SERIE A

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του αδικοχαμένου Ντάβιντε Αστόρι

Fiorentina's Davide Astori controls the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni)
Fiorentina's Davide Astori controls the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Fiorentina at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Ντάβιντε Αστόρι "έφυγε" στον ύπνο του σε ηλικία 31 ετών στο ξενοδοχείο που διέμενε η Φιορεντίνα στο Ούντινε. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ποδοσφαιρική διαδρομή του αρχηγού των "βιόλα".

Πριν δυο εβδομάδες ζούσε τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής του, καθώς έγινε πατέρας. Έβλεπε τη ζωή με άλλο μάτι, όλα πλέον κινούνταν στους ρυθμούς του τρίτου μέλους της οικογένειάς του. Ο ίδιος νέος, με όλο το μέλλον μπροστά του, θέλοντας να εκπληρώσει τα δικά του όνειρα και να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των δικών του ανθρώπων.

Όλα αυτά έσβησαν έτσι ξαφνικά, αποδεικνύοντας πως όσα χτίζεις καθημερινά με κόπο, θυσίες, πόνο και όνειρα, μπορούν να γκρεμιστούν σε μια στιγμή. Μόλις στα 31 του χρόνια, ο Ντάβιντε Αστόρι έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα από τη ζωή στο ξενοδοχείο "La di Moret" του Ούντινε, όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Φιορεντίνα. Καρδιακή προσβολή είναι η πιθανότερη αιτία θανάτου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Γεννημένος στο San Giovanni Bianco, ένα προάστιο του Μπέργκαμο, ο Ιταλός στόπερ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία ξεκίνησε στην ερασιτεχνική Ποντίσολα. Μετέπειτα, πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν, ανεβαίνοντας στην πρώτη ομάδα το 2006 σε ηλικία 19 ετών. Στους "ροσονέρι" έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα και σε αυτούς έμεινε ως το 2008, πηγαίνοντας όμως δανεικός στη Πιτσιγκετόνε (2006-07) και την Κρεμονέζε (2007-08), μετρώντας 25 και 31 συμμετοχές αντίστοιχα.

Το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην Κάλιαρι και στη Σαρδηνία έμεινε ως το 2016, έχοντας 174 συμμετοχές και σκοράροντας τρεις φορές. Βέβαια, τις δυο τελευταίες του σεζόν εκεί, πήγε δανεικός πρώτα στη Ρόμα (2014-15, 24 συμμετοχές, 1 γκολ), ευρισκόμενος στο πλάι του Κώστα Μανωλά στο κέντρο άμυνας των "τζαλορόσι" και μετά στη Φιορεντίνα (2015-16, 33 συμμετοχές).

Η ομάδα της Φλωρεντίας, λόγω της πολύ καλής του παρουσίας, αποφάσισε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2016 με κανονική μετεγγραφή και έμεινε εκεί μέχρι σήμερα. Μέχρι να μπουν οι "τίτλοι τέλους" της σύντομης ζωής του με τόσο αναπάντεχο τρόπο στον ύπνο του, προκαλώντας σοκ όχι μόνο στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ο Αστόρι ήταν στην U-18 της εθνικής Ιταλίας την σεζόν 2004-05, προτού καν παίξει στην πρώτη ομάδα της Μίλαν, έχοντας τέσσερις συμμετοχές, ενώ χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με την ανδρική ομάδα της "σκουάντρα ατζούρα" το 2011. Μέχρι το 2017 μέτρησε συνολικά 14 διεθνείς συμμετοχές και σκόραρε μια φορά.

AP Photo/Antonio Calanni

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ