SERIE A

Λάτσιο - Ίντερ 2-1: Έκανε την ανατροπή και πετάει για τον τίτλο

Lazio's Ciro Immobile, left, celebrates after he scored his side's first goal during the Serie A soccer match between Lazio and inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Lazio's Ciro Immobile, left, celebrates after he scored his side's first goal during the Serie A soccer match between Lazio and inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Η Λάτσιο νίκησε 2-1 την Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικης κάνοντας ανατροπή με δύο γκολ σε 20 λεπτά και κάνει όνειρα για σκουντέτο, ούσα 2η και έναν βαθμό πίσω από την Γιουβέντους.

Την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Μία εβδομάδα μετά την τεράστια ανατροπή που έκανε κόντρα στην Μίλαν στο "Derby della Madonnina" που της επέτρεψε να θριαμβεύσει με 4-2, ήταν η σειρά της Ίντερ να πληγωθεί με αυτό τον τρόπο, με την Λάτσιο να επικρατεί με 2-1 στο σούπερ ματς της 24ης αγωνιστικής και να ανεβαίνει μονη στη 2η θέση και στο -1 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Οι νερατζούρι προηγήθηκαν στο 44' με το παρθενικό γκολ του Άσλεϊ Γιανγκ με τη φανέλα τους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι αετοί της Ρώμης αντεπιτέθηκαν και έφτασαν σε μία τεράστια νίκη στο κατάμεστο "Ολίμπικο", που είχε την υπογραφή του αρχισκόρερ της Serie A, Ιμόμπιλε, και του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Σημειώνεται πως η Λάτσιο επέκτεινε το εκπληκτικό αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες (ρεκόρ στην ιστορία της), με την Ίντερ να γνωρίζει την πρώτη ήττα της μετά από 16 διαδοχικά ματς στη Serie A (η αμέσως προηγούμένη ήταν στις 6 Οκτωβρίου, το 1-2 από την Γιουβέντους) και τον Αντόνιο Κόντε να χάνει για πρώτη φορά ως προπονητής από την Λάτσιο μετά από 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι είχε πολλή τακτική (σήμα κατατεθέν άλλωστε τόσο για τον Σιμόνε Ιντζάγκι όσο και τον Αντόνιο Κόντε), με τις δύο ομάδες να μην αφήνουν πολλούς χώρους η μία στην άλλη και ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται στο μεγαλύτερο διάστημα, δημιουργώντας ελάχιστες καλές φάσεις.

Η Λάτσιο απείλησε πρώτη στο 9' με το πολύ δυνατό σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παντέλι ενώ η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Ίντερ ήρθε στο 19' μέσω ταχύτατης αντεπίθεσης, που κατέληξε στο δυνατό σουτ του Λουκακού που απέκρουσε σε κόρνερ ο Στρακόσα.

Οι γηπεδούχοι είχαν επίσης δύο σουτ των Λέιβα και Ιμόμπιλε που έφυγαν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 24' και στο 25' για να πέσει στη συνέχεια ο ρυθμός και να φτάσουμε στο 44' όπου έγινε η "έκρηξη". Ο Καντρέβα επιχείρησε δυνατό ευθύβολο σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, ο Στρακόσα απέκρουσε, και η μπάλα στρώθηκε στον Γιανγκ που με δεξί σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή κεραυνοβόλησε τον πορτιέρε της Λάτσιο για το 1-0 της Ίντερ!

Inter Milans Ashley Young celebrates after scoring his side's first goal during the Serie A soccer match between Lazio and inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Inter Milans Ashley Young celebrates after scoring his side's first goal during the Serie A soccer match between Lazio and inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άγγλου μπακ με τη νερατζούρα φανέλα και πρώτο του μετά από τις 27 Φεβρουαρίου 2019 όταν είχε σκοράρει στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας, με το τέρμα αυτό να χωρίζει τις δύο ομάδες καθώς πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το προβάδισμα των νερατζούρι δεν έμεινε όμως για πολλή ώρα, με την Λάτσιο να το εξαφανίζει στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από σύγχυση στα καρέ της Ίντερ ο Ντε Φράι ανέτρεψε τον Ιμόμπιλε από πίσω και ο Τζανλούκα Ρόκι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, με τον Ιταλό επιθετικό να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικάει τον Παντέλι, για να κάνει το 1-1 με το 26ο γκολ του στη φετινή Serie A!

Το ντέρμπι πήρε φωτιά μετά την ισοφάριση του Ιμόμπιλε και στο 69' ήταν η ώρα για το επόμενο χτύπημα της Λάτσιο και το δεύτερο σοκ για τους Μιλανέζους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρουσιτς έκανε το σουτ και απέκρουσε με το σώμα πάνω στη γραμμή ο Μπρόζοβιτς, για να φτάσει η μπάλα στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς που με συρτό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Παντέλι για το 2-1.

Lazios Sergej Milinkovic-Savic, center, celebrates after he scored his side's second goal during the Serie A soccer match between Lazio and inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Lazios Sergej Milinkovic-Savic, center, celebrates after he scored his side's second goal during the Serie A soccer match between Lazio and inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Μετά την ανατροπή, η Ίντερ ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά και να τα παίξει όλα για όλα και στο 78' πλησίασε το γκολ, με το δυνατό σουτ του Έρικσεν να υποχρεώνει τον Στρακόσα σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία του και στην εξέλιξη της φάσης να σκοράρει ο Μαρτίνες αλλά το γκολ να μη μετράει σωστά καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Την ίδια ώρα όμως, η Λάτσιο συνέχιζε να είναι επικίνδυνη και στο 85' έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Ιμόμπιλε ξέφυγε από τους αμυντικούς της Ίντερ και βρέθηκε τετ α τετ με τον Παντέλι, με το πλασέ του να αποκρούεται από τον Ιταλό κίπερ σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά, οι λατσιάλι άντεξαν στην πίεση της Ίντερ και κράτησαν το υπερπολύτιμο 2-1, που τους επιτρέπει να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στον τίτλο, ανεβαίνοντας πλέον στη 2η θέση και έχοντας μόνο έναν πόντο λιγότερο από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Λέτσε - ΣΠΑΛ 2-1 (41' πεν. Μανκόζου, 66' Μάγιερ / 47' Πετάνια)

Μπολόνια - Τζένοα 0-3 (28' Σουμαορό, 44' Σανάμπρια, 90' πεν. Κρίσιτο)

Αταλάντα - Ρόμα 2-1 (50' Παλομίνο, 59' Πάσαλιτς / 45' Τζέκο)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Ουντινέζε - Βερόνα 0-0

Γιουβέντους - Μπρέσια 2-0 (38' Ντιμπάλα, 75' Κουαδράδο)

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα 1-5 (90' Γκαμπιαντίνι / 8' αυτ. Θόρσμπι, 18' πεν. 57' Βλάχοβιτς, 40' πεν. 78' Κιέζα)

Σασουόλο - Πάρμα 0-1 (25' Ζερβινιό)

Κάλιαρι - Νάπολι 0-1 (66' Μέρτενς)

Λάτσιο - Ίντερ 2-1 (50' πεν. Ιμόμπιλε, 69' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς / 44' Γιανγκ)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Μίλαν - Τορίνο (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ