SERIE A

Μίλαν - Λέτσε 2-2: Κατήφορος δίχως τέλος για τους ροσονέρι

AC Milan's Hakan Calhanoglu reacts after a kicks on goal during Serie A soccer match between AC Milan and Lecce, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct.20, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Hakan Calhanoglu reacts after a kicks on goal during Serie A soccer match between AC Milan and Lecce, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct.20, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Το ντεμπούτο του Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν συνδυάστηκε με ένα ακόμα κάζο για την ομάδα του Μιλάνου, με την Λέτσε να φεύγει όρθια από το Σαν Σίρο ισοφαρίζοντας σε 2-2 με γκολάρα στο 92'.

Πριν από την έναρξη του αγώνα με την Λέτσε, οι οργανωμένοι οπαδοί της Μίλαν φρόντισαν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της συνέχειας της σεζόν, κρεμώντας στο δεύτερο διάζωμα του San Siro ένα τεράστιο πανο που έγραφε: "Από τη διοίκηση στον αγωνιστικό χώρο: δουλέψτε και νικήστε για αυτό τον κόσμο που αγαπάει τρελά την Μίλαν".

Δύο ώρες αργότερα ωστόσο οι τιφόζι των ροσονέρι έφυγαν γεματοι απογοήτευση από το γήπεδο, με την Μίλαν, στο ντεμπούτο του Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της, να αποτυγχάνει να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Λέτσε και να μένει στο 2-2, πέφτοντας στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ροσονέρι ήταν ανώτεροι από την αντίπαλό τους (βασικός ο Ταχτσίδης, έπαιξε σε όλο το ματς) και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με ένα γκολ, αυτό του Τσαλχάνογλου στο 20' με δυνατό σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκαμπριέλ.

Η ψυχρολουσία ωστόσο δεν άργησε να έρθει, καθώς η Λέτσε κέρδισε πέναλτι στο 61' και ένα λεπτό μετά έκανε το 1-1 ο Μπαμπακάρ, που είδε αρχικά τον Ντοναρούμα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε αλλά να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Lecce's Khouma Babacar, left, celebrates after scoring his side's goal with Lecce's Marco Calderoni during a Serie A soccer match between AC Milan and Lecce, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct.20, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Lecce's Khouma Babacar, left, celebrates after scoring his side's goal with Lecce's Marco Calderoni during a Serie A soccer match between AC Milan and Lecce, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct.20, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η συνέχεια βρήκε την Μίλαν να ασκεί έντονη πίεση και να φτάνει δίκαια στο 2-1 στο 81' με σκόρερ τον Πιάτεκ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ πάρε-βάλε από τον Τσαλχάνογλου, για να έρθει όμως νέο σοκ για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο από τα έξι λεπτά του έξτρα χρόνου, με τον Καλντερόνι να εξαπολύει έναν αριστερό κεραυνό αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της ροσονέρα εστίας, για να γράψει το τελικό 2-2 και να χαρίσει στην ομάδα της Απουλίας έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της για παραμονή στη Serie A.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Λάτσιο - Αταλάντα 3-3 (69' πεν. 90+2' πεν. Ιμόμπιλε, 70' Κορέα / 23', 28' Μουριέλ, 37' Πάπου Γκόμες)

Νάπολι - Βερόνα 2-0 (37' 67' Μίλικ)

Γιουβέντους - Μπολόνια 2-1 (19' Ρονάλντο, 54' Πιάνιτς / 26' Ντανίλο)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Σασουόλο - Ίντερ 3-4 (16' Μπεράρντι, 74' Τζούριτσιτς, 81' Μπόγκα / 2', 71' πεν. Μαρτίνες, 38', 45' πεν. Λουκακού)

Κάλιαρι - ΣΠΑΛ 2-0 (9' Ναϊνγκολάν, 67' Φαραγκό)

Σαμπντόρια - Ρόμα 0-0

Ουντινέζε - Τορίνο 1-0 (42' Οκάκα)

Πάρμα - Τζένοα 5-1 (38' Κούτσκα, 42' 45' 50' Κορνέλιους, 79' Κουλουσέβσκι / 52' Πιναμόντι)

Μίλαν - Λέτσε 2-2 (20' Τσαλχάνογλου, 81' Πιάτεκ / 62' Μπαμπακάρ, 90+2' Καλντερόνι)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Μπρέσια - Φιορεντίνα (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σασουόλο - Ίντερ 3-4: Στο -1 από τη Γιουβέντους οι "νερατζούρι"
Γιουβέντους - Μπολόνια 2-1: Δύσκολο τρίποντο για τους γηπεδούχους
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ