SERIE A

Κάλιαρι - Νάπολι 0-1: Με φόρα από την άλωση του "Μεάτσα"

Napoli's Dries Mertens, center, eyes the ball as he scores during a Serie A soccer match between Cagliari and Napoli, in Cagliari's Sardegna Arena, on the island of Sardinia, Italy, Sunday, Feb. 16, 2020.  (Alessandro Tocco/LaPresse via AP)
Napoli's Dries Mertens, center, eyes the ball as he scores during a Serie A soccer match between Cagliari and Napoli, in Cagliari's Sardegna Arena, on the island of Sardinia, Italy, Sunday, Feb. 16, 2020. (Alessandro Tocco/LaPresse via AP) ALESSANDRO TOCCO/LAPRESSE VIA AP

Με ένα φανταστικό γκολ του Ντρις Μέρτενς στο 66', η Νάπολι έφυγε με το τρίποντο από την Σαρδηνία κόντρα στην Κάλιαρι (1-0) και ξαναμπήκε δυναμικά στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η νίκη επί της Ίντερ με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia μεσοβδόμαδα ανέβασε ψυχολογικά την Νάπολι και αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και το βράδυ της Κυριακής (16/2), με την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο (βασικός ο Μανωλάς, αγωνίστηκε ως το φινάλε) να περνάει νικηφόρα από την "Sardegna Arena" επικρατώντας 1-0 της Κάλιαρι και να ανεβαίνει στην 8η θέση που την φέρνει στο -2 από την Ευρώπη.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε πολλή τακτική και ελάχιστες φάσεις, όμως στο δευτερο μέρος μίλησε η κλάση του Ντρις Μέρτενς, με τον Βέλγο να κάνει ένα φαλτσαριστό σουτ με το δεξί από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή και να αφήνει άγαλμα τον γκολκίπερ Κράνιο στο 66', για να χαρίσει το τρίποντο στους Ναπολιτάνους με το γκολ Νο 120 στην καριέρα του με τη γαλάζια φανέλα.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη της Νάπολι στην έδρα της Κάλιαρι στο πρωτάθλημα (15-0 τα τέρματα) ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως η ομάδα του ιταλικού Νότου κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 11 σερί ματς πρωταθλήματος και για πρώτη φορά επί εποχής Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο της.

Στον αντίποδα, οι Νησιώτες του Ρολάντο Μαράν συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, καθώς έμειναν χωρίς τρίποντο για 10ο διαδοχικο ματς πρωταθλήματος, μετρώντας πλέον 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Λέτσε - ΣΠΑΛ 2-1 (41' πεν. Μανκόζου, 66' Μάγιερ / 47' Πετάνια)

Μπολόνια - Τζένοα 0-3 (28' Σουμαορό, 44' Σανάμπρια, 90' πεν. Κρίσιτο)

Αταλάντα - Ρόμα 2-1 (50' Παλομίνο, 59' Πάσαλιτς / 45' Τζέκο)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Ουντινέζε - Βερόνα 0-0

Γιουβέντους - Μπρέσια 2-0 (38' Ντιμπάλα, 75' Κουαδράδο)

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα 1-5 (90' Γκαμπιαντίνι / 8' αυτ. Θόρσμπι, 18' πεν. 57' Βλάχοβιτς, 40' πεν. 78' Κιέζα)

Σασουόλο - Πάρμα 0-1 (25' Ζερβινιό)

Κάλιαρι - Νάπολι 0-1 (66' Μέρτενς)

Λάτσιο - Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Μίλαν - Τορίνο (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ