SERIE A

Ίντερ - Σαμπντόρια 2-1: Με το γνωστό δίδυμο στο -6 από τη Γιουβέντους

Inter Milan's Lautaro Martinez, center, celebrates with his teammates after he scored his side's second goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Sampdoria at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, June 21, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Lautaro Martinez, center, celebrates with his teammates after he scored his side's second goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Sampdoria at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, June 21, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Η Ίντερ νίκησε 2-1 τη Σαμπντόρια στο Μιλάνο με τα γκολ του επιθετικού της διδύμου - Λουκακού και Μαρτίνες - και παγιώνεται στην τρίτη θέση της Serie A σε απόσταση έξι βαθμών από την πρωτοπόρο, Γιουβέντους. Γονάτισε σε συμβολικό πανηγυρισμό ο Βέλγος.

Στην τρίτη θέση της Serie A εδραιώνεται η Ίντερ, η οποία όσο ζει ελπίζει αν και αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να κλέψει τον τίτλο από τη Γιουβέντους και τη Λάτσιο που προπορεύονται με έξι και πέντε - αντίστοιχα - βαθμούς διαφορά.

Η Ίντερ άνοιξε το σκορ στο Μιλάνο με τον Ρομελού Λουκακού στο 10ο λεπτό. Ο Λαουτάρο υποδέχθηκε την μπάλα δεξιά, την έσπασε για τον Βέλγο, ο οποίος την ξαναπήρε μετά το ένα - δύο με τον Έρικσεν και νίκησε τον Αουντέρο για το 1-0. Μάλιστα γονάτισε με συμβολικό πανηγυρισμό κατά του ρατσισμού και τιμώντας τη μνήμη του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Από εξαιρετική ομαδική συνεργασία και το δεύτερο γκολ. Ο Λουκακού βγήκε από δεξιά, έβγαλε έξυπνα για τον Καντρέβα που είχε κάνει κίνηση μέσα στην περιοχή, ο οποίος με τη μία έδωσε την ασίστ και έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα από τη Γένοβα ήταν να μειώσει με τον Τόρσμπι στο 52ο λεπτό, ο οποίος με προβολή από κοντά κατά την επιστροφή της μπάλας από το οριζόντιο δοκάρι νίκησε τον Χαντάνοβιτς.

Οι νερατζούρι εδραιώνονται στην τρίτη θέση - στο -6 και -5 αντίστοιχα από Γιουβέντους και Λάτσιο - ενώ η Σαμπντόρια θα συνεχίσει τη μάχη της για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΙΝΤΕΡ (Κόντε): Χαντάνοβιτς - Καντρέβα (73' Μόουζες), Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι - Γιάνγκ (74' Μπιράγκι), Μπαρέλα, Γκαλιαρντίνι, Έρικσεν (79' Βαλέρο), Λουκακού, Μαρτίνες (83' Σάντσες).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (Ρανιέρι): Αουντέρο, Μπερεζίνσκι, Γιοσίντα, Κόλεϊ, Μούρου, Μπερτολάτσι (81' Άσκιλντσεν), Τόρσμπι, Λινέτι (81' Βιέιρα), Ραμίρες (69' Ντεπάολι), Γιάνκτο (69' Λέρις), Λα Γκούμινα (76' Μπονατσόλι).

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιουβέντους 63

2. Λάτσιο 62

3. Ίντερ 57

4. Αταλάντα 51

5. Ρόμα 45

6. Νάπολι 39

7. Βερόνα 38

8. Πάρμα 36

9. Μίλαν 36

10. Μπολόνια 34

11. Σασουόλο 32

12. Κάλιαρι 32

13. Φιορεντίνα 30

14. Ουντινέζε 28

15. Τορίνο 28

16. Σαμπντόρια 26

17. Τζένοα 25

18. Λέτσε 25

19. ΣΠΑΛ 18

20. Μπρέσια 16

*Οι τέσσερις πρώτοι στους ομίλους του Champions League

**O 5oς και ο 6ος στους ομίλους του Europa League

***O 7oς στο δεύτερο προκριματικό του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ