SERIE A

Μπαλοτέλι: Η Βερόνα απέβαλε για 10 χρόνια τον ρατσιστή οπαδό

Μπαλοτέλι: Η Βερόνα απέβαλε για 10 χρόνια τον ρατσιστή οπαδό

Η Βερόνα τιμώρησε με αποκλεισμό από το γήπεδο μέχρι το 2030 τον αρχηγό των οργανωμένων της οπαδών, Λούκα Καστελίνι, μετά τη ρατσιστική του δήλωση ότι ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν θα γίνει ποτέ Ιταλός 100%.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης στο "Μπεντεγκόντι" κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του Βερόνα - Μπρέσια και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να το αναδείξει, κλωτσώντας με δύναμη τη μπάλα στην κερκίδα των υβριστών του και απειλώντας να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της ομάδας από το Βένετο, Λούκα Καστελίν, απέρριψε τις κατηγορίες του Super Mario περί ρατσιστικής επίθεσης εις βάρος του ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θα γίνει ποτέ 100% Ιταλός.

"Ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα. Δεν θα μπορέσει όμως ποτέ να είναι Ιταλός 100%. Εάν είμαστε ρατσιστές οι οπαδοί της Βερόνα; Έχουμε και εμείς έναν νέγρο στην ομάδα μας, που σημείωσε χθες (2/11), και όλη η Βερόνα τον χειροκρότησε. Υπάρχει πρόβλημα που τον λέω μαύρο; Θα έρθουν να μου κρεμάσουν κουδούνια για αυτό που λέω;", υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Οι "τζαλομπλού" αντέδρασαν άμεσα και απέβαλαν τον 44χρονο αρχηγό των ultras τους από το γήπεδο μέχρι ρο 2030. "Η Βερόνα αποφάσισε να τιμωρήσει τον κύριο Λούκα Καστελίνι και να τον αποκλείσει από τα ματς της μέχρι τον Ιούνιο του 2030.

Λάβαμε αυτήν την απόφαση αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και αξιολογώντας τον κώδικα συμπεριφοράς, καθώς αυτές οι σκέψεις είναι αντίθετες με την ηθική και τις αξίες μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ