SERIE A

Η Σαμπντόρια ανακοίνωσε Ρανιέρι με ατάκα από Λέστερ

Leicester's team manager Claudio Ranieri applauds to supporters after the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 15, 2016.(AP Photo/Frank Augstein)
Leicester's team manager Claudio Ranieri applauds to supporters after the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 15, 2016.(AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Σαμπντόρια, η οποία τον ανακοίνωσε με μία από τις πιο διάσημες ατάκες του στη σεζόν κατάκτησης της Premier League στον πάγκο της Λέστερ.

Η Σαμπντόρια ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κλάουντιο Ρανιέρι στην τεχνική της ηγεσία κι έτσι ο 67χρονος προπονητής είναι ο διάδοχος του Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο στον πάγκο των Γενοβέζων.

Οι μπλουτσερκιάτι το έκαναν γνωστό από τους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media με ατάκα του από τη σεζόν κατάκτησης της Premier League στο τιμόνι της Λέστερ. "Ντίλι ντάνγκ, ντίλι ντόνγκ" ήταν η φράση που εκστόμισε στη συνέντευξη Τύπου όταν οι αλεπούδες εξασφάλισαν την έξοδο στο Champions League και πριν συνεχίσουν τη θαυματουργή τους πορεία προς τον τίτλο.

Ήταν από την αρχή ο πρώτος στόχος του προέδρου της Σαμποντόρια, Μάσιμο Φερέρο. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (10/10) και κατέληξαν σε συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν με τις ετήσιες απολαβές του ν' ανέρχονται σε 1.000.000 ευρώ (εάν η ομάδα παραμείνει στη Serie A το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα και οι ετήσιες απολαβές αυξάνονται σε 1.800.000 ευρώ).

Ο 67χρονος Ιταλός προπονητής επιστρέφει στους πάγκους, καθώς την περασμένη σεζόν κάθισε σε αυτόν της αγαπημένης του, Ρόμα. Στο παρελθόν έχει περάσει από την Ελλάδα, στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής.

Έχει καθοδηγήσει τεχνικά τις Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, Λέστερ, Ναντ και Φούλαμ. Με τις αλεπούδες, μάλιστα, έφθασε στο θαύμα κατάκτησης της Premier League.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ