SERIE A

Μανωλάς: Το πιο hot όνομα της Serie A πλησιάζει στη Νάπολι

,            . ,  22  2018



: Above.Productions /     Sport24.gr
, . , 22 2018 : Above.Productions / Sport24.gr SPORT24.GR / ABOVE.PRODUCTIONS /

Δύο ρεπόρτερ της Ρόμα και της Νάπολι μιλούν στο Sport24.gr για τον Κώστα Μανωλά. Η πίεση των τζαλορόσι να πωλήσουν λόγω FFP, το διπλό κίνητρο του Έλληνα στόπερ, η κίνηση τακτικής του Αουρέλιο ντε Λαουρέντις και το καλοκαίρι που θυμίζει Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Κώστας Μανωλάς. Ο 28χρονος Ναξιώτης αμυντικός αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στον ιταλικό Τύπο. Ο καθένας πληκτρολογώντας το όνομα του Έλληνα διεθνή στόπερ στα λατινικά μπορεί να βρει χιλιάδες ειδήσεις.

Πάντα δίπλα θα υπάρχει το όνομα Ρόμα, η ομάδα στην οποία αγωνίζεται την τελευταία πενταετία. Πιο συχνά τον τελευταία μήνα στις αναζητήσεις εμφανίζεται η λέξη Νάπολι. Η ομάδα, δηλαδή, η οποία ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Μπορεί ν' απολαμβάνει τις διακοπές στο νησί, στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε - στην παραλία του Αγίου Προκοπίου με το ακουστικό στο χέρι για εξελίξεις - αλλά δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να βρεθεί στην Ιταλία για... ιατρικά και υπογραφές.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ γυρίζουν δίπλα από τον Μανωλά, τον πανίσχυρο ατζέντη του, Μίνο Ραϊόλα και τις δύο ομάδες. Το στόρι απλό. Οι παρτενοπέι θέλουν τον κεντρικό αμυντικό των τζαλορόσι, αλλά δεν θέλουν να καλύψουν τη ρήτρα των 36.000.000 ευρώ (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022).

Roma¢s Kostas Manolas celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Inter Milan, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma¢s Kostas Manolas celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Inter Milan, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Andrew Medichini) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομάδα της Νάπολης προτείνει ως έμψυχο αντάλλαγμα τον 21χρονο μέσο από τη Γουινέα, Αμαντού Ντιαβαρά, αυτή της Αιώνιας Πόλης θέλει τον Ντρις Μέρτενς. Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε παρτίδα πόκερ.

Ασφαλώς δε λείπουν και οι μπλόφες. Όπως έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η δήλωση του προέδρου των παρτενοπέι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, περί προβληματισμού του για τον χαρακτήρα του Έλληνα. Οι μέρες περνούν, το μεταγραφικό θερμόμετρο "χτυπά" κόκκινο και το Sport24.gr ρώτησε για το θέμα δύο γνωστούς ρεπόρτερ των αντίστοιχων ομάδων.

Τον Αντρέα Πουλιέζε (Ρόμα) της Gazzetta dello Sport και τον Μίρκο Κάλεμε (Νάπολι) της AS και του Calciomercato. O Αντρέα, ο οποίος καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της ομάδας της ιταλικής πρωτεύουσας θεωρεί βέβαιο ότι ο Μανωλάς θα βγάλει από πάνω του την τζαλορόσα φανέλα. Οι λόγοι τρεις: Το τελευταίο καλό συμβόλαιο, το Champions League και η ανάγκη της Ρόμα για χρήματα:

"Ο Μανωλάς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Ρόμα. Κοιτάξτε δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι Ιταλός. Μέσα σε δύο σεζόν έγινε από τους ηγέτες της ομάδας. Στο παρελθόν η μεταγραφή του χάλασε στη Ζενίτ (2017) για το νόμισμα, στο οποίο θα γινόταν το deal.

Roma's Kostas Manolas, left, and Lorenzo Pellegrini celebrate their side's 3-1 win at the end of the Serie A soccer match between Roma and Lazio, at the Rome Olympic Stadium, Saturday, Sept. 29, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma's Kostas Manolas, left, and Lorenzo Pellegrini celebrate their side's 3-1 win at the end of the Serie A soccer match between Roma and Lazio, at the Rome Olympic Stadium, Saturday, Sept. 29, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Ρόμα μέχρι τώρα παρά το γεγονός το οργανωτικό της κομμάτι βρίσκεται σε... χάος ( αποχώρηση Τότι μ' αιχμές, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο Τζανλούκα Πετράκι), έχει κρατήσει μια σταθερή κόκκινη γραμμή. Ότι, δηλαδή, δεν πρόκειται να υποχωρήσει κάτω από τη ρήτρα των 36.000.000 ευρώ.

Ο Παλότα έχει δώσει αυτήν την εντολή. Το θέμα είναι μέχρι πότε θ' αντέξει. Η Ρόμα πιέζεται για να πουλήσει. Στο τέλος πιστεύω θα φύγει. Είναι ευκαιρία για καλό συμβόλαιο, θέλει να παίξει στο Champions League, η Ρόμα θέλει χρήματα. Δεν ξέρω εάν θα γίνει μέσο στον Ιούνιο ή πιο αργά, αλλά θα γίνει".

Γιατί, ωστόσο, η Ρόμα έχει αυτήν την ανάγκη να πουλήσει; Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί λογικά ότι δεν παίζει στο Champions League της επόμενης σεζόν. Αρκεί όμως αυτό να ωθήσει την ομάδα της Ρώμης σε παραχώρηση βασικών στελεχών.

Ασφαλώς και όχι. Ο Μίρκο Κάλεμε εξηγεί ότι το Financial Fair Play (εξορθολογισμός εσόδων - εξόδων) πιέζει την ομάδα της πρωτεύουσας: "Πιστεύω ότι θα φύγει από τη Ρόμα, γιατί η ομάδα του πρέπει να πουλήσει κάποιον παίκτη μέσα στον Ιούνιο. Ο Μανωλάς αυτή τη στιγμή έχει τη ρήτρα των 36.000.000 ευρώ, οπότε είναι μια καλή πώληση. Υπάρχει ο βραχνάς του FFP και θέλουν να ξεμπερδέψουν μ' αυτόν το συντομότερο δυνατό. Είναι μια καλή ευκαιρία".

Roma's Kostas Manolas celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma's Kostas Manolas celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Νάπολι. Η ομάδα του ιταλικού Νότου έχει ανέβει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Είναι η δεύτερη δύναμη στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας πίσω από τη Γιουβέντους. Η Γηραιά Κυρία, όμως, παραδοσιακά είχε στη λίστα της τον Κώστα Μανωλά.

Πώς και οι παρτενοπέι προσπέρασαν τους μπιανκονέρι; Και πού πήγε η Μίλαν, η οποία εμφανίζεται από τους Ιταλούς στο παιχνίδι;

"Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται εδώ και δύο χρόνια, αλλά τελευταία έχει ρίξει το βάρος σε άλλους στόχους για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση. Η Μίλαν έχει τα προβλήματα της με τον ατζέντη του, Ραϊόλα. Και στην υπόθεση με τη Γιουβέντους υπάρχει μανατζερικό παιχνίδι. Θέλει τον Ντε Λιχτ από τον Άγιαξ, τον οποίον έχει και πάλι ο Ραϊόλα. Ο ατζέντης θα ήθελε ιδανικά να "σπάει" τους πελάτες του (Ντε Λιχτ, Μανωλά) στις δύο μεγαλύτερες αυτή τη στιγμή ομάδες.

Η Νάπολι έχει συμφωνήσει με τον Μανωλά. Του προσέφερε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 3.500.000 ευρώ. Μαζί με τα μπόνους μπορεί να φθάσουν τα 4.000.000 ευρώ τη σεζόν. Η καλύτερη προσφορά στον παίκτη είναι της Νάπολι. Ουσιαστικά υπάρχει συμφωνία με τον Έλληνα και τον Ραϊόλα", υποστηρίζει ο Μίρκο Κάλεμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει το ρεπορτάζ και του Αντρέα Πουλιέζε. Νάπολι στην pole position, όπως χαρακτηριστικά λέει:

"Τον βλέπω πιο πολύ στη Νάπολι. Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται, αλλά με τον Σάρι στην τεχνική ηγεσία έχουν αλλάξει οι στόχοι. Η Νάπολι είναι στην pole position αυτή τη στιγμή. Η Μίλαν είναι εκτός κατά τη γνώμη μου".

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σε συνέντευξη του παραδέχθηκε πως η ομάδα του ενδιαφέρεται για τον Κώστα Μανωλά, αλλά υποστήριξε πως τον προβληματίζουν δυο πράγματα. Ο χαρακτήρας του Έλληνα αμυντικού και η τιμή πώλησης από τη Ρόμα.

Romas Kostas Manolas, right, celebrates with teammate Edin Dzeko after scoring, during a Serie A soccer match between Roma and Inter Milan, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Andrew Medichini)
Romas Kostas Manolas, right, celebrates with teammate Edin Dzeko after scoring, during a Serie A soccer match between Roma and Inter Milan, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Γιατί να κάνει αυτή τη δήλωση ένας πρόεδρος, όσο και ιδιόρρυθμος μπορεί να είναι; Υπάρχει λόγος. Η τακτική! Μάλιστα, ο Ναπολιτάνος Μίρκο Κάλεμε, ο οποίος παρακολουθεί πιο στενά το ρεπορτάζ της ομάδας έφερε και παραδείγματα στο Sport24.gr:

"Δεν πιστεύω ότι οι δηλώσεις του Ντε Λαουρέντις μπορούν ν' αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για τη μεταγραφή. Τον ξέρουμε τον Ντε Λαουρέντις, μιλάει πολύ και για τους δικούς του λόγους. Το πρόβλημα είναι η Ρόμα, καθώς με την ομάδα δεν τα βρίσκει η Νάπολι. Ο Ντε Λαουρέντις πιστεύει ότι το ποσό είναι υπερβολικό. Γι' αυτό και πιέζει τους τζαλορόσι. Ο Ντε Λαουρέντις δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Στο παρελθόν έχει μιλήσει άσχημα για τον Μάουρο Ικάρντι και πήγε το επόμενο καλοκαίρι να τον κλείσει", υποστήριξε για να συμπληρώσει ο Αντρέα Πουλιέζε.

"Θεωρώ ότι τα λόγια του Ντε Λουρέντις ήταν μια κίνηση τακτικής. Κατά τη γνώμη μου συμφωνημένη με τον ίδιο τον Ραϊόλα. Για να αποπροσανατολίσει τον Τύπο, για να ρίξει τις απαιτήσεις".

Είναι ο Κώστας Μανωλάς το πιο hot όνομα στο ιταλικό μεταγραφικό παζάρι; Και οι δύο συμφωνούν πως ναι, προσθέτοντας δίπλα το όνομα του Χάμες Ροντρίγκες, τον οποίο θέλει παρεμπιπτόντως πάλι η Νάπολι. Μάλιστα αναγάγουν την περίπτωση του Έλληνα σ' εκείνη της μετακίνησης του Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι στη Γιουβέντους (2016).

"Ο Μανωλάς είναι μαζί με τον Χάμες τα πιο hot ονόματα στην αγορά. Υπάρχει κι αυτό του Τζέκο, τον οποίον θέλει η Ίντερ, του Μπαρέλα επίσης, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο Μανωλάς και Χάμες. Μου θυμίζει την περίπτωση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Τρέλα ημερών κι εκείνο το καλοκαίρι, ρήτρα (μεγαλύτερη βέβαια), παζάρι, διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ