SERIE A

Ίντερ - Μίλαν 4-2: Ανατροπή για όσκαρ και κορυφή για τους νερατζούρι

Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's fourth during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. Inter won 4-2. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's fourth during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. Inter won 4-2. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Αν και έχανε 2-0 στο ημίχρονο, η Ίντερ έκανε τρομερή ανατροπή και θριάμβευσε με 4-2 της Μίλαν στο "Derby della Madonnina", για να πιάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Γιουβέντους.

Απίστευτο, τρομερό, συναρπαστικό, μεγαλειώδες! Το "Derby della Madonnina" καθήλωσε τους 80.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Μεάτσα" και τους εκατομμύρια που το είδαν τηλεοπτικά καθώς είχε πολλά γκολ, πάθος, ένταση, σασπένς και μία ασύλληπτη ανατροπή σε σκορ.

Η Μίλαν ήταν κυρίαρχη στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκε δίκαια με δύο γκολ διαφορά όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ πέτυχε τέσσερα γκολ και έφτασε στο θριαμβευτικό 4-2 που την εκτόξευσε στην κορυφή της Serie A, ισόβαθμη με την Γιουβέντους και στο +1 από την Λάτσιο.

Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη της Ίντερ επί της Μίλαν στο πρωτάθλημα και η πέμπτη στα επτά τελευταία ματς των δύο ομάδων στην Serie A, με τους ροσονέρι να έχουν ως τελευταία επιτυχία κόντρα στην συμπολίτισσα το 3-0 από τον Ιανουάριο του 2016.

ΤΟ ΜΑΤΣ

H Mίλαν μπήκε πολύ εντυπωσιακά στο ματς και έκανε την Ίντερ να υποφέρει στο πρώτο δεκάλεπτο περιορίζοντάς την σε εντελώς παθητικό ρόλο, με τον Τσαλχάνογλου να έχει μάλιστα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι στο 9', όταν έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Παντέλι με δυνατό συρτό σουτ.

Μετά από το πρώτο τέταρτο όπου οι ροσονέρι είχαν την απόλυτη υπεροχή όσον αφορά στην κυκλοφορία της μπάλας και στον έλεγχο του ρυθμού, η Ίντερ προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 19' απείλησε από στημένη φάση. Ο Σάντσες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκοντίν έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι με κεφαλιά.

Πέντε λεπτά αργότερα η τυπικά γηπεδούχος Ίντερ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο: ο Λουκακού έκανε κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Βεσίνο, με τον Ουρουγουανό μέσο να κάνει με τη μία το πλασέ με το δεξί και τον Ντοναρούμα να αποκρούει σωτήρια.

Από αυτή τη φάση και έπειτα, τα ηνία ξαναπήγαν στην Μίλαν που εμφάνισε μεγαλύτερη ενέργεια και πιο σωστή τακτική στο χορτάρι και λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, επιβραβεύτηκε για το μεστό παιχνίδι της και για την πολύ μεγάλη ευκολία με την οποία έφερνε παίκτες της σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 40' ο Καστιγέχο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ιμπραχίμοβιτς κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Γκοντίν, για να δώσει κεφαλιά-ασίστ στο ύψος της μικρής περιοχής στον Ρέμπιτς και τον Κροάτη να προλαβαίνει τον Παντέλι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο αριστερό πλασέ (0-1).

AC Milan's Zlatan Ibrahimovic celebrates after AC Milan's Ante Rebic scored his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Zlatan Ibrahimovic celebrates after AC Milan's Ante Rebic scored his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Σαν μην έφτανε αυτό το σοκ για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Κεσιέ βρήκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και την έφερε στο δρόμο του Ιμπραχίμοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σουηδό να πιάνει την κεφαλιά και να εκτελεί από κοντά τον Πάντέλι για το 2-0.

H εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο (καλύτερη φετινή Μίλαν vs χειρότερη φετινή Ίντερ) έκανε πολλούς να πιστέψουν πως το ντέρμπι είχε κριθεί, όμως διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, με την Ίντερ να βγαίνει... άλλη ομάδα από τα αποδυτήρια και να εξαφανίζει μάλιστα το προβάδισμα της συμπολίτισσας μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Ο Μπρόζοβιτς με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής (η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του από σουτ του Καντρέβα) μείωσε σε 2-1 ενώ δύο λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση που σήκωσε το "Μεάτσα" στο πόδι: ο Αλέξις Σάντσες βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μίλαν και γύρισε στον Βεσίνο, που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντοναρούμα για το 2-2!

Με το σκορ να είναι ισόπαλο, όλα έδειχναν πως η ομάδα που θα πετύχαινε το τρίτο γκολ θα έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για το τρίποντο και αυτή ήταν η Ίντερ. Ο Ιμπραχίμοβιτς δεν βρήκε στόχο στο 67' στην απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε και τρία λεπτά μετά (70') ολοκληρώθηκε η τρελή ανατροπή για τους τυπικά γηπεδούχους.

Εκτέλεση κόρνερ του Καντρέβα από τα δεξιά, ο Ντε Φράι νίκησε στον αέρα τον Ρομανιόλι και με άπιαστη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ντοναρούμα για το 3-2!

Inter Milan's Stefan de Vrij, left, celebrates with Inter Milan's Alexis Sanchez after his scored his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan's Stefan de Vrij, left, celebrates with Inter Milan's Alexis Sanchez after his scored his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Στο 81' ο Έρικσεν έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ντέρμπι, στέλνοντας τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ενώ στο 90' ήρθε η απάντηση των ροσονέρι, με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Παντέλι από κεφαλιά του Ιμπραχίμοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή!

Το ματς είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μπήκε η τελευταία πινελιά που ήταν νερατζούρα: ο Μόουζες έκανε τη σέντρα και ο Λουκακού νίκησε τον Ντοναρούμα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, για να γράψει το 4-2 και να στείλει τους τιφόζι της Ίντερ στον έβδομο ουρανό, βλέποντας την ομάδα τους να πιάνει στην κορυφή της βαθμολογίας την Γιουβέντους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Μπολόνια 2-3 (22' αυτ. Ντενσβίλ, 72' Μχιταριάν / 16' Ορσολίνι, 26', 51' Μπάροου)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-2 (32' Κιέζα / 49' Σαπάτα, 72' Μαλινόβσκι)

Τορίνο - Σαμπντόρια 1-3 (55' Βέρντι / 70' 75' Ραμίρες, 79' πεν. Κουαλιαρέλα)

Βερόνα - Γιουβέντους 2-1 (76' Μπορίνι, 86' πεν. Πατσίνι / 65' Ρονάλντο)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

ΣΠΑΛ - Σασουόλο 1-2 (24' Μπονιφάτσι / 65' πεν. Καπούτο, 90' Μπογκά)

Μπρέσια - Ουντινέζε 1-1 (81' Μπιζόλι / 90+2' Ντε Πάουλ)

Τζένοα - Κάλιαρι 1-0 (43' Πάντεβ)

Νάπολι - Λέτσε 2-3 (48' Μίλικ, 90' Καγεχόν / 29' 61' Λαπαντούλα, 82' Μανκόζου)

Πάρμα - Λάτσιο 0-1 (41' Καϊσέδο)

Ίντερ - Μίλαν 4-2 (51' Μπρόζοβιτς, 53' Βεσίνο, 70' Ντε Φράι, 90+3' Λουκακού / 40' Ρέμπιτς, 45+1' Ιμπραχίμοβιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρόμα - Μπολόνια 2-3: Νέο "χαστούκι" στο Ολίμπικο

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ