SERIE A

Λέτσε - Αταλάντα 2-7: Φουλ για Champions League οι μπεργκαμάσκι

Atalanta's Duvan Zapata, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Lecce and Atalanta, at the Via del Mare Stadium in Lecce, Italy, Sunday, March 1, 2020. (Donato Fasano/LaPresse via AP)
Atalanta's Duvan Zapata, left, celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Lecce and Atalanta, at the Via del Mare Stadium in Lecce, Italy, Sunday, March 1, 2020. (Donato Fasano/LaPresse via AP) DONATO FASANO/LAPRESSE VIA AP

Η Αταλάντα ήταν ανελέητη κόντρα στην Λέτσε και τη συνέτριψε με 7-2 στο "Βία Ντελ Μάρε", για να πάρει την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και να εδραιωθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Υπερηχητική! Η Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους πως η περυσινή εξαιρετική της πορεία που την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League δεν ήταν τυχαία, και μέχρι στιγμής το πετυχαίνει με εντυπωσιακό τρόπο.

Την ώρα που στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους "8" μετά το 4-1 επί της Βαλένθια, είναι ταυτόχρονα δυνατή και εντός συνόρων, με τους μπεργκαμάσκι να συνεχίζουν να έχουν αβαντάζ σε σχέση με την Ρόμα στην άτυπη μάχη των δύο ομάδων για την 4η θέση της βαθμολογίας.

Η τελευταία δε παράσταση για την "Dea" δόθηκε στον ιταλικό Νότο με θύμα την Λέτσε την οποία και διέλυσε με το εκκωφαντικό 7-2, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια με σκορ 2-2 και τους παίκτες του Γκασπερίνι να βρίσκουν πέντε φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο 45λεπτο.

Χατ-τρικ σημείωσε ο Ντουβάν Σαπάτα, με την ομάδα του Μπέργκαμο να είναι πλέον μαζί με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι οι τρεις μοναδικές ομάδες που έχουν από τρεις παίκτες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με διψήφιο αριθμό τερμάτων (14 ο Ίλιτσιτς, 12 ο Μουριέλ, 11 ο Σαπάτα).

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την Αταλάντα στη φετινή Serie A και η τρίτη φορά που πετυχαίνει επτά τέρματα, μετά το 7-1 επί της Ουντινέζε στις 27 Οκτωβρίου 2019 (εντός έδρας) και το 7-0 επί της Τορίνο στις 25 Ιανουαρίου 2020 (εκτός έδρας).

Στο κυνήγι της Αταλάντα βρίσκεται πάντα η Ρόμα, με την ομάδα του Πάουλο Φονσένα να επικρατεί με 4-3 της Κάλιαρι σε ένα άκρως χορταστικό ματς που έγινε στην Σαρδηνία και να μένει στο -3 από την 4η θέση που οδηγεί στο νέο Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ρωμαίους ήταν ο Νίκολα Κάλινιτς που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, με την Ρόμα να πετυχαίνει 4+ γκολ σε διαδοχικά ματς της Serie A για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2015.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Λάτσιο - Μπολόνια 2-0 (18' Λουίς Αλμπέρτο, 21' Κορέα)

Νάπολι - Τορίνο 2-0 (19' Μανωλάς, 82' Ντι Λορέντζο / 90 +1' Εντέρα)

Κυριακή 1 Μαρτίου

Λέτσε - Αταλάντα 2-7 (29' Σαπονάρα, 40' Ντονάτι / 17' αυτ. Ντονάτι, 22' 54' 62' Σαπάτα, 47' Ίλιτσιτς, 87' Μουριέλ, 90+1' Μαλινόβσκι)

Κάλιαρι - Ρόμα 3-4 (28' 89' Πέδρο, 75' Περέιρο / 29' 42' Κάλινιτς, 64' Κλάιφερτ, 81' Μχιταριάν)

* Οι αναμετρήσεις Γιουβέντους - Ίντερ, Ουντινέζε - Φιορεντίνα, Μίλαν - Τζένοα, Πάρμα - ΣΠΑΛ, Σασουόλο - Μπρέσια και Σαμπντόρια - Βερόνα μετατέθηκαν για τις 13 Μαΐου λόγω του κορονοϊού που έχει πλήξει την Ιταλία αυτή την περίοδο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Serie A: Στην κορυφή η Λάτσιο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ