SERIE A

Με ανατροπή η Γουίλιαμς, ο Ντελ Πότρο συμπλήρωσε την οκτάδα

Με ανατροπή η Γουίλιαμς, ο Ντελ Πότρο συμπλήρωσε την οκτάδα
AP PHOTO/BEN CURTIS

Η Σερένα Γουίλιαμς έχασε το πρώτο σετ της στο Γουίμπλεντον, αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο συμπλήρωσε το παζλ των προημιτελικών στους άντρες.

Η Σερένα Γουίλιαμς τα χρειάστηκε με αντίπαλο την Καμίλια Τζιόρτζι και μετά από ανατροπή, νίκησε με 3-6 6-3 6-4 και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, οδεύοντας προς το 24ο grand slam της καριέρας της.

Η Αμερικανίδα τα βρήκε δύσκολα απέναντι στη δύναμη και την ακρίβεια της Ιταλίδας νο52 στην παγκόσμια κατάταξη, χάνοντας το πρώτο σετ στο φετινό τουρνουά. Στο 2ο σετ ανέβηκε κι εν τέλει πήρε τη νίκη, στην προσπάθεια να επιστρέψει στις νίκες στη διοργάνωση μετά από το διάλειμμα που πραγματοποίησε λόγω εγκυμοσύνης.

Αντίπαλός της θα είναι η Γιούλια Γκόεργκες, η οποία δεν είχε προκριθεί ποτέ από τον 3ο γύρο στις τελευταίες 10 εμφανίσεις της στο Γουίμπλεντον. Η Γερμανίδα νο13 στην κατάταξη νίκησε με 3-6 7-5 6-1 την Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς και θα αντιμετωπίσει τη Γουίλιαμς την Πέμπτη, έχοντας χάσει και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Στον έτερο ημιτελικό θα βρίσκεται η Αντζελίκ Κέρμπερ, η άλλη Γερμανίδα που έφτασε ως εδώ, η οποία μετά από έξι match points, κατάφερε να λυγίσει τη Νταρία Κασάτκινα με 6-3 7-5 και να φτάσει στις 4 για 3η φορά στην καριέρα της. Το νο11 της κατάταξης αποτελεί και την αθλήτρια που βρίσκεται πιο ψηλά στο ranking στα ημιτελικά, αφού για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '20 και την είσοδο της κατάταξης, δεν υπάρχει τενίστρια από το top-10 σε αυτήν τη φάση.

Αντίπαλός της θα είναι η Γέλενα Οσταπένκο, η οποία βρίσκεται μία θέση πιο χαμηλά. Η Λετονή έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της πατρίδας της που φτάνει στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, μετά από το 7-5 6-4 επί της Σλοβάκας Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Τέλος, στους άντρες, ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο συμπλήρωσε το παζλ των προημιτελικών, μετά από τη νίκη του με 7-6 (1) 7-6 (5) 5-7 7-6 (5) επί του Ζιλ Σιμόν σε 4 ώρες και 24 λεπτά, το πιο μεγάλο παιχνίδι του φετινού τουρνουά. Ο Αργεντινός νο5 της κατάταξης θα αντιμετωπίσει το νο2, Ράφα Ναδάλ, στη μεγάλη μάχη των προημιτελικών.

Photo credits: AP Photo/Ben Curtis

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ