-07 είχε πετύχει 17 διαδοχικές νίκες.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Μιράντε, Εμ'Μπάιγ, Γκασταλντέλο, Μαϊέτα, Μασίνα (73' Κονστάν), Ντόνσα, Ντιαουαρά, Ταϊντέρ (81' Μπριέντσα), Ρίτσο (65' Μουνιέ), Ντέστρο, Τζακερίνι

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Στουράρο, Περέιρα (46' Κουαδράδο), Μοράτα, Τζάτζα (68' Ντιμπάλα)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή

Μπολόνια - Γιουβέντους 0-0

Σάββατο

Βερόνα - Κιέβο (19:00)

Ίντερ - Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή

Τορίνο - Κάρπι (16:00)

Σασουόλο - Έμπολι

Αταλάντα - Φιορεντίνα

Τζένοα - Ουντινέζε

Φροζινόνε - Λάτσιο

Ρόμα - Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα

Νάπολι - Μίλαν (21:45)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 58

2. Νάπολι 56

3. Φιορεντίνα 49

4. Ρόμα 47

5. Ίντερ 45

6. Μίλαν 43

7. Λάτσιο 36

8. Σασουόλο 35

9. Έμπολι 34

10. Μπολόνια 34

11. Τορίνο 31

12. Κιέβο 31

13. Αταλάντα 29

14. Ουντινέζε 27

15. Παλέρμο 26

16. Τζένοα 25

17. Σαμπντόρια 25

18. Φροζινόνε 22

19. Κάρπι 19

20. Βερόνα 15

*στο Champions League οι 3 πρώτοι (προκριματικά ο 3ος)

**στο Europa League ο 4ος και ο 5ος (και ένας από το Coppa Italia)

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ τους ματς και μετά η διαφορά τερμάτων

***** για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

Ο πίνακας των σκόρερς

24 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

13 γκολ

Κάρλος Μπάκα (Μίλαν)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

12 γκολ

Έντερ (Σαμπντόρια)

10 γκολ

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Γιόσιπ Ίλιτσιτς (Φιορεντίνα)

Μάσιμο Μακαρόνε (Έμπολι)

Νίκολα Κάλινιτς (Φιορεντίνα)

Λεονάρντο Παβολέτι (Τζένοα)

8 γκολ

Μίραλεμ Πιάνιτς (Ρόμα)

Αλμπέρτο Παλόσκι (Κιέβο)

Ματία Ντέστρο (Μπολόνια)

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ