SERIE A

Μιχάιλοβιτς για το πρόβλημα της υγείας του: "Τέλειωσαν τα δάκρυα, έτοιμος να παλέψω"

Sampdoria coach Sinisa Mihajlovic of Serbia follows a serie A soccer match between Parma and Sampdoria at Parma's Tardini stadium, Italy, Sunday, May 4, 2014. (AP Photo/Marco Vasini)
Sampdoria coach Sinisa Mihajlovic of Serbia follows a serie A soccer match between Parma and Sampdoria at Parma's Tardini stadium, Italy, Sunday, May 4, 2014. (AP Photo/Marco Vasini) AP PHOTO/MARCO VASINI

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς εισέπραξε αμέτρητη αγάπη από τον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά την αποκάλυψή του ότι πάσχει από λευχαιμία και θέλησε να ευχαριστήσει άπαντες μέσω ανοιχτής επιστολής.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο δέχτηκε ένα ισχυρό ταρακούνημα το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς να παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου και να ανακοινώνει δημόσια ότι έχει λευχαιμία και πως θα προσπαθήσει με τη βοήθεια των γιατρών να βγει νικητής και να ξεπεράσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Τα λόγια του 50χρονου Σέρβου συγκίνησαν άπαντες και τα μηνύματα αγάπης που έλαβε τόσο από συλλόγους όσο και από παίκτες και απλό κόσμο ήταν αμέτρητα, με τον τεχνικό της Μπολόνια (οι "ροσομπλού" ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσει κανονικά στον πάγκο) να στέλνει ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή για να ανταποδώσει.

"Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που βρίσκεις τον εαυτό σου να παλεύει απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δύσκολο να νικήσεις ή να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που είναι δύσκολο να επιλυθεί", αναφέρει αρχικά στην επιστολή του ο Μιχάιλοβιτς, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή (15/7) "Gazzetta dello Sport", με τον Σέρβο να συνεχίζει:

"Μία τέτοια στιγμή ζω τώρα, αλλα αισθάνομαι πολύ τυχερός επειδή ξέρω ότι δεν είμαι μόνος. Ανακάλυψα ότι έχω τεράστια υποστήριξη.

Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχτεί κύματα αγάπης και στοργής, αλληλεγγύης και θετικής ενέργειας, που μου έδωσαν μία εκπληκτική ώθηση αλλά και τη βεβαιότητα πως θα νικήσω τη λευχαιμία.

Έλαβα εκατοντάδες μηνύματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα διάβασα όλα, ένα προς ένα: άγγιξαν την καρδιά μου. Αυτές οι ημέρες ήταν δύσκολες και ζητώ συγγνώμη αν δεν απάντησα ή αν δεν ευχαρίστησα καθέναν από εσάς.

Το κάνω τώρα, χάρη στην Gazzetta dello Sport και στον πρόεδρο της Τορίνο, Ουρμπάνο Καΐρο, που μου επέτρεψαν να έχω αυτό το χώρο στην εφημερίδα του.

Ευχαριστώ για τη στήριξη των προέδρων των ομάδων στις οποίες έπαιξα ή ήμουν προπονητής, ή ακόμα και από αυτές στις οποίες δεν εργάστηκα ποτέ και μου έδειξαν σεβασμό και αγάπη.

Μιχάιλοβιτς για το πρόβλημα της υγείας του: "Τέλειωσαν τα δάκρυα, έτοιμος να παλέψω"

Ευχαριστώ τους πρώην συμπαίκτες μου και τους αντιπάλους από τα χρόνια μου ως παίκτης, τους παίκτες που προπονώ σήμερα αλλά και εκείνους με τους οποίους δεν έχω συνεργαστεί και μου ευχήθηκαν "Καλή δύναμη".

Ευχαριστώ τους οπαδούς των "ομάδων μου" και εκείνους που αντιμετώπισα φορώντας διαφορετική φανέλα. Αρκετοί από αυτούς θα με αποδοκίμασαν ή θα με κριτίκαραν για την παρουσία μου στο χορτάρι, όμως αυτή τη φορά με εμψύχωναν και μου έγραφαν "μην τα παρατάς Σίνισα".

Σας ευχαριστώ όλους, όχι μόνο από τον κόσμο του αθλητισμού αλλά και της πολιτικής και της ψυχαγωγίας, που έδειξαν συμπαράσταση. Ευχαριστώ και τους φίλους που έχω κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου σε τόσες πολλές πόλεις.

Και ευχαριστώ και τον απλό κόσμο, αυτούς που δεν είναι διάσημοι. Εκείνοι που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι κρίνω τον καθένα από το πώς είναι μέσα του και όχι από το ποιος είναι.

Από μηνύματα που έλαβα από ανθρώπους της κυβέρνησης (δεν το πιστεύω αυτό...) μέχρι από το γράμμα που έλαβΑ από ένα παιδί που ζωγράφισε ένα χαμόγελο για μένα, όλα ήταν σημαντικά.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ. Με συγκινήσατε. Μου έχουν τελειώσει τα δάκρυα, τώρα είμαι έτοιμος να παλέψω. Θα ξαναειδωθούμε, Σίνισα Μιχάιλοβιτς".

Photo Credits: AP Photo/Marco Vasini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Το μήνυμα του Κρίστισιτς για την περιπέτεια υγείας του Μιχάιλοβιτς
Μιχάιλοβιτς: Οι οπαδοί της Μπολόνια έδειξαν την αγάπη τους με μοναδικό τρόπο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ